Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SERKANEFE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,463
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 465,529
Ynt: Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

Biricik Duster' ıma gündüz ledi taktırdım.. Servisten aldığım fiyat 350 tl gündüz ledi + 100 tl işçilikle 450 tl.. fakat ben aynı orjinal ledleri internetten 250 tl ye vede taktırma parası olarak 20 tl, toplamda 270 tl ye mal ettim.. zaten takması 10 dakikalık iş..

ledler orjinal tırnaklı olduğu için, ön panjurda 2 satır 4 sütunluk sağ sol parçalar kesildi ve ledler direk yerine oturdu zaten.. kabloları da, alt koruma ızgarası ile alt koruma plastiği arasından kaput içerisine alındı.. elektrik bağlantısı da kaput içindeki sigorta kutusundan alındı.. kontağı açınca direk yanıyor ledler.. Ledlerin dim leme özelliği var.. isterseniz farlar yanınca ledler %50 kısılıyor, isterseniz farlar yanınca tamamen kapanıyor.. ben tamamen kapanmasını ayarladım.. yoksa karanlıkta aracın önü adeta ışık cümbüşüne dönüyor ;D nerdeyse sis lambaları gibi aydınlatıyor.. gece çekme fırsatım olmadı fotoğrafları.. xenon far efektinde yanıyor ledler..

20140607_124551.jpg

20140608_192558.jpg

20140607_124604.jpg

20140608_192716.jpg

20140607_124351.jpg

Etiketler

Orjinal şık durmuş. Gündüz farı konusunda da paylaşım yaparsanız, araştıranlar için kolayca bulunabilir.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=91825.10

ve bu da arka ledler.. arka reflektörleri yerinden çıkardım ki tırnaklı olduğu için kolayca çıkıyor.. reflektörlerin içini açtım fakat dikkatli olmak gerekiyor.. en ufak bir zorlamada kırılabilir ve de tek reflektörün fiyatı 90 tl.. reflektörlerin içini açtıktan sonra kırmızı led döşeyip kablo deliği açtıktan sonra reflektörü kapatıp japonla yapıştırdım.. malum bol yağışlı bir şehirde yaşadığım için de etrafını su almaması için silikonladım.. arka farları yerinden çıkarıp park lambalarından elektrik alıp reflektörlerin ledine bağladım.. kabloları farların altından, tamponun arkasında kalcak şekilde ki yeterli aralık var, döşedim..şaseyi de arka far şasesinden aldığım için, sinyaller çalıştığında ledler de yanıp sönüyor.. sinyal yanınca led sönüyor, sinyal sönüce led yanıyor.. gayet te hoş gözüküyor sinyal verirken :smiley:

20140608_192746.jpg

20140608_192752.jpg

Cyclone BH-001 arka park sensörü montajı.. montajı tamamen kendim yaptım.. ekranlı yerine sadece sesli sensör tercih ettim.. arabanın önüne kadar kablo germek istemedim..

DSC_0853.jpg

DSC_0854.jpg

DSC_0855.jpg

DSC_0856.jpg

DSC_0857.jpg

Güzel olmuş eline sağlık,
Ama tampondaki reflektörler arkadan gelen aracın farlarının etkisiyle yanıyormuş gibi oluyor zaten

Tamponu çıkarmadan ön panjuru zor olsada söktüm ,sökmüşken klima ve motorun rafyatörlerinide temizledim. Nikelajlı yerin boşluklarına ve ana panjura petek uygulaması;

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Ve sonunda istediğim egsoz çıkışlarını buldum . Arkadaki gri parçanın geniş kanallarıyla tam uyumlu henüz montaj yapmadım ama yerleri hazır

image.jpg

image.jpg

çok teşekkür ederim.. aslında evet, reflektörler farların etkisiyle parlıyor ama 6-7 metre sonra etkisi kayboluyor vede karanlıkta uzun mesafeden rahatlıkla ledler farkediliyor.. araçların arkasındaki 4 lü kırmızı ışık tipi hoşuma gittiği için uygulamak istedim :smiley:

troyexplorer' Alıntı:
Ve sonunda istediğim egsoz çıkışlarını buldum . Arkadaki gri parçanın geniş kanallarıyla tam uyumlu henüz montaj yapmadım ama yerleri hazır

bu egzozlar acayip hoşuma gitti.. acaba bu egzozları nerden bulabilirim vede fiyatları ne kadar ? ayrıca benim aracın egzoz ucunda zaten kafalık gibi metal başlık var.. acaba o çıkıyor mu yada üzerine bu egzozlar nasıl monte edilir ? bir de sağdaki egzoz nasıl tutturulucak ? projeye bayıldım ve uygulama kararı aldım.. bilgi rica ediyorum :smiley:

Orjinal egsoz kafası çıkıyor vidası var sağ taraftaki ya boşta durucak yada egsoza bağlanacak isteğe bağlı , kafalıklara gelince etrafta dolaşan çeşitli markaların orjinal egsoz kafalarını takip edin ve çıkmacıdan pert olmuş birine denk gelip alın maliyet iki çıkış 150 tl

çok teşekkür ederim.. araştırmalara başlayabilirim..

youngsun' Alıntı:
Süleyman abi, panjur sökülürken bir sıkıntı oluyor mu?
Nasıl sökülüyor tam olarak?
Güray hocam üstteki vidaları ve iki taner kapıt takozunu çıkardıktan sonra hafif aralanıyor, içten üstte en sağda ve en solda iki tane vidayla tampona bloke plastiklere vidalı
O aralıkta o iki vidayı sökmek zor olan kısmı diğer yerleri geçme klipsli tırnakları kırmadan yavaş yavaş çıkarmak lazım
Panjuru eline alınca nikelaj parçada arkadan vidalar ve yine tırnaklarla sabitlenmiş aynı şekilde oda çıkartılıyor vs.

ooooo dostlar buluşmuş burda
ne haber gençler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON MESAJLAR

SON KONULAR