Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SERKANEFE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,463
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 465,637
Ynt: Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

mgnydn' Alıntı:
karıimak gibi olmasın ama michelin fransa yetkilisi açıklamasında,
lastik 4 yıl geçti diye değiştirmeyin kontrol ettirin öyle devam edin demişti..
Ama lastik 10 yılı doldurmuşsa ne kadar dişli de olsa mutlaka değiştirin demişti..
Kendi ağzından duydum...
Ama daha yetkili insanların söylediğine de yok demem...
Bu açıklamayı duydum ama..
10 yılda saç çürüyor yahu, lastik hamurunun bozulmasından bahsediyoruz burda, onu söyleyen ne kadar yetkili varsa ben ...

Etiketler

Bence yetkililerin ne soylediginden cok kisinin kendi tecrubesi onemli.
Ben simdiye kadar hicbir aracimda 30bin kmden sonra hala "yeniyken ki performansi gosteren lastik" gormedim.
Ister istemez sertlesiyo asiniyo davranislari degisiyo.
Ama ikinci el arac bakiyoken cok denk geldi, 90binde ama hala orjinal lastikleri duruyo.

Herşeyi ayrıntısına kadar söylemek gerekiyor, mesela adam yılda 50000 60000 km yapıyorsa o lastikler 3 yılda yapılan 50000 km kadar aşınmaz çünkü daha çok uzun yolda kullanılmış demektir ,bu tip kullanımda 70000 80000 km gidebilir. Ama hem 3 yıl hem 50000 km hiç şansı yok zaten gözlede görülür dişler arasında çatlamalar, sertleşme vs

youngsun' Alıntı:
Bence yetkililerin ne soylediginden cok kisinin kendi tecrubesi onemli.
Ben simdiye kadar hicbir aracimda 30bin kmden sonra hala "yeniyken ki performansi gosteren lastik" gormedim.
Ister istemez sertlesiyo asiniyo davranislari degisiyo.
Ama ikinci el arac bakiyoken cok denk geldi, 90binde ama hala orjinal lastikleri duruyo.

Bende katılıyorum dediğinize ,12 yıllık araba daha 70000 km de ama ne olursa olsun lastik değiştirmesi gerekir..
ben 2011 kasımda lastik aldım 40000 km kadar yaptım...en az bi kaç yıl kullanırım diye düşünüyorum...

Söyleyen kişi michelin ceo suydu...
Ben onun yalancısıyım...
Bulursam videosunu da koyarım..
8.etap da izledim herhalde....

Dayanıklılıkta michelin e ayrı bir parantez açmak lazım. Birçok lastik kullandım hepsinde performansın zamanla azaldığını ve lastiğin değiştirilmek için yalvardığunı gördüm. Michelin de ise ömrünün yani nizami diş derinliğinin sonuna kadar ilk günkü performansını ve yumuşaklığını koruduğuna şahit oldum. Binek araçlarda bu yüzden michelini tek geçerim. Hatta dusterda da latitude cross zihnimi kurcalamıyor değil.

Valla bende bugün arkadaşımı aradım özel bi firmada filo kiralama marmara bölge sorumlusu, bırak 3 seneyi 10 sene gider lastiklerin dedi. Ee kampa gidiyorum uzun yol yapıyorum dedim, ozaman 5 sene daha gider zaten eskidiğini dişlerinden görürsün ayrıca yanaklardanda anlarsın dedi. Biz tel atmayw başlayınca değiştiriyoruz dedi :smiley: Zaten bende c.tesi günü aracı muayene soktum Tuvtürk'te bi sorun çıkmadı bugün dikkatlice baktım lastiklere dişler gayet yerinde gibi görünüyordu.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

SERKANEFE' Alıntı:
Valla bende bugün arkadaşımı aradım özel bi firmada filo kiralama marmara bölge sorumlusu, bırak 3 seneyi 10 sene gider lastiklerin dedi. Ee kampa gidiyorum uzun yol yapıyorum dedim, ozaman 5 sene daha gider zaten eskidiğini dişlerinden görürsün ayrıca yanaklardanda anlarsın dedi. Biz tel atmayw başlayınca değiştiriyoruz dedi :smiley: Zaten bende c.tesi günü aracı muayene soktum Tuvtürk'te bi sorun çıkmadı bugün dikkatlice baktım lastiklere dişler gayet yerinde gibi görünüyordu.

Sent from my iPad using Tapatalk HD
O zaman marmara bölgesinde araba kiralayanları uyaralım , araçlar allaha emanet.
Herşey bir yana bir lastiği 15 sene kullanmayı mantığın kabul ediyorsa , hiç değiştirmeden aracı hurdaya vermeyi bekle derim

İlkten 10 sene dedi kamp filan deyince 5-6 sene seni götürür rahat dedİ. 5 yıl kafama yattı açıkcası

Filo araçlardan pek birşey beklememek lazım zaten.

Sent from my iPad using Tapatalk

Valla sen bilirsin serkan çoluk çocuk taşımıyorsunuz herhalde ,ben şahsen 5 senelik lastiği dişlerinin hepsi üstünde olsa dahi aracımda tutmam .
Senin ve Tüm arkadaşların bayramı mübarek olsun

Arkadaşlar şu ürün dikkatimi çekti. Görünüm olarak da hoş duruyor sizce nasıl olur aracım beyaz look paket var.

Önceliğim görüntü fiyatına uygun ;)

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-dacia-duster-2010-plus-wingbar-portbagaj-ara-atki-tavan-bari-134715778/detay/

WANTED V8' Alıntı:
Arkadaşlar şu ürün dikkatimi çekti. Görünüm olarak da hoş duruyor sizce nasıl olur aracım beyaz look paket var.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-dacia-duster-2010-plus-wingbar-portbagaj-ara-atki-tavan-bari-134715778/detay/
Bu ürün için bende takipteyip şuan alma nedeni , imalatçısının kalıplarında problem var piyasadakilerin çoğunun plastik yerlerinde çatlaklar mevcut , konuştum imalatçıyla 1 aya kadar düzelticez dedi. Sahibinden comdan satanlardan birine gittim baktım çatlakları orda farkettim

Kış yaklaşıyor bunun beraber lastikler degişti artı hella lar eklendi :D

IMG_20131024_182601.jpg

troyexplorer' Alıntı:
Bu ürün için bende takipteyip şuan alma nedeni , imalatçısının kalıplarında problem var piyasadakilerin çoğunun plastik yerlerinde çatlaklar mevcut , konuştum imalatçıyla 1 aya kadar düzelticez dedi. Sahibinden comdan satanlardan birine gittim baktım çatlakları orda farkettim

Bilgi için tşk. Siparişi erteleyelim o zaman. Çok güzel bir görüntüsü var ürünün diğer askılar gibi çıkıntısı yok köşelerinde. Sizin duster de görünce siparişi veririm artık :smiley: Takip ediyorum çok güzel uygulamalar yapmışsınız aracınıza.

WANTED V8' Alıntı:

Hocam
Tavan rayları çok güzel tam dusterlık
Kilit var sıkmadı var Emniyeti'lerin var
Çok ağır taşıma yapma yeter
Ben çok beğendim
Hatta kendimede alabilirim

WANTED V8' Alıntı:
Bilgi için tşk. Siparişi erteleyelim o zaman. Çok güzel bir görüntüsü var ürünün diğer askılar gibi çıkıntısı yok köşelerinde. Sizin duster de görünce siparişi veririm artık :smiley: Takip ediyorum çok güzel uygulamalar yapmışsınız aracınıza.
Bostancıdaki saygılı dada var oda yerli ama 200 tl ye satıyor, sonuçta aynı imalatçıdan alıyor.
Serviste satılan Ön krom koruma nın da imalatçısını buldum gibi birşey

Sahibinden comda ki resimlere aldanmayın normal bildiğimiz tarzda anahtarı yok , plastikten basit anahtarı var.O resimdekiler yurtdışındaki modelinin resimleri bizimkiler kopyalamış nasıl olduysa , sordum anahtarı neden yapmadınız mübarek diye , abi maliyetler artıyo dedi yurdum insanı, başka değişiklik yok ama geri kalan aynı gördüm

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR