DUSTER DA NERDEN GELDİĞİNİ ANLAMADIĞIMIZ SESLERİN TELAFİSİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan troyexplorer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 400
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 183,452
Ynt: Duster Da Nerden Geldiğini Anlamadığımız Seslerin Telafisi

Ön camın alt köşelerinde siyah parçalar resimleri aşağıda. Monte edilince en alttaki resimdeki gibi camla arasında 2,3 milim boşluk kalacak kadar aşındırman lazım

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Etiketler

kaputtaki boşlugu nasıl alabiliriz ? kaputu kapatınca üsten bastırınca sanırım kilit mekanizması ses yapıyor arkadaslar.

troyexplorer bu arada resimler için çok teşekkurler bu işin pirisin belli sayende ses duymayacagız artık.

hhahahhaaa kaptan tektir bu mevzularda

themani' Alıntı:
kaputtaki boşlugu nasıl alabiliriz ? kaputu kapatınca üsten bastırınca sanırım kilit mekanizması ses yapıyor arkadaslar.
Kaput kapalıyken sallanıyorsa şayet , ön tarafta bastığı 4 tane takozun üstüne yarım cm kalınlığında lastik yapıştır, (sandalye ayaklarının altına yapıştırılan lastikler oluyor keçe değil ama lastik olacak malzeme)
Kaput kilidinin kaput tarafındaki halkayada elektrik bantı sar iki kat yeterli çok kalınlaştırma aslında bı iş için en ideal olan şey makoron fakat o halkada makoranı sokucak boşta olan uç yok o yüzden bantla idare ediceksin ara sıra değiştirirsin kapat aç kapat aç bant bozuluyor

kaput toz fitili ile sorun cozuktu heralde toz fitili kaputu yukarı dogru tuttu ve bi sıkıntı kalmadı

troyexplorer' Alıntı:
Kaput kapalıyken sallanıyorsa şayet , ön tarafta bastığı 4 tane takozun üstüne yarım cm kalınlığında lastik yapıştır, (sandalye ayaklarının altına yapıştırılan lastikler oluyor keçe değil ama lastik olacak malzeme)
Kaput kilidinin kaput tarafındaki halkayada elektrik bantı sar iki kat yeterli çok kalınlaştırma aslında bı iş için en ideal olan şey makoron fakat o halkada makoranı sokucak boşta olan uç yok o yüzden bantla idare ediceksin ara sıra değiştirirsin kapat aç kapat aç bant bozuluyor
tamamdır onuda hallettim prof olcaz bu arac sayesinde :smiley: birde su sıkıtım var fitilleren ses geliyor gib 130 km de 2014 duster fiitilleri 2012 mayıs cıkıslı dustera olurmu olursa rüzgar sorununu kesermi

Arkadaşlar egsozda arka susturucudan önce çıkan sesi duyma fırsatı olan varmı?
Egsoz cu çok ses yapmaz bunlar diyor güvenemedim

arkadaslar direksyon pompasını degiştircektim bugun 2011 model dusterdan cıkma alındı 40 bindeki bi aractan 2012 mpdel araca takıldı fakat hız kadranı calışmadı acaba bunu bi yazılımla tanıtmakmı lazım yada neden kadran calışmamış olabilir?

Durum güncelleme;
Konuyu atlamışım, arka susturucunun çok fazla bir etkisi yok yani arka susturucu olmasa egsozdan rahatsız eden bir ses çıkmıyor , tabi kurallar gereği çıkarmak olmaz ayrı ,ikinci egsoz çıkışını arka susturucudan önce bağlattım ses olmamakla birlikte kronik sorun olan egsozun ıslık çalma sesi de kayboldu ,demekki arka susturucuda sıkışmadan kaynaklıymış

Radyatör sallanmasıydı, ön kaputun titremesiydi birçok şeyi hallettik , bu yaz havaların ısınmasıyla birlikte yeni bir ses var bende sizlerdede durum aynımı bilemiyorum
Trafikte durup yeniden kalkarken tarrrrt diye bir ses geliyor ,her zaman yapmıyor araç tam hararetine ulaştığında daha çok oluyor , arkadanmı geliyor öndenmi geliyor henüz tam tespit edemedim , lifte kaldırıp motor alt koruma saçının vidalarını ve ortadaki yakıt borularını koruyan saçın vidalarına bakıcam ama zayıf ihtimaller gibi, motorun üstündeki hava emişin geçtiği plastik şeyde olabilir, takipteyim eninde sonunda bulurum herhalde

Süleyman bey renault ta başvursanız sizi işe alırlar bunca düzeltmeden sonra...

Sesin kaynağı motorun üstündeki plastik parça (hava filtresinin olduğu yer)
Kaput titremesine benzer ses yapıyor devir inip çıkma aralığında
Üstüne bastırınca yapmıyor bi çare düşünücez artık

kaptan takipteyim. çözümünü foto çekip koyarsan da sevinirim :smiley:

Valla çözüm kaldırıp atmak gibi gözüküyor bişeyler denedim olmadı yine titriyor , titreme 4 plastik takozun üstünde normal ama titrerken bazı sarsıntılı devirlerde içeriye rururu şeklinde ses veriyor
Çıkartıp biraz dolandım çıt yok..
Onu çıkarıp ,başka bir hava filtresi uygulamak lazım
Silindir şeklinde hava filtresi var performans için uzayan hortumuyla motordan ayrı biryere sabitlenebilir
Bu olaya uyandıkları için yeni modelde değiştirmişler hava filtresi olayını bildiğiniz üzere..
Yazın yapma sebebi de plastiğin genleşmesi be yavaş yavaş deforme olması herhalde , ilk sene yoktu çünkü bu
Araç soğukken yani sabah çalıştırıp motor ısınana kadar ses yok ısınınca yapıyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR