Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SERKANEFE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,463
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 463,956

Etiketler
Ynt: Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

papilio55' Alıntı:
Güzel dilekleriniz, olumlu veya olumsuz her türlü eleştirileriniz için teşekkürler.. Siteye yeni geldim ve kendimce çok faydalı bilgiler edindim, edinmeye de devam ediyorum. Yalnız anlayamadığım, nedense üyeler arasında negatif bir elektriklenme hissettim? Henüz bana karışmak düşmez ama açıkça söylemek gerekirse bu olumsuzluk kendimi kötü hissettirdi..
Her neyse umarım yanlış anlamışımdır??
Bence doğru anlamışsınız. Fanatizm ile hareket eden bazıları gördüğü her ışığı yangın zannedenler misali eleştiriye katlanamıyor ve bir kısım üyeyi persona non grata ilan ediyor. Sonuç da sizin dediğiniz gibi negatif elektriklenme.

arkadaşlar ben aracı almaya gitmeden serviste orjinal lastiklerimi 225/70/16 ebadıyla değiştiğimi söylemiştim çoğu arkadaşın dikkatini çekmemiş.Aracın orjinal michelin lastiklerinide sahibinden com aracılığı kullanılmamış olarak sattım.Yeni aldığım lastikleride sattığım fiyata aladım.Su anki lastik ebatlarından oldukça memnunum tek sorunun hız göstergemin %5 oaranında eksik göstermesi.Lastikler tam tur dönüşlerinde davlumbazlara 1 mm ye kadar yaklaşıyor.Zincir takılması imkansız ancak çok zor bir durumda arka lastiklere rahatlıkla takılabilir 4x4 moduna alınarak.Benim 4 adet kar lastiği olduğundan geçen kış böylee bir ihtiyaç ta duymadaım bulunduğum ilçenin arakımı 1470 m civarında olmasına karşın.Süspansiyon ve çekiş konusunda da bir olumsuzluk yaşamadım.Ayrıca aracım 3.5 santim yerden yükseldi.

Arabaya takılacak aksesuarlar için benim önceliklerine göre sıralamam şöyle:

1-4 adet Paçalık (Acil, zira macera kiti,marşpiel, kapılar ve tamponlara kadar çamur sıçrıyor)
2-Kol dayama (Ambiance'de yok, hemen takılması gerekli parça, yan ürünlere yönelinmemeli, orijinalden şaşmamalı)
3-Sis Farı (Ambians'da yok, Ümiterkan bey sağolsun, uyumlu araba modellerini iletmiş, herhangi bir parçacıdan alınıp takılacak)
4-Termometre (Kışa girdik, acil gerekli)
5-Portbagaj (Kış kamplarına başlayacağım, gerektiğinde koltukları yatırıp arabada yatmak için tavan bagajı şart, Macera kiti renginde, mat siyah güzel ürünler var)
6-Bagaj Organizer ve file (Ivırzıvırı alan çantalar ve bagaj sabitleyici file ve ahtapot lastikler gerekli)
7-Ön koltuk arkası takılan Organizerler (Ambiance'de koltuk arkası cepleri yok, harita, pet şişe, güneşlik kartonu vs.koyacak organizer gerekiyor)
8-Arka kapı Camları için Tül perde (Arkada oturup, güneşe maruz kalanlara gerekli)
9-4 Kapı Cam Rüzgarlıkları (Sürüşteyağmur girmesin diye diyorlar ama benim için kampta arabada yatarken pencereleri aralıyorum. onun için gerekli)
10- 4 adet KIş lastiği (Kumho KW19 tavsiye ederim, bize uygun çap var. İri dişli, hem MT havasında hem uzun yola uygun kaliteli lastik,fiyat uygun)
11- Ön arka krom tampon koruyucular (Ambiance'nin 4x4 lerinde karter muhaaza çelikmiş, bu yüzden pek gerekli görmüyorum ama ilerde belki taktırırm)

Benim gereksinme sıralamam böyle. Estetikten öte fonksiyon ağrılıklı olarak sıralama belirledim. Uğraşacağız bakalım..)

hakan2842' Alıntı:
arkadaşlar ben aracı almaya gitmeden serviste orjinal lastiklerimi 225/70/16 ebadıyla değiştiğimi söylemiştim çoğu arkadaşın dikkatini çekmemiş.Aracın orjinal michelin lastiklerinide sahibinden com aracılığı kullanılmamış olarak sattım.Yeni aldığım lastikleride sattığım fiyata aladım.Su anki lastik ebatlarından oldukça memnunum tek sorunun hız göstergemin %5 oaranında eksik göstermesi.Lastikler tam tur dönüşlerinde davlumbazlara 1 mm ye kadar yaklaşıyor.Zincir takılması imkansız ancak çok zor bir durumda arka lastiklere rahatlıkla takılabilir 4x4 moduna alınarak.Benim 4 adet kar lastiği olduğundan geçen kış böylee bir ihtiyaç ta duymadaım bulunduğum ilçenin arakımı 1470 m civarında olmasına karşın.Süspansiyon ve çekiş konusunda da bir olumsuzluk yaşamadım.Ayrıca aracım 3.5 santim yerden yükseldi.
215-65-16 dan , 225-70-16 ya geçtiyseniz Aracınızın yerden yüksekliği 3.5 cm değil 1,78 cm artar, çap da %3,86 arttığından hız göstergesi ve km sayacı da %5 değil %3.86 az gösterir.

mimar_ankara' Alıntı:
Arabaya takılacak aksesuarlar için benim önceliklerine göre sıralamam şöyle:

1-4 adet Paçalık (Acil, zira macera kiti,marşpiel, kapılar ve tamponlara kadar çamur sıçrıyor)
2-Kol dayama (Ambiance'de yok, hemen takılması gerekli parça, yan ürünlere yönelinmemeli, orijinalden şaşmamalı)
3-Sis Farı (Ambians'da yok, Ümiterkan bey sağolsun, uyumlu araba modellerini iletmiş, herhangi bir parçacıdan alınıp takılacak)
4-Termometre (Kışa girdik, acil gerekli)
5-Portbagaj (Kış kamplarına başlayacağım, gerektiğinde koltukları yatırıp arabada yatmak için tavan bagajı şart, Macera kiti renginde, mat siyah güzel ürünler var)
6-Bagaj Organizer ve file (Ivırzıvırı alan çantalar ve bagaj sabitleyici file ve ahtapot lastikler gerekli)
7-Ön koltuk arkası takılan Organizerler (Ambiance'de koltuk arkası cepleri yok, harita, pet şişe, güneşlik kartonu vs.koyacak organizer gerekiyor)
8-Arka kapı Camları için Tül perde (Arkada oturup, güneşe maruz kalanlara gerekli)
9-4 Kapı Cam Rüzgarlıkları (Sürüşteyağmur girmesin diye diyorlar ama benim için kampta arabada yatarken pencereleri aralıyorum. onun için gerekli)
10- 4 adet KIş lastiği (Kumho KW19 tavsiye ederim, bize uygun çap var. İri dişli, hem MT havasında hem uzun yola uygun kaliteli lastik,fiyat uygun)
11- Ön arka krom tampon koruyucular (Ambiance'nin 4x4 lerinde karter muhaaza çelikmiş, bu yüzden pek gerekli görmüyorum ama ilerde belki taktırırm)

Benim gereksinme sıralamam böyle. Estetikten öte fonksiyon ağrılıklı olarak sıralama belirledim. Uğraşacağız bakalım..)

Kapı Cam Rüzgarlıkları için sana yardımcı olabilirim, ben bu forumdaki bi abiden orjinel alman malı rüzgarlık almıstır fitile giren cinslerden orjineliyle aynı 110 tl.. Kart vizitini paylaşırım burdan..
Arka camları için tül perde yapma gözünü seviyim mimar hiç estetik durmuyor :smiley:

Sevgili Serkanefe, cam rüzgarlığı 4 adet için iletişim adresi verirsen çok sevinirim. Teşekkürler. Bu arada mat siyah yassı geniş port bagaj aramakla meşgulüm. Mat siyah iyi duruyor. Tamam arkaya tül perde taktırmayım..

Port bagaj için ruhsata işletme, fenni muayene falan gerekiyor mu? Polisten ceza yemeyelim de, birda aracı bağlamaya falan çok meraklı polisler. Portbagaj kullanan arkadaş varsa, tavsiyelerini bekliyorum.

mimar_ankara' Alıntı:
Sevgili Serkanefe, cam rüzgarlığı 4 adet için iletişim adresi verirsen çok sevinirim. Teşekkürler. Bu arada mat siyah yassı geniş port bagaj aramakla meşgulüm. Mat siyah iyi duruyor. Tamam arkaya tül perde taktırmayım..

istanbuldamıydın mimar ?

giresunlu dusterin sahibiyle görüşmek isterim trabzondayım ben

Sevgili Serkanefe, bugün sanayide renault parçacısından orijinal sis farı aldım. Elektrikçiye takdıracakken, usta çekili kablo yok, kablo çekeceğim, tamponu sökmeden takarım ve röle takılacak dedi. Bunun üstüne, elektrik aksamını bozup, garantiyi bozar mıyım diye içime bir kurt düştü.
Forumda bir yerlerde bu garantiyi bozma konusundan bahsettiğinizi görmüştüm, bulamadım. Bu konuda görüşünü iletirsen sevinirim.

mimar_ankara' Alıntı:
Sevgili Serkanefe, bugün sanayide renault parçacısından orijinal sis farı aldım. Elektrikçiye takdıracakken, usta çekili kablo yok, kablo çekeceğim, tamponu sökmeden takarım ve röle takılacak dedi. Bunun üstüne, elektrik aksamını bozup, garantiyi bozar mıyım diye içime bir kurt düştü.
Forumda bir yerlerde bu garantiyi bozma konusundan bahsettiğinizi görmüştüm, bulamadım. Bu konuda görüşünü iletirsen sevinirim.
ya
Açıkcası dışardan herhangi bir müdahale (aracın neresine müdahale edildiyse) o kısmın garantisini bozar diye söylüyorlar. Yani siz elektrik aksamında dışardan bir müdehale yaptınız ve birşekilde sonradan elektrik aksamı bozuldu, bu garanti dışına çıkıyor, tümüyle garanti dışına çıkmıyor aracınız.. Ustaya güveniyorsanız yaptırın heryütlü, ben ayak aydınlatmaları, far sensörü, 4 cam kapama ne varsa yaptırdım.. En son far sensörünü yaparken, elektrik ustası, klima elektronik soketi takmayı unuttuğunda (klima çalışmıyordu) servise götürdüğümde, elektronik aksamı açıp soketi yerine takmışlar. Ayrıca aracı siz alırken, park sensörü taktırıyor servisler, hani bozuldu garanti kapsamı bir kere burda bozulur, kısacası ben garanti kapsamanın bozulacağını pek inanmıyorum..

duster aracınızda ne gibi değişiklikler yaptınız başlığı altında gördüğüm kadarı ile değişiklikten ziyade eklemeler var. mesela led aydınlatmalar , far sensörü , sis farı , rüzgarlık vs.

peki gerçek anlamda değişiklik yapan yok mu ? bir tek lastik ölçüsünü az bişey değiştiren çıkmış , peki yürürde bir değişiklik yapan yok mu ?

mt lastik takan , ayna mahruti değiştiren , havalı difransiyel kilidini adapte etmeye çalışan , yükseltme yapan (mesela 3 inç üzeri ) sepet yaptıran, demir tampon yaptıran vs vs ?

kyenipazar' Alıntı:
duster aracınızda ne gibi değişiklikler yaptınız başlığı altında gördüğüm kadarı ile değişiklikten ziyade eklemeler var. mesela led aydınlatmalar , far sensörü , sis farı , rüzgarlık vs.

peki gerçek anlamda değişiklik yapan yok mu ? bir tek lastik ölçüsünü az bişey değiştiren çıkmış , peki yürürde bir değişiklik yapan yok mu ?

mt lastik takan , ayna mahruti değiştiren , havalı difransiyel kilidini adapte etmeye çalışan , yükseltme yapan (mesela 3 inç üzeri ) sepet yaptıran, demir tampon yaptıran vs vs ?
Var olmaz mı? Ama Transilvanya'da.
Bizim burda yükseltmeden çok alçaltma uygulamaları var. Mesela yan koruma demiri montajı, paçalık montajı felan. Kataloğu bile var. Ancak büyük mT lastiğin sürtüp sürtmeyeceği bilinmiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR