Arabaya takılacak aksesuarlar için benim önceliklerine göre sıralamam şöyle:
1-4 adet Paçalık (Acil, zira macera kiti,marşpiel, kapılar ve tamponlara kadar çamur sıçrıyor)
2-Kol dayama (Ambiance'de yok, hemen takılması gerekli parça, yan ürünlere yönelinmemeli, orijinalden şaşmamalı)
3-Sis Farı (Ambians'da yok, Ümiterkan bey sağolsun, uyumlu araba modellerini iletmiş, herhangi bir parçacıdan alınıp takılacak)
4-Termometre (Kışa girdik, acil gerekli)
5-Portbagaj (Kış kamplarına başlayacağım, gerektiğinde koltukları yatırıp arabada yatmak için tavan bagajı şart, Macera kiti renginde, mat siyah güzel ürünler var)
6-Bagaj Organizer ve file (Ivırzıvırı alan çantalar ve bagaj sabitleyici file ve ahtapot lastikler gerekli)
7-Ön koltuk arkası takılan Organizerler (Ambiance'de koltuk arkası cepleri yok, harita, pet şişe, güneşlik kartonu vs.koyacak organizer gerekiyor)
8-Arka kapı Camları için Tül perde (Arkada oturup, güneşe maruz kalanlara gerekli)
9-4 Kapı Cam Rüzgarlıkları (Sürüşteyağmur girmesin diye diyorlar ama benim için kampta arabada yatarken pencereleri aralıyorum. onun için gerekli)
10- 4 adet KIş lastiği (Kumho KW19 tavsiye ederim, bize uygun çap var. İri dişli, hem MT havasında hem uzun yola uygun kaliteli lastik,fiyat uygun)
11- Ön arka krom tampon koruyucular (Ambiance'nin 4x4 lerinde karter muhaaza çelikmiş, bu yüzden pek gerekli görmüyorum ama ilerde belki taktırırm)
Benim gereksinme sıralamam böyle. Estetikten öte fonksiyon ağrılıklı olarak sıralama belirledim. Uğraşacağız bakalım..)