Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SERKANEFE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,463
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 465,076
Ynt: Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

cagatay67' Alıntı:
Bende ufak tefek değişiklikler yapayım dedim kendi çapımda.
- Kapı direklerine piano black kaplama yaptım.
- Ayak aydınlatması yaptım.
- 'Follow me' modülü taktım. Araca gelirken ve araçtan uzaklaşırken kumanda ile 30sn park sis yanması. Işık sensörlü sadece karanlıkta çalışır. Yazılımı ile iç aydınlatmadaki gibi artarak açılır azalarak söner görsellik açısından.

Uygulama çok güzel olmuş. Özellikle paspas aydınlatmayı nasıl yaptığını detaylı olarak anlatırsan memnun olurum.

Aydınlatma için nerden hangi tip kablo ile hat çektiğin vs.vs. bende yapmak isterim.

Bu modül nasıl takılıyor ve fiyatı nedir ?

Etiketler

WANTED V8' Alıntı:
Uygulama çok güzel olmuş. Özellikle paspas aydınlatmayı nasıl yaptığını detaylı olarak anlatırsan memnun olurum.

Aydınlatma için nerden hangi tip kablo ile hat çektiğin vs.vs. bende yapmak isterim.

Bu modül nasıl takılıyor ve fiyatı nedir ?

İlk önce modülden başlarsam, montajı yapacak elektrikçi ciddi anlamda bilgili biri olmak zorunda. Çünkü modülün 10-11 tane kablosu var. Topraklaması, anahtar, park sisler, aküye bağlantı... 3 tane elektrikçi gezdim anlattıkları içime yatmadı delik deşik olacağını anlattılar çöpe atıyodum ki 1 elektrikçi daha aklıma geldi. Direksiyonun orda ki sigorta kutusundan yarım saatte halletti. Kutudan montaj şeması ve nasıl yapıldığına dair uzunca bir anlatım mevcut.

İlan: http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-kablo-aksesuar-azalarak-sonduren-follow-me-home-modulu-isik-ve-sure-ayarli-54243323/detay/

İlanda video da var. Videoyu izler izlemez siparişi vermiştim. Bizimkilerde nasıl durur diye sorarsanız yarın video çekebilirim.

Ayak aydınlatmalarına gelecek olursak; bildiğimiz led şerit kullandım. Yarım metre led aldım gün ışığı rengi. Şerit ledler 3lü led lerden oluşur parça parça belki bilirsiniz. Her aydınlatılacak yere 6'şar led koydum. 10mt de kablo aldım. Normalde 5mt yeter gibi ama ben ortada kablo görünmemesi için uzun aldım dolandırdım heryerden. Ledleri ben yerleştirdim elektrik bağlantısını ustaya bıraktım. Şoför tarafında köşeden kablo kümesi vardır arkaya doğru giden. Ordan parka giden kabloyu sıyırıp + ucu oraya bağladı. Şaseyide sigorta kutusunun ordan aldı. İsteyen tavan aydınlatmasına bağlayabilir. Ben hareket halinde yanmasını istediğim için parklara bağladım.

Farların yanık kalma olayı alarmlada oluyor sisi açık bırakırsanıZ sisleride yakıyor şöyleki açma kapama ikaZını 4 lü flaşöre değilde farlara bağlatıyorsunuz sislerde farlardan hareket aldığı için onlarda yanıp sönüyor yanık kalma süreside ayarlamıyor bildiğim kadarıyla benim araçta öylle

Cam-göğüs fitili.. yenisi-eskisi

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

uploadfromtaptalk1391594623364.jpg

uploadfromtaptalk1391594655508.jpg

cagatay67' Alıntı:
İlk önce modülden başlarsam, montajı yapacak elektrikçi ciddi anlamda bilgili biri olmak zorunda. Çünkü modülün 10-11 tane kablosu var. Topraklaması, anahtar, park sisler, aküye bağlantı... 3 tane elektrikçi gezdim anlattıkları içime yatmadı delik deşik olacağını anlattılar çöpe atıyodum ki 1 elektrikçi daha aklıma geldi. Direksiyonun orda ki sigorta kutusundan yarım saatte halletti. Kutudan montaj şeması ve nasıl yapıldığına dair uzunca bir anlatım mevcut.

İlan: http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-kablo-aksesuar-azalarak-sonduren-follow-me-home-modulu-isik-ve-sure-ayarli-54243323/detay/

İlanda video da var. Videoyu izler izlemez siparişi vermiştim. Bizimkilerde nasıl durur diye sorarsanız yarın video çekebilirim.

Ayak aydınlatmalarına gelecek olursak; bildiğimiz led şerit kullandım. Yarım metre led aldım gün ışığı rengi. Şerit ledler 3lü led lerden oluşur parça parça belki bilirsiniz. Her aydınlatılacak yere 6'şar led koydum. 10mt de kablo aldım. Normalde 5mt yeter gibi ama ben ortada kablo görünmemesi için uzun aldım dolandırdım heryerden. Ledleri ben yerleştirdim elektrik bağlantısını ustaya bıraktım. Şoför tarafında köşeden kablo kümesi vardır arkaya doğru giden. Ordan parka giden kabloyu sıyırıp + ucu oraya bağladı. Şaseyide sigorta kutusunun ordan aldı. İsteyen tavan aydınlatmasına bağlayabilir. Ben hareket halinde yanmasını istediğim için parklara bağladım.

Cevap için teşekkürler. Modülü taktıracak güvendiğim bir usta yok o yüzden iptal ettim bu düşüncemi :smiley:

Ancak paspas aydınlatmayı kendim yapabilirim büyük ihtimalle.

WANTED V8' Alıntı:
Cevap için teşekkürler. Modülü taktıracak güvendiğim bir usta yok o yüzden iptal ettim bu düşüncemi :smiley:

Ancak paspas aydınlatmayı kendim yapabilirim büyük ihtimalle.

Yaparsınız zor değil;) google'da aratırsanız yapılırken fotoğraflanan uygulamalar var.

Cem BEy,
eskisi ile yenisi arasında *ses* olayı açısından bir fark var mı?

Valla motor sesini keser deniyor ama ben farketmedim..

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Musa abi hoşgeldin ve hayırlı olsun araban :smiley:
Kapı basamakları aydınlatma çok hoşuma gitti

Wanted abinin de yaptıgı uygulama hoşuma gitti aklımda vardı nasıl durucagını düşünüyodum gayet güzel duruyo :smiley:)

Amerikan park uygulaması:smiley:

1800861_661031343958080_1148726819_n.jpg

selamlar beyler
bugün kapı cam dış alt fitillerini yeni dusterlerinki ile değiştirdim artık su girmeyecek içeri ::smiley:

göğüs fitili almanyadan lz part ttan alındı

mdc' Alıntı:
Şimdilik rüzgarlık ve kapı eşiği ledleri taktım. Ledler epey yakıştı gibi ama bilmiyorum :p

devam :p

krom kapı kolu, cam çıtası, ayna kapağı, bagaj altı krom koruma, cam rüzgarlık, spoiler.

8.jpg

9+.jpg

7+.jpg

10.jpg

3+.jpg

beyaz gündüz farları ve beyaz kısa farları ( zenon değildir sök çıkar tak beyaz ampüldür )

4+.jpg

5.jpg

6.jpg

Yoğun uğraşlardan sonra rusyaya da uzandık . Sileceklerin ordaki anlamsız boşluğu kapatan parça ve arka çamurlukları kapatan komple plastik ürünler elimde yarın monte edilmiş haldeki resimlerini paylaşırım

image.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri