Duster Radio/Radyo - CD çözümlemeleri :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TTamer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 88
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,916
Ynt: Duster Radio/Radyo - CD çözümlemeleri :smiley:

teşekkür ederim orhanbey ve sayın monti.
sayın monti wma da yazılanı çaldığına göre kopyayı çalıyor demektir :smiley:

Etiketler

e bu durumda 250 tl bir anfi , daha iyi dört kolon toplam 300 de onlar olsa 550 tl ye bu iş biter , e güzel. abartuya gerek yok zaten benim için. mp3 leri okuması zaten cd changeri gereksiz kılıyor bana göre , dvd isteyenlere ayrı tesisat şart tabii o da bu forumda birkaç örneğini gördüm , in dash bana çirkin görünüyor ve havalandırma kanallarını engelliyor , ön göğsü komple değiştiren var mı sırf ses sistemi için ?

s.forester' Alıntı:
e bu durumda 250 tl bir anfi , daha iyi dört kolon toplam 300 de onlar olsa 550 tl ye bu iş biter , e güzel. abartuya gerek yok zaten benim için. mp3 leri okuması zaten cd changeri gereksiz kılıyor bana göre , dvd isteyenlere ayrı tesisat şart tabii o da bu forumda birkaç örneğini gördüm , in dash bana çirkin görünüyor ve havalandırma kanallarını engelliyor , ön göğsü komple değiştiren var mı sırf ses sistemi için ?

h-screen-DVD-GPS-with-bluetooth-hand-free-IPOD-RDS.jpg

Alibaba da satılan 4.3 inç lik cihazlar var, bunlar benim ilgimi çok çekiyor, üstelik eski teybin yerine takmak için yeri büyütmeye, tadilat yapmaya da gerek yok, aynı büyüklükteler ama ön taraf komple ekran olduğundan görüntüyü oldukça fazla değiştirecektir diye tahmin ediyorum, forumdan bir arkadaş bunlardan birini sipariş ettiğini yazmıştı, geldiğinde bize bilgi verirse ve fotografları paylaşırsa bizlerde daha fazla bilgi sahibi oluruz....

s.forester' Alıntı:

ben değiştirdim dostum... double din teyp taktım... gayette güzel oldu... yakışan oldu bence.. dacia bölümü altında ki konulara bakarsan eğer benim açtığım bir konu var orada detayları mevcut.. hatta linkini ben koyayım sen uğraşma..

bu da örnek resim.. araç kendime ait.

27122011923.jpg

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=82640.0

nhcteam' Alıntı:
ben değiştirdim dostum... double din teyp taktım... gayette güzel oldu... yakışan oldu bence.. dacia bölümü altında ki konulara bakarsan eğer benim açtığım bir konu var orada detayları mevcut.. hatta linkini ben koyayım sen uğraşma..

bu da örnek resim.. araç kendime ait.

Sizin çalışmanız gerçekten müthiş, ancak bunu yaptıracak ustayı bulmak kolay değil, ben sizin mesajınızı defalarca okudum, hatta elimden biraz fiberglas işide gelir, kendim yapabilirmiyim vs diye bayaa bir kafa yordum, aslında gerekli ekipmanlarım olsa belki kendim yapmaya cesaret bile edebilrim ama hem alet-edevat hemde en büyük sorun ZAMAN!

Benim resmini koyduğum cihaz 1 din olmasından dolayı montaj sorunu olmayacağından kolayca adapte edilebilir diye bunları incelemeye başladım. Bu büyüklükte bir ekranda yeterince iş görecektir.

s.forester' Alıntı:
cevaplar için teşekkür ederim , demek duster maliyetine 1.000 - 1.500 TL bir ekleme yapmam gerekecek , abartıya kaçmadan düzgün bir ses almak için.
Biraz abartı benzetmeler olmuş.Ben duster ıma çok para harcadım aksesuar olarak ama bir gün dahi ses sistemi ve teyp gelmedi aklıma.Gayet tatmin edici alaınca göreceksiniz.

Ben navigasyon aletine micro sd kartla yüklediğim mp3 leri ara kablo ile radyonun aux jackına bağladım. CD taşıma ile uğraşmıyorum. SD kartlardaki mp3 leri navigasyondan kablo ile dinliyorum. Radyodan da bas, tiz, loud ayarını yapınca ses şimdilik tatminkar. Navigasyonun fm transmitteri şehir içinde pek işe yaramıyor. kanal karışmalarından dolayı parazit yapıyor.

esattas' Alıntı:
Biraz abartı benzetmeler olmuş.Ben duster ıma çok para harcadım aksesuar olarak ama bir gün dahi ses sistemi ve teyp gelmedi aklıma.Gayet tatmin edici alaınca göreceksiniz.
Aracı almadan teybi üzerine bu kadar araştırma yapan bir arkadaşımız mutlaka ki ses sistemlerine merakı vardır. Dusterın ses sisteminin onu tatmin etme ihtimali bence yok.

Evet monti bey, ses sisteminin hastaları var. Ben onlardan değilim, bana mevcut durum yetiyor. Evimin yakınında oto ses sistemci birkaç mağaza var, aman neler yaptırıyorlar. Bagajda yer kalmıyor gençlerin arabalarında. Bagajda koca bir bass hoparlör, amfilikatör, )) deneme yaparlarken etraftaki evlerin camları zangırdıyor..))

mimar_ankara' Alıntı:
Evet monti bey, ses sisteminin hastaları var. Ben onlardan değilim, bana mevcut durum yetiyor. Evimin yakınında oto ses sistemci birkaç mağaza var, aman neler yaptırıyorlar. Bagajda yer kalmıyor gençlerin arabalarında. Bagajda koca bir bass hoparlör, amfilikatör, )) deneme yaparlarken etraftaki evlerin camları zangırdıyor..))

O sistemlerden bitanesi bende var :smiley:) Duster 'ın bagajına ancak 2 kişi kaldırıp koyabiliyoruz ve bagajda yer kalmıyor siz düşünün ama bağlatmıyorum, ilgilenen arkadaşlar olursa satabilirim :smiley: anfi boofer teyp hepsi 1,5 sene ciddi paralar verilerek alınmış şeyler, satılıktır :D

SERKANEFE' Alıntı:
O sistemlerden bitanesi bende varDuster 'ın bagajına ancak 2 kişi kaldırıp koyabiliyoruz ve bagajda yer kalmıyor siz düşünün ama bağlatmıyorum, ilgilenen arkadaşlar olursa satabilirim :smiley: anfi boofer teyp hepsi 1,5 sene ciddi paralar verilerek alınmış şeyler, satılıktır :D
Serkanefe senin arac 110 hp idi dimi? görünüşe göre ekstra beygirleri sistemi taşımada bitiriyosun ;D ;D

mimar_ankara' Alıntı:
Bende o arkadaşların tam tersine giderken radyoda % 50 haber % 10 müzik % 40 da kapalı giderim. O yüzden banada yetiyor. Ama Duster sahibi adayı arkadaş çok inceleyince ona yetmeyeceğini düşündüm.

Monti' Alıntı:
Serkanefe senin arac 110 hp idi dimi? görünüşe göre ekstra beygirleri sistemi taşımada bitiriyosun ;D ;D
Bende o arkadaşların tam tersine giderken radyoda % 50 haber % 10 müzik % 40 da kapalı giderim. O yüzden banada yetiyor. Ama Duster sahibi adayı arkadaş çok inceleyince ona yetmeyeceğini düşündüm.

yok yok bağlatmadım, bagajı komple kaplıyor :D duster 'ın ses sistemi yeterli bence, bozulana patlayana kadar devam..

herkese teşekkür ederim.

ses sistemine öyle aman aman bi düşkünlüğüm yok ama şu var , kendime ayırabildiğim vakit çok çok ksıtlı ve bu zaman neredyse evle iş arasında arabada geçen zaman sadece :smiley: dolayısı ile bazen yüksek sesle müzik dnlediğim oluyor kah po kah heavy metal , o günkü ruh halime göre. Tabii bu azıcık keyif çattığım sürede de hiç olmazsa tatminkar bir ses olsun diyorum.

serkanefe bey sizdeki sistem abartı anlaşılan yine de bir fiyat söyler misiniz ?

Merhaba,

Uzun bir süredir sizlerin Radyo-CD çözümlemeleri hakkında yazdıklarınızı yakından izliyorum. Bende 4x4 siyah renkli Dacia Duster aracımın ön konsolu üzerine, Radyo-CD bulunan bölümdeki ana çerçevenin orjinalliğini fazla bozmadan bu bölüme 2 DIN Navigasyon, dvd player, geri kamera ve diğer uygulamaları içeren kapsamlı dokunmatik ekranlı bir cihaz yerleştirmek istiyorum.

Burada önemli olan cihazın yerleştiği ana çerçevenin (kasanın) orjinalliğinin fazla bozulmadan gerçekleştirilmesi. Bir arkadaş buna çok yaklaşmış ancak cam açma kapama düğmelerini yan kol dayamalara alarak, usta bir kişinin elinden çıkan oldukça başarılı bir iş çıkarmış, arkadaşımız zaten bu uygulamanın resimlerini de yukarıda foruma koymuş. Ancak görüleceği üzere ön konsol oldukça değişmiş, orjinalliği bozulmuş, düğmeler yan yatırılmış vesaire.

Bazı forum üyeleri de sanayide bu tür bir kasanın yapımının oldukça kolay olduğunu söylemişler. Bu iş öyle kolay değil, kalıp, özel boya oldukça pahalı bir iş. Yapan sayısı da oldukça az. Ben konunun üzerinde yoğunlaştım ve yurtdışından bazı yazışmalar yaptım. Bir firmadan aşağıda ekte sunduğum resimleri elde ettim. Özel kalıp yapmışlar, sadece kemer ikaz ışığını yukarı almışlar diğer tüm düğmeler orijinal yerlerinde, Radyo-CD çaların girdiği yer kalıpta genişletilerek yeniden üretilmiş, aynı kalite yüzey ve aynı renk boya atılmış.

Kasa için 250 Euro + nakliye ücreti talep ediyorlar, özel üretim olduğu için sanırım bu fiyat makul gibi duruyor. Tabi gümrük işlemleri de olacak biraz da orada masraf çıkar. İthalat ile ilgilendiğim için en kısa zamanda kendi aracım için getirip bir deneme yapacağım. Benimle birlikte aynı araçtan alan arkadaşlarda istiyor, onlara da getirtmeyi düşünüyorum. Bizler uygulamasını gerçekleştirebilirsek sizlere de sonucu buradan paylaşırım. Yani kısacası, yapıldı mı oluyor.... Bana gönderilen resim çok net olmasa da aşağıda beğeninize sunuyorum. Bakalım sizlerin görüşleri ne olacak...

Dacia Duster.jpg

Navigasyon-DVD playerlar CAN-BUS sistemli. Yani bizim araçlara bağlanınca, parkları yaktığınızda cihazın tuş ışıkları yanmıcak. Ancak cihaz çalıştığında tuş ışıkları yanıcak. Bu ayrıntıyı da dikkate almanızı tavsiye ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

SON KONULAR

Geri