İlk önce modülden başlarsam, montajı yapacak elektrikçi ciddi anlamda bilgili biri olmak zorunda. Çünkü modülün 10-11 tane kablosu var. Topraklaması, anahtar, park sisler, aküye bağlantı... 3 tane elektrikçi gezdim anlattıkları içime yatmadı delik deşik olacağını anlattılar çöpe atıyodum ki 1 elektrikçi daha aklıma geldi. Direksiyonun orda ki sigorta kutusundan yarım saatte halletti. Kutudan montaj şeması ve nasıl yapıldığına dair uzunca bir anlatım mevcut.
İlan: http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-kablo-aksesuar-azalarak-sonduren-follow-me-home-modulu-isik-ve-sure-ayarli-54243323/detay/
İlanda video da var. Videoyu izler izlemez siparişi vermiştim. Bizimkilerde nasıl durur diye sorarsanız yarın video çekebilirim.
Ayak aydınlatmalarına gelecek olursak; bildiğimiz led şerit kullandım. Yarım metre led aldım gün ışığı rengi. Şerit ledler 3lü led lerden oluşur parça parça belki bilirsiniz. Her aydınlatılacak yere 6'şar led koydum. 10mt de kablo aldım. Normalde 5mt yeter gibi ama ben ortada kablo görünmemesi için uzun aldım dolandırdım heryerden. Ledleri ben yerleştirdim elektrik bağlantısını ustaya bıraktım. Şoför tarafında köşeden kablo kümesi vardır arkaya doğru giden. Ordan parka giden kabloyu sıyırıp + ucu oraya bağladı. Şaseyide sigorta kutusunun ordan aldı. İsteyen tavan aydınlatmasına bağlayabilir. Ben hareket halinde yanmasını istediğim için parklara bağladım.