En Çok Tercih Edilen Off-Road Aracı Sizce Hangisi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muratkorkmaz54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 101
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,475

En Çok Tercih Edilen Off Road Aracı Sizce Hangisi?

• Kullanılan toplam oy
    176
Ynt: En Çok Tercih Edilen Off-Road Aracı Sizce Hangisi?

landın avantajları
1 motoru küçük olmasına ragmen cok güçlü
2 aliminyum kasa saglamlıgı
3 yavas ama arazide iyi oluyor
4 vergisi ucuz
5 parçası ahmet bakkaldan istesen verir yani :smiley:)

landında dezavantajları yok degil

1 motor küçük oldugu için hızlı ve seri degil
2 ugrasmadan sekil olmuyor :smiley:

Etiketler

Recidivist' Alıntı:
Hadi diyelim biz bilgisiziz ve araçlarımıza iyi bakamıyoruz,daha koyacağımız yağı bilmiyoruz ve parçalarını da gidip yan sanayilerden topluyoruz diyelim...(Ki burada hangi kurumun lojistik ve ikmal sistemi nasıldır bilmediğiniz anlaşılıyor) Unimog'lar da aynı beğenmediğiniz bakım sürecini yaşıyor bu mantıkla düşünürsek...

Ne derseniz deyin, ben gördüğümü bilirim, Land Rover adı kadar kaliteli değil ne yazık ki...
bende yavuz beye katılıyorum.. Defender kullanıyorum ama maşallahı var 2 yıldır hiçbir arıza yapmadı.. Bence yavuz beyin belirttikleri dışında aracı bilen birinin kullanmasınında etkisi var.. Kullanmak var, kullanmak var...

Hepinize araçlarınızla bol çamurlu günler dilerim arkadaşlar ;)
Keyfe keder offroad yapmakla , ölümle kalım arasında arazide yol almaya çalışmak çok farklı ondan bizim daha stabil performanslı araçlara ihtiyacımız var, Land Rover'lar işimizi görmüyor ne yazık ki...Tercihim sorulsa 110 istemem arazide...Belki motor yağı diye ayçicek yağı koymamızdan veya lavabodan söktüğümüz parçaları araçlarda kullanmamızdan kaynaklanıyordur ::smiley:

Neyse sonuç olarak aracından memnun olanlara daha da keyifli sürüşler dilerim... neticede herkes neyde keyif alıyorsa onu alacak ve gönlüne göre düzenleyip binecek maddi güce ve zamana sahip olur umarım;)

Recidivist' Alıntı:
Hepinize araçlarınızla bol çamurlu günler dilerim arkadaşlar ;)
Keyfe keder offroad yapmakla , ölümle kalım arasında arazide yol almaya çalışmak çok farklı ondan bizim daha stabil performanslı araçlara ihtiyacımız var, Land Rover'lar işimizi görmüyor ne yazık ki...Tercihim sorulsa 110 istemem arazide...Belki motor yağı diye ayçicek yağı koymamızdan veya lavabodan söktüğümüz parçaları araçlarda kullanmamızdan kaynaklanıyordur ::smiley:

Neyse sonuç olarak aracından memnun olanlara daha da keyifli sürüşler dilerim... neticede herkes neyde keyif alıyorsa onu alacak ve gönlüne göre düzenleyip binecek maddi güce ve zamana sahip olur umarım;)

Evet bizim tuzumuz kuru, hiçbirimiz askerlik yapmadık, önümüzde arkamızda mayın patlamadı, hiç pusuya düşmedik, birtek siz varsınız onu yapan. ;D

en azından benim o konuda tuzum kuruydu
paso ameliyat yaptım orduya hizmet eden mayın, iz, arama kurtarma, devriye köpeklerine bir de atlara baktım
tabi ne taraftan kurşun gelecek diye bir kaç yusufla birlikte seyahat ederken gönül defender yerine hummer ister ama zamanında defender seçilmiş o konuya yorum getirmiyoruz. bana kalsa mercedes g serisi seçilmeliydi ancak o olayın da yüklü duygusal boyutu var

discovery-V8' Alıntı:
Evet bizim tuzumuz kuru, hiçbirimiz askerlik yapmadık, önümüzde arkamızda mayın patlamadı, hiç pusuya düşmedik, birtek siz varsınız onu yapan. ;D

Ne mutlu size :smiley: Neyse Yavuz Bey farkında olmadığınız üzere diyorum ki tamam Land rover harika bi araçtır, herkes sonuçta hür iradesiyle alıyor bizim gibi zorla eline verilmiyor ondan siz doya doya kullanın..

kurumun büyükleri defender demiş . bir bildikleri var demek :smiley: .

Valla ben işi iddaya bindirmek istemiyorum land rover sahiplerinide kötülemiyorum en başından beri söylediğim gibi bu bi zevk işi ha bu arada cj m yok sadece kendi bildiklerimi söylüyorum 1998 senesinden beri öle yada böle birçok yarış aracı hazırladık ve 10 senedirde sanayiciyim bir çok usta ile sohpet ediyoruz görüyoruz kullanıyoruz deniyoruz bunlardan öğrendiklerimizide sizlerle paylaşıyoruz cj nin parçaları land den ucuz ha belki alırken biraz pahalı ama açın bakın 77 senesinde üstüne takılan disk hala aynı ve neredeyse sıfır :smiley: bi t98 yada t18 şanzuman 70 senesinden kalma açın bakın dişleri hala sıfır gibi ! vs..

Ha cj m yok ama ona çok benzer özelliklerde hatta neredeyse sadece kupası farklı bi aracım var international scout denemek kullanmak isteyen varsa memnun olurum hatta bi land 90 veya 110 lada arazide kıyaslamaktan memnuniyet duyarım görmüş oluruz sağlamlık güç aktarma arazi kabiliyeti vs sonrada sanayide ufak çaplı bi parça fiyat araştırması yapar forum a ekleriz ...

Ha şunuda belirtmek isterim benim sanayi ile ilgili olan herşeyim tamamen hobi amaçlıdır bana bir gelir getirmemektedir böyle bir beklentimde olmamıştır hatta çoğuzaman benim cebimden eksilmiştir... Beni tanıyanlar bilir!

internatıonal amerikan degilmi yani kötü bi tarafı yok niye böyle kötüymüş gibi konusuyorsun ama dodge alırsam kıyaslarız :smiley:

tabiiki mercedes G. :D

HIC BIR ARAC AYNI SAGLAMLIGI TASIMAZ.

benim 86 model cabrio G serim gibi hic bir 4x4 kiyaslanmaz. hic ses, titreme yok. uzerindeki yay ve shockslar halen original.....daha ne diyemki... 8)

hele, 96 model G300'um ingilterede kendi yasinda olan 4x4lerde en kiymetlisi. £16-1700 fiyat cekerken, o yasta olan tum diger markalar £7-8000 ancak

fiyat buluyor. otoyolda bir limo, off road gercek bir efsane. kirilmadan, bozulmadan tum gorevleri yerine getiriyor.

kimse darilmasin, kimse bana kirilmasin. ben kendi tecrubemden bahsediyorum.

G serisi hakkinda burda cok konusma veya bilgi verilmiyor gercek anlamda. cunku turkiye'de, ingiltere gibi G serisini kullanlar belli, genelde bagdat caddesi, veya knightsbrige'de

harrods onunde goruluyor. yani bu insanlarin hic bigileri yok, hatta gezenbilir'in G'sini bilmiyorlar.

bu yuzden, G serisi gercek takdirini bulamiyor.

G serisi burada da çok tutulan ve değer gören bir araç, dolayısıyla sahip olması zor bir araç; çok eski modellerine bile inanılmaz rakamlar isteniyor, kıymeti bilinmiyor değil yani.

Bir araç için en iyisi budur demek imkansız, bugün yirmi kişiyi bir araya getirin, herkesten kaliteli kelimesine karşılık gelecek 10 kelime yazmasını isteyin, bire bir aynı sonuca ulaşamazsınız hatta 100 kişiyi bir araya getirsenizde olmaz, çünkü herkesin beklentisi farklıdır. Sonuçta araçtan beklentilerde böyledir, LR Dünya'nın en iyisidir ya da Jeep en iyidir demek çok anlamsız, bana göre iyidir ama başkasına göre iyi değildir. İnsanlar beklentilerine ve imkanlarına göre tercihlerini belirlerler.

Ben şu anda XJ kullanıyorum, beklentilerimin karşılığımı tam olarak hayır, ama imkanlarıma göre beklentilerimi en fazla karşılayan araç bu. Yarın imkanlarım daha iyi olur belki bir Pajero, Land Cruiser ya da bir Discovery II.yi off-road makinesi haline getiririm belli olmaz, belli bir markaya bağlanmak, körü körüne diğerlerini red etmek bana pek mantıklı gelmiyor. Aramızda bir çok markayı denemiş sonunda birinde karar vermiş deneyimli abilerimizde var, onların tecrübelerine saygı duymakla beraber onların beklentilerinin benimkilerden farklı olabileceğinide göz önünde tutarım her zaman.

Sanırım bu yorumla Murat bu konuyu sonlandırmış oldu. Her ne kadar para vererek alıyor olsak da, markayı değil; fiziksel meta olarak bir aracı satın alıyoruz. O nedenle bir şeyleri savunmak yerine; beklentilerimizi belirtirsek, daha sonra bu yazıları okuyan kişiler araziye çıkan insanların genelde araçlarında ne gibi özellikler olmasını istediğini öğrenerek kendilerine de yön çizebilirler.

Hemen kendi beklentilerimi belirterek örnek vereyim:

- Günümüzün koşullarında az yakmalı,
- Vergisi az olmalı,
- Bagajı geniş olmalı ama toplam araç boyu çok fazla olmamalı,
- Aksesuar ve yedek parça konusunda beni üzmemeli,
- Araziye çıktığımızda bana değil, çevremdekilere sıkıntı kaynağı olmamalı,
- Uzun yola da gelebilmeli,
- Basit de olsa, ailemi tatmin edecek konforu olmalı.
- Eh, eğer bana da oyuncaklık yapabiliyorsa; yeter.

Gerisi boş.

sahib oldugum araclar, G serisi , G serisi ,lr disco,lr 90 , pajero ,nissan patrol, G serisi, G serisi, G serisi. son ikisi hale bende.

tum 4x4lere saygim sonsuz, hele hele jeep urunlerine. ancak imkanlar insani cok etkiler tabii ki. yani maddi degil her zaman. bakin, bu gun ingilterede G sahibi olmak £2000/£3000 yetiyor. hemda cok iyi durumda. turkiyede, veya kibrisda cok zor malesef. turkiyede amercan araba hastaligi cok yaygin... bu nedeni ne acaba?

keske imkanlar uygun olsa da herkes G serisi kullanabilse [ turkiyede gumruk sistemi cok ters ]. almanyada cok iyi arkadasim var, cok guzel fiyatlara sol dumen G serisi bulup dunyanin dort bir tarafina gonderiyor.

yahoo.....4x4 olsun da camurdan olsun... ;D

herkese selamlar, saygilar,huseyin

hus55' Alıntı:
sahib oldugum araclar, G serisi , G serisi ,lr disco,lr 90 , pajero ,nissan patrol, G serisi, G serisi, G serisi. son ikisi hale bende.

tum 4x4lere saygim sonsuz, hele hele jeep urunlerine. ancak imkanlar insani cok etkiler tabii ki. yani maddi degil her zaman. bakin, bu gun ingilterede G sahibi olmak £2000/£3000 yetiyor. hemda cok iyi durumda. turkiyede, veya kibrisda cok zor malesef. turkiyede amercan araba hastaligi cok yaygin... bu nedeni ne acaba?

keske imkanlar uygun olsa da herkes G serisi kullanabilse [ turkiyede gumruk sistemi cok ters ]. almanyada cok iyi arkadasim var, cok guzel fiyatlara sol dumen G serisi bulup dunyanin dort bir tarafina gonderiyor.

yahoo.....4x4 olsun da camurdan olsun... ;D

herkese selamlar, saygilar,huseyin

son sözüne katılıyorum
''4x4 olsunda camurdan olsun'':smiley:;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR