Duster "REKOR YAKIT" Tüketimleri (Resimli)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Karadeniz Otoyolu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 96
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,949
Ynt: Duster "REKOR YAKIT" Tüketimleri (Resimli)

4x4 110HP duster ı kullandığım ilk aylar 8.4 - 8.6 idi yakıt tüketimi. sonradan 7.2'ye inmişti ve uzun süre öyle gitti. ne kadar dik rampalar çıkarsanız çıkın, gaz pedalına bastıkça iyi performans gösteriyor. daha önce hep benzinli araçlar kullandım, rampalarda mecburen vites küçülüyordu. bu yüzden bir süre hızlı gitmenin tadını çıkardım. uzun yolda 130-140 km'lerde kullandım aracı, rampalar dahil. 7.2'den bir milim aşağı inmedi gösterge.

sonra sürüş stilimi değiştirdim. şimdi 100 km hızla gidiyorum uzun yolda, rampalarda 5. vitese inmeyi kabul ediyorum. gaz pedalına fazla bastırmadan hızlanıyorum. şimdi uzun yol ortalaması 6 lt., şehir içi kullanımla birlikte 6.5 oluyor. 4-5 aydır böyle.

Etiketler

Baylar, başka başlıklarda da defalarca yazdık. Sürekli ölçümler ve karşılaştırmalar sonucu, Duster'ın yol bilgisayarındfaki verilerle gerçek tüketimin uyuşmadığı anlaşılmıştır. "Depoya giren, egsozdan gaz olarak çıkan, cebinizden para eksilten" miktarı ölçmenizi öneririm. Boşverin yol bilgisayarını ve ortalama değerleri.

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:
Arkadaşlar
480. km'de yakıt göstergesindeki bütün dişler dolu halde,
484. km'de bir diş düşüyor.

Sıfırıncı kilometreden itibaren bütün dişler dolu görünüyor. 1-2-3.....460-470-480 gibi. Ama 484'de bir diş düşüyor.

Yoksa yakıt alındığında kilometre 480'de falan değil. Zaten yakıt alındığında kilometre 480'de olsa 4 kilometre sonra bir diş düşer mi?

Duster'ın yakıt göstergesi dişleri güvenilmez ölçümler yapar. Bir de, 50 litre sonrasını şamandra aşırı derecede yukarı kalktığı için algılamaz. /Yukarıda da bir arkadaşımız yazmış)

Dişler üstlerde çok yüksek km.lerde, aşağı indikçe daha az km.de düşer.

Örnek: Depoyu doldurduğumda (tık dedi bırak) ilk diş 200-250 km. arası düşer. ama son diş 100 km. bile bulmaz.

Daha önce de bahsi geçtiğinde yazmıştım. Tekrarlayayım.

Eğer 4x2 dizel bir aracınız varsa ekonomik kullanım kriterlerine uyarsanız (motorun zorlanmayacağı en düşük devir ve en yüksek vites kombinasyonuyla) 1500 km.lik testim sonucu 4.1 lt/100 km.

110-130 aralığında uzun süreli test sonucum 5,5 lt civarları.

130 üzeri hızlarda(ortalama 140-160 aralığında) test sonucu 7,5 civarları.

Şehir içi yazın (Diyarbakır için) 4,5 civarları. Kışın 5,5 civarları.

Ama şunu da eklemeden geçmeyeyim. Yakıt tüketimi tamamen kişiye spesifik bir durum olup kullandığım tüm araçlarda (yaklaşık 20'nin üzerinde aracım oldu bugüne kadar) fabrika verilerinin rahatlıkla aşağısında verilere ulaşabiliyorum.

Hassey' Alıntı:

Eğer 4x2 dizel bir aracınız varsa ekonomik kullanım kriterlerine uyarsanız (motorun zorlanmayacağı en düşük devir ve en yüksek vites kombinasyonuyla) 1500 km.lik testim sonucu 4.1 lt/100 km.

Ama şunu da eklemeden geçmeyeyim. Yakıt tüketimi tamamen kişiye spesifik bir durum olup kullandığım tüm araçlarda (yaklaşık 20'nin üzerinde aracım oldu bugüne kadar) fabrika verilerinin rahatlıkla aşağısında verilere ulaşabiliyorum.

Aynen katılıyorum hocam.
Vuruntu yapmadan olabildiğince düşük devir ve yüksek vites, yakıt tüketimini fabrika verisinin altına indiriyor.
Bu benim 5.aracım. hepsi içinde aynı durum geçerli.

