Ynt: Duster'a CB (27MHz) anten...
Sn.Arthurilyuts,
Antenin araç bünyesiyle temas etmediği doğru. Anten dikliği her yöne ayarlanabiliyor. Şehir içinde ağaç dallarına v.s. takılmaması için cihaz kapalı iken yatık tutuyorum.
SWR metre ile ölçüm konusunda bir bilgim yok. Yani ölçüm de yaptırmadım. Bursada CB kullanan diğer bir arkadaşla haberleşip cihazı test edeceğim. Daha önce LR aracımda oluk çıtasına bağlı iken çok uzak mesafelerden görüşme sağlıyordu.
Selam ve saygılarımla,
arthurilyuts' Alıntı:Merhaba Sn. acincin!
Paylastiginiz resim icin cok tesekkur ederim!
Estetik acidan eminim cok guzel olmus, fakat 2 seyi deginmeden edemiyorum.
1 - Sanirim bu durumda anten hic bir sekilde arac sasesiyle temas etmiyor. Eger barin onden ve arkadan arac sasesiyle direk temasi olsa bile, bu durumda "Anten cizgesi"(yayilma diagrami) sadece one ve arkaya dogru olacaktir. Yani onunuzde ve arkanizdakilerle haberlesebiliyorken, sagda ve solda olanlarla haberlesemezsiniz. :'(
2 - Anten neredeyse 45 derece arkaya dogru yatirildi. Bu da "Anten cizgesini"(yayilma diagramini) olumsuz yonde fena halde etkiliyordur. :-\ :'(
ve son olarak: SWR metre ile olcum yaptiniz mi? Elde edilen degerler nelerdir? ???
Tesekkur ederim,
Saygilarimla.
Sn.Arthurilyuts,
Antenin araç bünyesiyle temas etmediği doğru. Anten dikliği her yöne ayarlanabiliyor. Şehir içinde ağaç dallarına v.s. takılmaması için cihaz kapalı iken yatık tutuyorum.
SWR metre ile ölçüm konusunda bir bilgim yok. Yani ölçüm de yaptırmadım. Bursada CB kullanan diğer bir arkadaşla haberleşip cihazı test edeceğim. Daha önce LR aracımda oluk çıtasına bağlı iken çok uzak mesafelerden görüşme sağlıyordu.
Selam ve saygılarımla,