Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SERKANEFE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,463
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 465,309

Etiketler
Ynt: Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

Süleyman Bey zoruma giden bir şey olmadı. Sadece şahin benzetmesi saçma geldi o kadar. o yuzden uzatmak istemedim.Kaldi ki zaten siz açık ve detaylı bir sekılde aksesuarlarımı eleştirdiniz.Bana diycek bişey kalmadı. Dedigimiz gibi zevk meselesi saygılar keyifli sürüşler :smiley:

Aralık ayında 2015 model Dacia Duster 4x4 110 Hp aracımı satın aldım.Teslimat öncesi serviste navigasyon,geri görüş kamerası,bagaj havuzu,rüzgarlık,sis farı çerçevesi,kapı ve çamurluk için plastik koruyucuları uygulattım.

20160130_154657_zpsq765rzuk.jpg

20160130_154542_zpsrviucvwl.jpg

20160130_154725_zpspub47be1.jpg

20160130_154603_zpst1jyrmnw.jpg

20160130_154450_zpscz5zrylg.jpg

20160130_160705_zps1eazbv1l.jpg

Bugüne kadar yaklaşık 4.000 kilometre yol yaptığım aracımdan genel olarak memnun olmakla beraber bazı konular beni rahatsız ettiğinden kendimce bunlara bir çözüm bulmak için arayışlara girdim.

20160221_103539_zpsrjf9ja7v.jpg

Ön camın önünde sileceklerin bulunduğu bölgenin çıplak görünümü hoşuma gitmiyordu.İnternette ararken aşağıda linkini verdiğim sitede aradığım parçayı buldum.Fiyatı 30$+20$ kargo ile birlikte 50$ gibi bir maliyeti var.İki haftada geldi ve gümrüğe takılma ihtimali de yok.Montajı gayet basit ve hem ön hem de arka tarafta görünümü bence daha iyi hale getirdi.Montajı yapalı bir ay oldu ve karda buzda dahi herhangibir sorun yaşamadım.

20160116_113256_zpsoji7m8vu.jpg

Montaj aşaması

Dacia Logan Krom İç Kapı Kolu Çerçevesi 4 Parça 2005-2012 223 - n11.com

Kapı açma kolları krom olduğundan çerçevesini de krom yapalım dedim ve internetten 39 TL karşılığı yukarıda linkini verdiğim ürünü satın aldım.

20160130_154509_zps7hxu6yvc.jpg

Ürün 3M bantları hazır vaziyette geliyor.Dolayısıyla beş dakikada uygulama tamamlanmış oluyor.

Bu arada link vermenin yasak olmadığını zannettiğimden paylaşım için veriyorum.Yoksa ne satanları tanırım ne de başka bir amacım var.

20160129_163828_zpsoqchmeop.jpg

20160129_163837_zpsiemxutzw.jpg

20160116_112007_zpsd1scb72a.jpg

Montaj sonrası görünüm

http://pt.aliexpress.com/item/Accessories-Kit-For-Renault-Duster-2010-vol-2-Plastic-ABS-Free Shipping/32249718331.html?spm=2114.02020208.3.37.xndH09&ws_ab_test=searchweb201556_6,searchweb201644_3_505_506_503_504_502_10001_10002_10017_10010_10005_10011_10006_10003_10004_10009_10008,searchweb201560_5,searchweb1451318400_-1,searchweb1451318411_6448&btsid=93b09fa4-cc47-4c05-890e-36630236b869

Bu da linki
Erhan Bey merhaba.
Aracınıza sonradan ilave ettiğiniz ürünler hakkında tecrübelerinizi merak ettim.
Silecek altı plastik ve arka çamurluk davlumbazları görsellikten öte işe yarıyor mu? Ses izolasyonu sağlıyor mu? Saygılarımla... Hasan Özü/Adana.

Erhan Bey merhaba.Aracınıza sonradan ilave ettiğiniz ürünler hakkında tecrübelerinizi merak ettim.Silecek altı plastik ve arka çamurluk davlumbazları görsellikten öte işe yarıyor mu? Ses izolasyonu sağlıyor mu? Saygılarımla... Hasan Özü/Adana.

Hasan Kardeşim,2013 sonundan itibaren çıkan Duster araçlarda arka çamurluklarda davlumbaz zaten standart olarak mevcut.Benim serviste taktırdığım ise çamurluk ve kapıları koruyan plastik kaplamalardı.Bunlar ses açısından bir artı getirmez.Ancak arazide kaportanın çalı-çırpı tarafından çizilmesine bir nebze engel olabilir diye düşünüyorum.
Keza,silecek altı plastiği de gözüme çok çıplak geldiği için beni rahatsız eden o bölgeyi kapatan görsel amaçlı bir aksesuar. Sözün özü bunlar keyfe keder taktırılmış aksesuarlardır.Saygılarımla.

Hasan Kardeşim,2013 sonundan itibaren çıkan Duster araçlarda arka çamurluklarda davlumbaz zaten standart olarak mevcut.Benim serviste taktırdığım ise çamurluk ve kapıları koruyan plastik kaplamalardı.Bunlar ses açısından bir artı getirmez.Ancak arazide kaportanın çalı-çırpı tarafından çizilmesine bir nebze engel olabilir diye düşünüyorum.
Keza,silecek altı plastiği de gözüme çok çıplak geldiği için beni rahatsız eden o bölgeyi kapatan görsel amaçlı bir aksesuar. Sözün özü bunlar keyfe keder taktırılmış aksesuarlardır.Saygılarımla.
Dusterın hiçbir modelinde arka çamurluk davlumbazı yok, 2018 modelinde dahi olacağını sanmıyorum

Dusterın hiçbir modelinde arka çamurluk davlumbazı yok, 2018 modelinde dahi olacağını sanmıyorum

Sn.Troyexplorer Kardeşim,öncelikle Duster konusunda daha önceki paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Ben,çamurluk davlumbazı derken aşağıda fotoğrafını eklediğim plastik parçayı kastetmiştim.

20160322_074658_zpshcxn4wy5.jpg

Bu başlıkta okuduğum bilgilere dayanarak bayiden teslim almadan önce aracıma çamurluk davlumbazı takılması isteğinde bulunduğum Dacia yetkilisi bunun 2013 sonundan itibaren çıkan tüm Duster araçlarda standart olduğunu söylemişti. Belki ben yanlış bir terim kullanmış ya da yanlış bilgilendirilmiş olabilirim.Ancak çamurluk davlumbazı hakkında benim bildiğim bu kadar.

2018 modeller hakkında bir fikrim yok ancak internetten okuduğum kadarıyla 2017'den itibaren Duster'ın aşağıda resmi görülen şekilde üretilme ihtimali mevcutmuş.Bu araçta çamurluk davlumbazı olur mu onu da bilemiyorum.:smiley:

dacia-duster-fotograflari-ortaya-cikti_zpsl6orjyly.jpg

Sn.Troyexplorer Kardeşim,öncelikle Duster konusunda daha önceki paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Ben,çamurluk davlumbazı derken aşağıda fotoğrafını eklediğim plastik parçayı kastetmiştim.

20160322_074658_zpshcxn4wy5.jpg

Bu başlıkta okuduğum bilgilere dayanarak bayiden teslim almadan önce aracıma çamurluk davlumbazı takılması isteğinde bulunduğum Dacia yetkilisi bunun 2013 sonundan itibaren çıkan tüm Duster araçlarda standart olduğunu söylemişti. Belki ben yanlış bir terim kullanmış ya da yanlış bilgilendirilmiş olabilirim.Ancak çamurluk davlumbazı hakkında benim bildiğim bu kadar.

2018 modeller hakkında bir fikrim yok ancak internetten okuduğum kadarıyla 2017'den itibaren Duster'ın aşağıda resmi görülen şekilde üretilme ihtimali mevcutmuş.Bu araçta çamurluk davlumbazı olur mu onu da bilemiyorum.:smiley:

dacia-duster-fotograflari-ortaya-cikti_zpsl6orjyly.jpg
O yarım plastik hepsinde var , 2012 modelden eminim daha öncesindede vardır herhalde
Komple arka Çamurluk davlumbazı düşünüyorsanız sadece rusyada var

Arkadaşlar internetten sis farı çerçevesi aldım fakat orijinal olmadığı için üzerindeki çit taraflı bantla çerçevenin üst eğimi tam yapışmadı. Büyük olasılıkla yağmurda atacak. Bu problemi nasıl çözebilirim yardımcı olabilir misiniz? Japon yapıştırıcı kullanırsam taşar diye çekiniyorum.
Selamlar.
IMG-20160525-WA0015.jpg

Arkadaşlar internetten sis farı çerçevesi aldım fakat orijinal olmadığı için üzerindeki çit taraflı bantla çerçevenin üst eğimi tam yapışmadı. Büyük olasılıkla yağmurda atacak. Bu problemi nasıl çözebilirim yardımcı olabilir misiniz? Japon yapıştırıcı kullanırsam taşar diye çekiniyorum.
Selamlar.Ekli dosyayı görüntüle 6948
Tampon plastiğinin boyasız yerinde tırtıl var hafif , zaten tam öpse bile bi süre sonra çift taraflı bant atar
Bence sökün çift taraflı bantı temizleyin her iki taraftanda , üstte temas etmeyen yerleri elle bükerek alıştırın, sonrada 292 sikaflex siyah sikayla çerçevenin yapışma alanının tam ortasından komple ince hat çekin taşmayacak şekilde ,yapıştırıp bantlayın 12 saat sonra beton gibi olur
Japon yapıştırıcısı akar ve aktığı yeride beyazlatır, zaten japon kromu plastiğe yapıştırmaz doğru malzeme sika dır

Son düzenleme:

Merhaba. Duster ailesine yeni katıldım. Bursada oturuyorum Mais te aksesuarlar çok pahalı olduğundan dışardan temin etmek istiyorum. Yan cam rüzgarlığı geçme . Port bagaj paralel çıta. Bagaj havuzu önceliklerim. Sonrada ön arka tampon koruma. Kullanıp ta memnun olan arkadaşlardan ö eri rica ediyorum.

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR