Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SERKANEFE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,463
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 466,424
Ynt: Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

Veteriner kardeşim "şasi" konusunu açınca aklıma geldi. Tam şasi arabaların imalatı 70 yıllara gelince bitince, tüm binek, jeep, pikap arabalar yarım şasi olarak imal edilmeye başladı demiştim. Kaporta ağırlığını ve buna bağlı motor gücünü düşürmek amaçlı, optimize edilmiş taşıtlar üretilmeye başladı. Yeni amerikan pikapları, binekleri hep böyledir.
Yarım şasi araçların bu yarım şasi iskeletlerini, arazi koşullarına uyarlamak ve esnemesini güçlendirmek için, bitmiş arasın iç kabinine ek borulardan destek çerçevesi yapılmaktadır. Ralli arabası denilen araçlarda fırlayıp, 4 teker üstüne düşme anlarında şasiyi destekleyen bu iç çerçeveler ilk yapılan modifikasyonlardır.
Yıllar önce yurtdışı şantiyede chevrolet silverado pikabım vardı. Tank gibi, sadece 3 ileri vitesi olan ama üzerine 2.arabayı yükleyin taşıyacak benzinli bir pikaptı. Bu bile yarım şasi idi ve iç kabinine böyle ek iskelet yapılmıştı.

Böylesine bir uygulama hem pahalı değildir, hem aracın karkas isekeletine içten büyük bir destek vererek, offroad meraklısı arkadaşlara duster modifikasyonu için fikir verecektir. [attachment=1]

Image2.jpg

96217829.jpg

ffffwa.jpg

80207897.jpg

Etiketler

ruciko' Alıntı:
Arkadaşlar aracımı destur deyip aldım Cuma'dan teslim ettiler.. bugün itibari ile tavan sepeti,yan basamak,tepe ışılandırması,cb telsiz,arkaya ışılandırma işlemlerini halletim... yarında inşallah meyilmetre,diyafon siren,tan cam rüzgarlıkları ve ufak tefek bişeyler daha yapacaığım da .... sizlere fotoğrafları nasıl göstereceğimi bilmiyorum...hatta kendi profil resmimi dahi yüklediğim halde adımın yanında çıkartamıyorum bu konuda yardımlarınızı bekliyorum ya pc yi kırıcam ya da ....ya da ne yapacağımı bilmiyorum ....şimdiden teşekkürler.... :mad:

Mesaj Yazma yerinin alt kısmında SEÇ diye bir başlık var. Oradan yükleyeceğin resmi seçiyorsun eğer 1'den fazla resim seçeceksen yan tarafta bulunan daha çok eklenti yazan yere tıklayıp altta açılan yerden yeni bir foto daha seçiyorsun. Her mesajda en fazla 5 resim gönderme hakkın var. Resimlerini bekliyoruz

[attachment=1]

1.jpg

sentezelektronik ramazan bey ; çok teşekkür ederim,en sonunda oldu daaaaa... kendi adımın yanına resmi nasıl yerleştireceğim bi de o knuda beni aydınlatırsan sevinirim...bu konuda ki beceriksizliğimi mazur görün ... bu arada aracın satndart halinden sonra yapılmış fotğraflarıda bugün çekip sitede yayınlamaya çalışacağım... iyi günler

sayın mimar ankara , bahsettiğiniz uygulama roll cage dir ve emin olun gerçek off roadçıların hepsi de uygulamadan haberdardır :smiley:

yalnız roll cage uygulanan aracın günlük kullanım konforu bozulacağından çok tercih edilmez. bir de adı üzerinde "roll" cage , yani taklada , şarampole yuvarlanmada sizi korur , tavanın ezilmesini engeller ama örneğin kafadan çarpışmalarda sizi o derece koruyamaz , hatta esnemeyi azalttığı için darbenin tüm şiddetini hissetmenize sebep olur.

yani şaseye alternatif gibi algılamayınız.

kyenipazar' Alıntı:
sayın mimar ankara , bahsettiğiniz uygulama roll cage dir ve emin olun gerçek off roadçıların hepsi de uygulamadan haberdardır :smiley:
yalnız roll cage uygulanan aracın günlük kullanım konforu bozulacağından çok tercih edilmez. bir de adı üzerinde "roll" cage , yani taklada , şarampole yuvarlanmada sizi korur , tavanın ezilmesini engeller ama örneğin kafadan çarpışmalarda sizi o derece koruyamaz , hatta esnemeyi azalttığı için darbenin tüm şiddetini hissetmenize sebep olur.
yani şaseye alternatif gibi algılamayınız.
anlayamadığım husus merdiven şasenin ağırlığını dezavantaj kabul eden bir anlayış, neden roll cage 'i tavsiye eder. Roll cage titanyum gibi çok hafif bir malzemeden midir?
Ayrıca siz de benim gibi "alaturka bir bilgi eksikliği " örneği sergileyip sanki dusterda şase yokmuş gibi "şaseye alternatif " demişsiniz. Bilindiği üzere dusterde de şase var ama modern-yarım şase. Her ne kadar atalarımız galat-ı meşhur, lugat-ı fasih'ten evladır demiş olsalar da siz boşverin.

Ali Şen arkadaşım sana daha önce ulaşmaya çalıştım lakin işten güçten ve de iletişimsizlikten dolayı ulaşamadım...ortak bir dostumuz olan İlker Dündar arkadaşım senden söz etmişti bana ... antoff da 20. kanalda telsizde takılıyorum(cb) ....bi şekilde facetende görüşebiliriz ...rüçhan afşar.iyi geziler...

ruciko' Alıntı:
Ali Şen arkadaşım sana daha önce ulaşmaya çalıştım lakin işten güçten ve de iletişimsizlikten dolayı ulaşamadım...ortak bir dostumuz olan İlker Dündar arkadaşım senden söz etmişti bana ... antoff da 20. kanalda telsizde takılıyorum(cb) ....bi şekilde facetende görüşebiliriz ...rüçhan afşar.iyi geziler...
görüşmek üzere

hakan2842' Alıntı:
Arkadaşlar aracımda yaptığım değişiklikler hakkında neden dacia duster başlığı altında sizlerle paylaşmıştım ancak bu değişikliklerle ilgili fotografları yükleyememiştim.Bu değişiklikleri şimdi sizlerle paylaşmaya çalışıcam.
Yapmış olduğum eklentiler
1.Chip tuing uygulaması (yazılımla) 127 hp 300 nm
2.lastik boyularının 225/70/16 olarak büyütülmesi (3cm yükseldi araç)
3.Cam tavan filmi
4.Ön cam hariç cam filmi
5.Kol dayama aparatı takılması özel üretim (döşemecide)
6.Bagaja ve tavan lambasına led takılması
6.Kromaj cam çıtaları henüz takamadım.
7.ayna kapaklarının beyaza boyatılması
8.Çamurluk korumas (dodik)
9.orjinal kornaya ek olarak da dat korna takılması
10.Sileceklerin her ikisininde bir boy büyük modelleryle ve muz tpi olarak değiştirilmesi

Bende Sandero Stepway var cam tavan yaptırcam tavan barlarını süktüler mi sen yaptırırken?Araç resimdeki

Görüntü022.jpg

cam tavan yaptıracaksınız ?

yoksa tavana film mi yaptıracaksınız ?

Arkadaşlarımızın yaptığı değişiklikleri okuyoruz. Gerçi şahsım olarak değişiklik yapmaya uğraşmam, öyle bir ilgim de yok. Ama sizlerin yaptığı değişiklikleri bilmek de faydalı. Bilgi bilgidir.

Herhangi bir değişiklik yapıp yapmadığımı düşünürken, aklıma iki tanesi geldi.

Biri, gezenbilir sitesinden "gezenbilir" logosu aldım ve yapıştırdım. ;D

Diğeri, paspasları değiştirdim. (Aslında en büyük çaplı değişiklik de bu oldu). Şu paspas konusunu açıklamama izin verin.

Duster'ı aldığımda, üzerinde halıfleks türü paspas vardı. Sürücü kısmındaki paspas çıtçıtlı idi ve kaymıyordu. Onu daha önce olumlu bulduğumu yazmıştım. Bilirsiniz, kayıp da pedalların altına giren paspas çok sıkıntılı...

Halı paspaslar, toz toplama bakımından da sıkıntılı.

Geçen aylarda bu çıtçıtların üstteki parçası zayi oldu. Oto kuaförüne gittiğimde onları alırdım, birkaç ay önce unuttum ve muhtemelen vatandaş süpürgeye kaptırdı. Servise gittiğimde, sadece çıtçıtın olmadığını söylediler.

Bir takım uygun paspas aldım; kayma işini engelleyemedim.

Geçen gün servise gittiğimde, üzerinde Duster yazan ağır kauçuktan paspasların yeni modellerde olduğunu gördüm. Onlardan bir takım aldım. Gerçi onlar da çıtçıtlı ama, 2011 modellere uymuyor çıtçıtları. Fakat ağır olduklarından kaymıyor.

Bu sorunu yaşayanların bilgisine...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR