Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SERKANEFE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,463
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 463,954
Ynt: Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

Başka bir başlıkta, duster üstüne koyulabilecek ağırlıkla ilgili bir konu vardı. O başlık kilitlendiği için, bilgi amaçlı buraya yazmak istiyorum:
Araç üstü enlemesine çıtalardan taktırdım, üzerine konulacak ağırlığın "max. 80 kg." olması gerektiği yazıyordu kitapçığında. Bilgilerinize..

Etiketler

veteriner arkadaşım siz bu bilgilere nereden sahip oldunuz bilmiyorum ama ben lastik 24 sitesinde bulunan lastik jant hesaplama linkinden edindim.Eğer ordan sizde bakarsanız lastiğin çapının %3,86 diğil %4,9 büyüdüğünü farkedersiniz.

hakan2842' Alıntı:
veteriner arkadaşım siz bu bilgilere nereden sahip oldunuz bilmiyorum ama ben lastik 24 sitesinde bulunan lastik jant hesaplama linkinden edindim.Eğer ordan sizde bakarsanız lastiğin çapının %3,86 diğil %4,9 büyüdüğünü farkedersiniz.
Ben şöyle hesaplamıştım: 215-65-16 ebattaki lastiğinizde yanak yüksekliği 21.5*65%=13,975 cm.
225-70-16 da ise 225*70%=15075 cm.
Aracın orjinal halinden yükseklik artışı 15.75-13.975=1,43 cm.
1. ebatta çap, 13.975+13.975+ (2.54*16=40.64)= 68,59 cm
2. ebatta çap 15,075+15,075+ (2.54*16=40.64)= 70,79
Çaplar arası fark: 70.79-68.59=2.2 cm
Orjinal çap olan 68.59 cm'de , 2.2 cm artış olmuşsa 100 cm'de 3.2 çap farkı olur şeklinde hesaplamıştım.
Yanlışlık varsa kusura bakmayın, lütfen düzeltin.

Bizim arac offroad araci olmadigindan yaptirmiyoruz bole snorkeldir lastiktir odur budur ;)

Selam.... Ben aracıma yeni off-road lastik almak istiyorum acaba en uygun model ve marka hangisi olur?

Sevgili sekanefe, deli gibi offroad yapanlar var..sen de biliyorsunur. Ama arabanın hali o işkencelerden sonra ne olur, nette bir bilgi yok..)))[attachment=1][attachment=2]

71581653.jpg

184307_10150151375122150_120845797149_8211731_3224393_n.jpg

Ka17B.jpg

"....Ama arabanın hali o işkencelerden sonra ne olur, nette bir bilgi yok..)))..."

Herhalde yenilerler... Nette sadece aktiviteler duyuruluyor, kırık-çıkık-çökükler değil. ;D

Duster bu tür etkinliklere uygun değil. ;D Bir kez zıplar iki kez zıplar; üçüncüsünde herhalde çöker kalır....

(Başlık tacizcilerine bir kez daha duyurulur. Duster ağır off road aracı değildir.)

(Bakalım hangi tacizciler ses verecek? Kimler ortalığı kirletecek?) ;D ;D ;D ;D

abicim ya, offroad yapanları sanayide görüyoruz, her hafta sonu sanayidiler, git bak en çok offroad aracı görüceksin Atatürk Oto sanayide, tabikide dökülecek tabikide toplanıcak, offroad yapıpta 5 kez üst üste eve gidip rahatlıkla yatabilen kim var sorarım, 2-3 offroaddan sonra bunlar sanayide cirit atıyorlar.

Sevgili serkanefe,
Duster onlar gibi off road yaparsa, bırak sanayide cirit atmayı, çıkamaz. bile. Sağı solu, kupası vs. herbirşeyi yamulur. Ağır off roadın vereceği hasar birkaç parçayla kalmaz. Demek istediğim o.

olguncandan' Alıntı:
Sevgili serkanefe,
Duster onlar gibi off road yaparsa, bırak sanayide cirit atmayı, çıkamaz. bile. Sağı solu, kupası vs. herbirşeyi yamulur. Ağır off roadın vereceği hasar birkaç parçayla kalmaz. Demek istediğim o.

Orda haklısın biraz daha ağır masraf olur belkide.

Duster Bagaj Çıtası aldım, bir abimiz üretiyor isteyene gönderebilirim Fiyat : 70 TL..

[attachment=1]

IMG_2055.jpg

IMG_2057.jpg

Bunlarda cam rüzgarlıkları (110 TL 4 kapı) Alman Malı gittigidiyor 'dan satışa koyuyor kendisi isterseniz, Ali abinin yeri Yedpa 'da ki dükkanı Alman offroad malzemeleri dolu, hatta vakti zamanı olan yedpa'da ki dükkanına uğrarsa Türkiye 'de volkswagen amarok 'u ilk offroad 'a çeviren kişiylede tanışmış olursunuz(volswagen kendisinden offroad 'a çevirmesini istemiştir bu detayıda söylemeden edemicem) araçlara aşık biri, kendisini bu siteden tanıdım.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

IMG_2059.jpg

IMG_2060.jpg

IMG_2070.PNG

Arkadaşlar aracımı destur deyip aldım Cuma'dan teslim ettiler.. bugün itibari ile tavan sepeti,yan basamak,tepe ışılandırması,cb telsiz,arkaya ışılandırma işlemlerini halletim... yarında inşallah meyilmetre,diyafon siren,tan cam rüzgarlıkları ve ufak tefek bişeyler daha yapacaığım da .... sizlere fotoğrafları nasıl göstereceğimi bilmiyorum...hatta kendi profil resmimi dahi yüklediğim halde adımın yanında çıkartamıyorum bu konuda yardımlarınızı bekliyorum ya pc yi kırıcam ya da ....ya da ne yapacağımı bilmiyorum ....şimdiden teşekkürler.... :mad:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR