E-bay'dan Alışveriş Yapanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Can Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 200
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 81,088
Ynt: E-bay'dan Alışveriş Yapanlar

bu güne kadar 250 civarı alışveriş yaptım.
kurallar vs vs vs. birçok şey hikaye kalabiliyor.
örn:1 dolara ihale bana kaldı ama ürürn gümrüğe takıldı.
450 dolara aldım evime geldi.
1800 dolarlık ürünü 8 koli 1 pikap alıyor ancak malzemeleri, gide gele adamlarla samimi olduk 150 dolar gümrük ödedim aldık.
kullanılmış ürün alırken dikkat edin. (araç parçası gibi)
tr de bandrollü olan ürünleri alırken dikkat edin (araç müzik sistem)
mümkün olduğunca store lardan alın ve fedex gönderisi üzerinde ısrarcı olun.
mümkün olduğunca bayram, yılbası gibi günleri seçin (o günlere yakın)
kutuya elle gift yazdırırsanız faturasız mamüllerde işe yarayabiliyor.
ürünün ücreti yüksekse faturayı az kestirin (adamlar yapmak istemiyo. bizim türkler gibi değil. dürüstler)
daha fazla sorununz olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Etiketler

Selam arkadaşlar ben eBay-dan şimdiye kadar hiç bir şey almadım. Ben Azeriyim. Azerbaycanda bu kadar gümrük problemi yok. O açıdan bende sağlam. Ama yine de ilk alış-veriş-im olduğu için araştırma yapmak istedim. Çünki bi defa kandırıldım. Ama eBay tarafından değil. İnternetde konuştuğum birine 300$-a iPhone almak için 150$ kaptırdım. O da benim hatam. Onun için eBay-dan bi şey almaktan çok korkuyorum. Ben bi kaç hafta bundan önce sadece Avrupa ve Amerika için satılan bu "HTC Touch Diamond Telus 3G WiFi 4Gb memory 3.2Mp Camera" telefon gördüm.

İtem location: Winthrop, Massachusetts, United States
Ships to: Worldwide
Seller: 237 tane açık mavi renkli yıldızı, Power Seller, ME falan statüsleri var
Feedback: 97.3 % Positive
Condition: New, Never Opened
Technology: CDMA var.

Satan kıza yazdım benim devleti de ilave etdi. USPS Express Mail International geliyor insurance 5$, geliş fiyatı: 27$, telefon fiyatı:$246.99 Buy now. Ama bi şey var ki, ben bu telefonu Watch this item yaptığım için şimdi istediğim zaman göre biliyorum. Acaba "This item has ended with Buy it Now" yazmasına rağmen satan adamla konuşsam bu telefonu almamda bi sakınca olurmu. Bi de ben düşünüyorum ki, ben parayı verirsem adamın beni aldatarak telefonu yollamaması ne malum? Bu benim için çok önemli. Sonda bi düşünceye geldim ki, satan adam malı eBay-a yolluyor eBay-da bana. Sonra satan adam parasını alıyor. Önceden hepinize teşekkür ederim.

ebay d aöle bi sistem yok.para direk satana gider. cep telefounu azerbaycan a sokacaksanız tamam ama tr ye riskli olur.
watch yaptığın ürünü direkt olarak buy it now yapabilirsiniz.

Ynt: E-bay'dan Al??veri? Yapanlar

Selamlar
Oncelikle saticinin kac puani oldugunu goremedim. %97.5 demissiniz
Ama kac satisin sonucu bu? Ayrica eksi puanlar acaba neden?
Ve de "ended with buy now" yaziyor ise zaten
Cihaz satilmis demektir baskasina.

Sizin guvenceleriniz..
1) Saticinin puani cok yuksek ise , bunu dusurmemek icin sizden eksi almamaya dikkat edecektir
2) eBay guvencesi var mi? (Bazi saticilar icin belli bir mikatara kadar oluyor)
3) Mutlaka payPal odemesi olan satici ile calismanizi oneeririm.

Iyi gunler, reha

"buy now" seçeneğinin kalkmış olması, birinin teklif verdiğine işaret ediyor.
Satıcı ile konuşmanızın pek anlamı olmaz. Diğer alıcı ile rekabet edeceksiniz.
Selamlar.

parodi' Alıntı:
ve tabi reha abinin dediği gibi özel onay gerektiren ürünler var onlar ilan edilmiştir gümrük genelgelerinde onlara niyetlenme bile fiyatı ne olursa olsun ;D

msn imi ekler misin ya bikac sorum olucak msn : gtulu@hotmail.com teşekkürler..

arkadaşlar bende E bay i kullanarak ilk kez bir alışveriş yapmanın arifesindeyim ama aklıma takılan 2 soru var

eğer alışveriş bitip paket geldiğinde ben istanbulda olmazda paket geldikten 1 ay kadar bir süre sonra dönersem paketin satıcıya geri yollanması gibi bir durum varmı.

diğeri ise aldığımız ürünü hangi durumda gidip gümrükten alıyoruz (100 euro nun üstünde bir fiyatı oluncamı) hangi durumlardada evimize kadar geliyor. benim alacağım victorinox çakı 30$ civarı kargo ücretide 10 $. satıcının yolladığı serviste "USPS First Class Mail InternationalTM" gidipte posta kutusuna bırakılırsa bende istanbulda olmasam döndüğümde yerinde olmayacağı kesin.

Az önce e bay' daki bi mağazadan bi zımbırtı sipariş ettim ;D

Ürün fiyatı 49.99 usd... Texas' ta....
Satıcı International shipping rate tanımlamamış. Alışverişi yönlendiren sitede "ürün açıklamasından bakın veya Satıcıya sorun" gibi bişey yazıyordu ve kutucuğa shipping&handling cost' u manuel yazmamı istiyordu.

Ürün açıklamasına geri döndüm altta bu yazıyordu:
"Sandard shipping is $6.99 within the U.S. International shipping is $11.99"

Shipping&Handling kısmına 12usd yazdım...

1 cent satıcıya hamam parası olsun... ;D ;D bahşiş attım ;D ;D sabah sabah siftahta diyebiliriz ;D

Paypal' da 1.95usd' m vardı. (Bu paypal' deki param, isviçredeki hesaplarım daha kabarık ;D)

49.99-usd (zımbırtının parası)
12.00-usd (shipping&handling)
_______
61.99-usd
-1.95-usd (içerdeki param)
________
60.04usd / ~0.656 (1tl' nin paypal kuruymuş, in other words 1box is equal to 1.52 Turkish Lira ;D)
= ~91.47 TL charge edeceklermiş kartıma.....

Bakalım gelecekmi ürün. Hadi hayırlısı... para yok para yok diyoruz, yediğimiz nanelere bak ;D ;D ;D

Bende birçok şey getirttim, ama 100 doları geçmemeye özen gösterdim. Bir sorun çıkmadı. Fakat kardeşim Japonya'dan birkaç T-shirt getirtmişti, 650 gram sınırını 20 gram aştığı için gümrüğe gidip 2 TL ek ücret ödemiş ve paketini almıştı.

Alfonse' Alıntı:
Az önce e bay' daki bi mağazadan bi zımbırtı sipariş ettim ;D

Ürün fiyatı 49.99 usd... Texas' ta....
Satıcı International shipping rate tanımlamamış. Alışverişi yönlendiren sitede "ürün açıklamasından bakın veya Satıcıya sorun" gibi bişey yazıyordu ve kutucuğa shipping&handling cost' u manuel yazmamı istiyordu.

Ürün açıklamasına geri döndüm altta bu yazıyordu:
"Sandard shipping is $6.99 within the U.S. International shipping is $11.99"

Shipping&Handling kısmına 12usd yazdım...

1 cent satıcıya hamam parası olsun... ;D ;D bahşiş attım ;D ;D sabah sabah siftahta diyebiliriz ;D

Paypal' da 1.95usd' m vardı. (Bu paypal' deki param, isviçredeki hesaplarım daha kabarık ;D)

49.99-usd (zımbırtının parası)
12.00-usd (shipping&handling)
_______
61.99-usd
-1.95-usd (içerdeki param)
________
60.04usd / ~0.656 (1tl' nin paypal kuruymuş, in other words 1box is equal to 1.52 Turkish Lira ;D)
= ~91.47 TL charge edeceklermiş kartıma.....

Bakalım gelecekmi ürün. Hadi hayırlısı... para yok para yok diyoruz, yediğimiz nanelere bak ;D ;D ;D

1 ayı geçti, hala gelmedi ürün.. Offff....

hem ebay den honkong dan hemde cabelas USA dan surekli alışveriş yapıyorum 100 euro yu geçmemeye özen gösteriyorum.

Usa dan sadece kampanyalı bir airrator yani diş hekimliğinde dolgu yaptıgımız bızz diyr ses cıkaran bir alet 3 lü set 1 tane fiyatına idi 150 euro onda sorun çıktı.Bağlı olduğumuz il konya gümrükten aradılar ticari olmadığı konusunda ikna oldular vede 1 tane olması gerekiyormus.1den fazla olunca ticari oluyormus.Gümrük almadılar 1 kereliğine.

yani olay tamamen gümrükteki arkadasların iyi niyeti ile alakalı...

Çin'den bir ürün sipariş etmiştim, normalde 3 haftada geliyor ürünler, ancak bu 4 hafta olmasına rağmen gelmedi ve ben de alıcıya yazdım. O da 1 hafta daha bekleyelim dedi, yine gelmezse paranı iade ederim dedi. Gelmedi ve iade istedim, etti. Eğer etmeseydi paypal'a şikayet edecektim (nitekim kardeşime ödeme yapmamışlardı, o da paypal'a şikayet etti ve parasını aldı, satıcının da notu düşürmüşlerdi sanırım).

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,854
Kayıtlı Üye Sayımız
166,648
Kaydolan Son Üyemiz
Kasim_Sabbag

Çevrimiçi üyeler

Geri