Ynt: Duster Radio/Radyo - CD çözümlemeleri
Merhaba,
Uzun bir süredir sizlerin Radyo-CD çözümlemeleri hakkında yazdıklarınızı yakından izliyorum. Bende 4x4 siyah renkli Dacia Duster aracımın ön konsolu üzerine, Radyo-CD bulunan bölümdeki ana çerçevenin orjinalliğini fazla bozmadan bu bölüme 2 DIN Navigasyon, dvd player, geri kamera ve diğer uygulamaları içeren kapsamlı dokunmatik ekranlı bir cihaz yerleştirmek istiyorum.
Burada önemli olan cihazın yerleştiği ana çerçevenin (kasanın) orjinalliğinin fazla bozulmadan gerçekleştirilmesi. Bir arkadaş buna çok yaklaşmış ancak cam açma kapama düğmelerini yan kol dayamalara alarak, usta bir kişinin elinden çıkan oldukça başarılı bir iş çıkarmış, arkadaşımız zaten bu uygulamanın resimlerini de yukarıda foruma koymuş. Ancak görüleceği üzere ön konsol oldukça değişmiş, orjinalliği bozulmuş, düğmeler yan yatırılmış vesaire.
Bazı forum üyeleri de sanayide bu tür bir kasanın yapımının oldukça kolay olduğunu söylemişler. Bu iş öyle kolay değil, kalıp, özel boya oldukça pahalı bir iş. Yapan sayısı da oldukça az. Ben konunun üzerinde yoğunlaştım ve yurtdışından bazı yazışmalar yaptım. Bir firmadan aşağıda ekte sunduğum resimleri elde ettim. Özel kalıp yapmışlar, sadece kemer ikaz ışığını yukarı almışlar diğer tüm düğmeler orijinal yerlerinde, Radyo-CD çaların girdiği yer kalıpta genişletilerek yeniden üretilmiş, aynı kalite yüzey ve aynı renk boya atılmış.
Kasa için 250 Euro + nakliye ücreti talep ediyorlar, özel üretim olduğu için sanırım bu fiyat makul gibi duruyor. Tabi gümrük işlemleri de olacak biraz da orada masraf çıkar. İthalat ile ilgilendiğim için en kısa zamanda kendi aracım için getirip bir deneme yapacağım. Benimle birlikte aynı araçtan alan arkadaşlarda istiyor, onlara da getirtmeyi düşünüyorum. Bizler uygulamasını gerçekleştirebilirsek sizlere de sonucu buradan paylaşırım. Yani kısacası, yapıldı mı oluyor.... Bana gönderilen resim çok net olmasa da aşağıda beğeninize sunuyorum. Bakalım sizlerin görüşleri ne olacak...