Hassey' Alıntı:

benım anlamadıgım 1500 km yolda hıc rampa cıkmadınızmı benım bıldıgım ranpada arabanın yakıtı ıkıye katlar bu ıkıye katlamısken sonra nasıl 4.1 yakalıyorsunuz hıcmı ruzgar karsı gıtmedınız bu 1500 kmde benım mantıgım almıyor kımsede aldıramaz

bende 20 sene tıcarı araba kullanarak hayatımı kazdım..

bırde fabrıka verılerının altında kullanamazsınız onlar bu ısı uzman kısılerlen bos araba ruzgar sıfır bır ortamda duz yolda yapıyorlar onların kullandıgı yolda trafık ısıkları bıle yok anlayacagınız bekleme bılke yapmazlar..

Hassey' Alıntı:

benım anlamadıgım 1500 km yolda hıc rampa cıkmadınızmı benım bıldıgım ranpada arabanın yakıtı ıkıye katlar bu ıkıye katlamısken sonra nasıl 4.1 yakalıyorsunuz hıcmı ruzgar karsı gıtmedınız bu 1500 kmde benım mantıgım almıyor kımsede aldıramaz

bende 20 sene tıcarı araba kullanarak hayatımı kazdım..

bırde fabrıka verılerının altında kullanamazsınız onlar bu ısı uzman kısılerlen bos araba ruzgar sıfır bır ortamda duz yolda yapıyorlar onların kullandıgı yolda trafık ısıkları bıle yok anlayacagınız bekleme bılke yapmazlar..

salih bey rampa varsa inişi de var ve şimdiki araçlarda cutoff sistemi var dolayısıyla yakıtı kesiyor.sonucunda da yakıt miktarı düşüyor.ayrıca bende t5 vw ile fabrika verisinin altına indim balıkesir-izmir yolunda gidiş geliş 6.3 oysa fabrika verisi 6.7 diyor 2.5 130 hp lik .tamamıyla kullanıma bağlı yol,lastik,hava durumu, vs vs işte

Yokus asagi 5. viteste ayak gazdan cekili iken tuketim 0.0.Yokus xikarken de hadi 10.0 olsun. Duz yolda da.5.0 olsun ortalama da 4.5 ile 6 arası degisir. Ornegin Ankara-istanbul guzergahi. Bolu tunelinden cok cok once inis basliyor ve ta gumusovaya kadar arac cok rahat salınıyo.

Ayrica artık hicbir otomotiv uretici artik yolda tuketim olcumu yapmiyor. Dyno tarzı aletlerle arac istenilen vites ve hızlarda silindir uzerinde kullaniliyor ve sisteme alt ve ust tüketim degerleri veriliyo. Aracin ise bu iki tuketim degeri cizgisinde bir ortalama aliniyo. İki cizgi disindaki tiketimler.veri olarak kabul edilmiyo.

youngsun' Alıntı:
Yokus asagi 5. viteste ayak gazdan cekili iken tuketim 0.0.Yokus xikarken de hadi 10.0 olsun. Duz yolda da.5.0 olsun ortalama da 4.5 ile 6 arası degisir. Ornegin Ankara-istanbul guzergahi. Bolu tunelinden cok cok once inis basliyor ve ta gumusovaya kadar arac cok rahat salınıyo.

dogrudur bendede yokus asagı gazdan cekınce 0.0 tuketım gorunuyor ama anlamadıgım arabanın motor neylen calısıyor..

Arkadaşlar ne kadar uğraştıysam yakıt 6,3 aşağı inmedi servise gittim kimse dinlemedi zamanla düşer dediler hiçte dedikleri gibi az yakmıyor 4*2, 1,5 dizel motor

RESUL TAŞOĞLU' Alıntı:
Arkadaşlar ne kadar uğraştıysam yakıt 6,3 aşağı inmedi servise gittim kimse dinlemedi zamanla düşer dediler hiçte dedikleri gibi az yakmıyor 4*2, 1,5 dizel motor

arkadasım dogrudur normal bır yakı 6.3 servıs ne desınkı sen burda yazılanlara bakarsan beynın karısır bence ıtıbar etme..

Yol bilgisayarıyla yakıt ölçmek sağlıklı olmaz...yaklaşık değerler verir...

Depoyu ağzına kadar doldurun...en az 100 Km gidin...sonra aynı dolumu tekrar yapın...

Yakıt ölçümü esnasında güzergah noktalarınız ve araç içerisindeki yolcu ve yükünüz eşit olmalıdır...

Aksi taktirde ...Her ölçümde farklı değerler çıkar...

Ben bir kaç sefer denedim...ortalamam 7 litreye yakın...bu değer bana yetiyor ekonomik ve sorun yok...bunun altına inersem/inersek şehir içerisinde iş programımız sarkıyor...dolayısı ile iş programımız sarkmasın diye kestirme yollar olan rampalı alanlar tercihimiz oluyor...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR