Duster DCI Motorlarda Dizel Yakıt Katkısı Kullanılmalı mı?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mimar_ankara Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,286

mimar_ankara

Kamp III
Mesajlar
620
Tepkime Puanı
1
Yer
Ankara
Malum Kış aylarındayız. Dacia Duster DCI motorların, common rail teknolojisinde olmaları, enjektör ve ısıtma bujisi sistemlerinden dolayı herhangi bir yakıt katkısına gerek yok denmekte. Ancak yinde de eksi ısılarda motorinin pelteleşmesi hatta depoda donmasını önlemek amacı ile, internette birçok ürüne rastladım. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların görüşlerinin yeni kullanıcı arkadaşlara fikir vereceğini zannediyorum.[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

210662


Bakim4


Mediamydoitbestcomimagerequestaspxsku580449size2warehouseCnewsize200


Otsv1100400002789
 

Etiketler
Ynt: Duster DCI Motorlarda Dizel Yakıt Katkısı Kullanılmalı mı?

hiç katkı maddesi kullanan arkadaş yok galiba. Ben güvenilir bir markayı deneyip, Ankara geceleri -12 lere düştüğündeki tecrübelerimi aktarayım bari...
 

Ynt: Duster DCI Motorlarda Dizel Yakıt Katkısı Kullanılmalı mı?

Biraz önce tamda biz bp petrol istasyonu sahibi bir arkadasla bu konuyu konuşuyorduk arkadas sağlam araba Parkı'na sahip dolayısıyla deniyor bu tip urunleri iyimidir diye sorduğumda bana uzak dur dedi eğer yağın kaliteliyse ne mazot katkısına bulas ne bor katkısına dedi. Bunları sadece 10 numara yağ yakan kamyonculara veririz bide almancilar bayılır dedi onlarda Türkiye'nin mazotu kalitesiz sandıkları için bu yola başvuruyorlar dedi oysa hiç bir faydası yokmuş mazotu kaliteli yerden alıyorsanız mimar kardesim bu islere girmeyin motor yer arac yapılan inceleme sonucu eğer bu tip ürünlerin kalıntısına rastlanırsa aracının garanti dısı bile kalır.. Bu konu yine Ramazan da ki Castrol bayileri iftar yemeği ve toplantısında da gecti bende arkadas sayesinde orda bulundum üstelik bende katkı maddelerine merakliyim biraz orda da müdürlerden tutta mühendisine kadar sordum adamlar kesinlikle tavsiye etmiyorlar. Tabi bu benim kendi görüşüm denemeye fayda var dıyorsanız bı kullanın faydası olursa bende merakliyim bende kullanırım malum Sivas çok soğuk yararı olur belki.
 

Ynt: Duster DCI Motorlarda Dizel Yakıt Katkısı Kullanılmalı mı?

Yanıtınıza çok teşekkürler. Araba yeni olduğu için motor bakımı için bu ürünleri kullanmayı düşünmedim. Benim tek tereddüt ettiğim nokta, henüz gitmememe rağmen, kış orman kampına gitmek istiyorum. Sabah, motorin donmasından araba çalışmassa diye çekiniyorum. Sizin bu günlerde Sivasta sabahları gördüğünüz hava ısısı kaç derece civarında ve arabada bir çalışmama sorunu yaşadınız mı?
 

Ynt: Duster DCI Motorlarda Dizel Yakıt Katkısı Kullanılmalı mı?

heralde bu ara sabahları -15 falandır bazen duruşmalarım kayseride oluyor sabah 7 gibi hareket etmek zorunda kalıyorum çalışmasında hiç bir problem yaşamadım üstelik aracımı geçen yıl 2. ayda aldım yani gördüğü ikinci kış oluyor kesinlikle dediğiniz gibi donma falan olmadı ki babamın şirketindeki kamyonlarının depoları dün donmuştu sabah altına ateş yakmışlar o derece soğuk ama dacia pek etkilenmiyor sadece ısınana kadar fazlaca motor sesi oluyor.
 



Ynt: Duster DCI Motorlarda Dizel Yakıt Katkısı Kullanılmalı mı?

Bu tecrübelerinize sevindim. Yakıt donması olmadığında göre kullanılan kaliteli ve firmadan katkılı mazottan mı yoksa duster'ların yakıt depoları dizeler için, bir koruma kılıfı içinde mi acaba?
 

Ynt: Duster DCI Motorlarda Dizel Yakıt Katkısı Kullanılmalı mı?

Karsta bir kış dizel accent era kullandım ve hiç çalışma problemi yaşamadım. Yakıtı güvendiğiniz bir satıcıdan alın, hep aynı satıcıdan almaya çalışın, antifrizi ölçtürün.. Başka bir katkıya hiç gerek duymazsınız.

Saygılarımla,
 

Ynt: Duster DCI Motorlarda Dizel Yakıt Katkısı Kullanılmalı mı?

Arabaya yalıtım yaparken deponun üst tarafinı gördüm arka koltukların altında koltukları sokunce çıktı ortaya ama kılıf falan yok vede plastik sanmıyorum donacagini zira arabalar -40larda test ediliyor kaliteli yakıt almazsanız donadabilir çünkü kalitesiz mazot yapma mazottur icinde yanık ince yağ vardır zaten donanda mazot değil ince yagdir yoksa eurodizel donmuyor hiç duymadım hatta kısın otobüsler depoya koydukları 10 numara yağ icine eurodizeel katarlar ki depodaki yag donmasın diye dolayısıyla macera aramaya gerek yok paranizi katkilara hharcamayin derim ben sıkıntı olmaz bence..
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,507
Mesajlar
1,519,001
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

SON KONULAR



Geri
Üst