Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SERKANEFE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,463
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 463,977
Ynt: Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?

veteriner' Alıntı:
Abi dikkat, destursuz öneriler bunlar... ;D ;D ;D

Kia,yı satıp duster alınca ilk alacağım öncelikli aksesuar bunlar olacak zevk meselesi ha birde bye bye yapan eli unutmuşum ondan,da bitane

Etiketler

ekin_defne' Alıntı:
evet spoiler tamam , body kit duymadınız mı ya da hiç vw tuning filan okumadınız mı ? irmscher , amg duymadınız mı ? duymuşsunuzdur yaaa ben kız başıma merak edip buluyorum sizde de öyle bir hava var yani meraklısınız sanırım.

;D ;D ;D ;D ;D

Ekin hanım, doğrusu bu mesjınızı okuduktan sonra, "Ekin bey" olabileceğinizi düşünmeye başladım. Bağışlayın, mesajlarınızdan "yeni" olmayabileceğinizi düşündüm. (Buraya bazen kılık değiştirerek gelenler de oluyor, o bakımdan. Kişisel/zatınıza yönelik değil.) Mesajlarınız, profesyonel bilgi sahibi mesajları gibi geldi bana. "Kız" başınıza bu bilgileri bildiğiniz için sizi kutluyorum. ;D ;DYani demem o ki, sizi "ekin hanım" varsaymaya devam edelim... ;D ;D ;D ;D ;D

ömer byin aracı merak etmiştiniz...
dizel motor ile ilgili dolşırken rast gelmiştim...[attachment=1]

28625_406094664888_722789888_3869140_6449748_n (1).jpg

ccanlioglu' Alıntı:
ömer byin aracı merak etmiştiniz...
dizel motor ile ilgili dolşırken rast gelmiştim...[attachment=1]

Cc kardeş beni zahmetten kurtardıın sağol low vitesi bile var ona göre

ccanlioglu' Alıntı:
Güle güle iyi günlerde kullanın, motoru zayıf diyordunuz (70Hp) ne yaptınız? Değiştirdiniz mi?
Sağlıcakla kalın
C.C.

Astarı yüzünü geçecekti vazgeçtim zaten balığa ve kamp,a kullanıyorum çoğunlukla ilgine tşk

Arkadaşlar 4x2 Duster'lar için yetkili servislerde orjinal 4WD sticker (monogram) var alıp yapıştırabilirsiniz. Ban yaptım güzel oldu. 16 TL fiyatı.

yaklaşık 5 aydır 4x4 duster kullanıcısıyım. aldığım günden bu yana hiç bir ekleme ve değişiklik yapmamıştım.geçen gün biraz değişiklikler yapmaya karar verdim... hepsi iki gün sürdü.. yaptığım eklemeler ve değişiklikler;

-- krom kapı kolları,
-- krom cam çıtaları,
-- camlara rüzgarlık,
-- taban döşemesi,
-- koltuklara kılıf (deri döşeme var orijinalinde ama arazide çalıştığımız için gün boyu çamur içinde, kıyamadım kılıf yaptırdım ;D )
-- ikinci egsoz uygulaması..
-- krom egsoz başlıkları

aracım biraz tozlu idare edin tarladan çıkmıyoruz an ca bu kadar temiz oluyor ;D

231120116441.jpg

25112011650.jpg

nhcteam' Alıntı:
yaklaşık 5 aydır 4x4 duster kullanıcısıyım. ...Aracım biraz tozlu idare edin tarladan çıkmıyoruz an ca bu kadar temiz oluyor ;D

Hoşgeldin sayın team. Merak etme, biz tarlaya girmiyoruz, ama bizimki de tozdan görünmüyor.

Bu krom kapı çıtalarını bir arkadaşımız geçenlerde soruyordu; o konuda aydınlatıcı bilgi yazarsanız iyi olur. Nerede bulunur, fiyatı vs.

Benim sormak istediğim ise, taban döşemesi ve ikinci egzos uygulaması.

Taban döşemesine ne yaptırdınız ve neden ve kaç para? Yalıtım amaçlı mı?

İkinci egsoz uygulaması görsellikten dolayı mı yoksa işlevi (motoru rahatlatması vs.) dolayısıyla mı?

olgun bey öncelikle ilginiz için teşekkür ederim..

ikinci egzos uygulaması sadece görsel amaçlı.. yani gaz çıkışı yok.. yapan usta susturucun biraz ters kaldığını, eğer çıkış olursa aşırı ses olabileceğinden bahsetti o yüzden iş sadece görsellikte kaldı..

taban döşemesi ise halıflex çamur olmasın diye çünkü temizlemesi zor oluyor.. bu kaucuk lastik karışımı bir döşeme malzemesi var ondan kaplattım ki çamuru temizlemesi kolay olsun diye.. sadece ıslak bezle siliyorum temizleniyor. yalıtım amacı ile yaptırmadım fiyatı 150 lira civarı bagaj tabanı dahil.

cam çıtasına gelince isim vermek etik mi bilmiyorum ama www.gittigidiyor.com adresinden aldım 45-50 tl civarındaydı kalitesi güzel fena değil

Bişi sormak istiyorum,

Gerçek çift egzos 'u olan araçlar ne gibi bir avantaj sağlıyor aklıma takıldı ?

serkan bey öncelikle selamlar,

bence ikinci egsoz motor hacmi ve birazcıkta görsellikle alakalı.. diyelim ki "2x" motor hacminde bir motor "1" birim egsoz gazı oluşturuyorsa ve "a" boru çapıyla bunu dışarı atıyor.. varsayalım bir de "3x" motor hacimli "2" birim gaz oluşturan br araba var.. bu araca da mecburen "2a" boru çapı gerek olsun.. "2a" boru çapını nasıl elde edebiliriz.. ya iki tane "a" boru çaplı egsoz yada "2a" çaplı tek bir boru kullanacaz.. işte burada da görsellik giriyor işin içine hangisini isterse firmalar onu uyguluyor bence..

biraz matematik problemine döndü ama ;D ;D

bu yazdıklarım kesin bilgi değil ama doğruluk payı vardır illaki... sadece mantık yürütüp yaptığım tahmin..

nhcteam' Alıntı:
serkan bey öncelikle selamlar,

bence ikinci egsoz motor hacmi ve birazcıkta görsellikle alakalı.. diyelim ki "2x" motor hacminde bir motor "1" birim egsoz gazı oluşturuyorsa ve "a" boru çapıyla bunu dışarı atıyor.. varsayalım bir de "3x" motor hacimli "2" birim gaz oluşturan br araba var.. bu araca da mecburen "2a" boru çapı gerek olsun.. "2a" boru çapını nasıl elde edebiliriz.. ya iki tane "a" boru çaplı egsoz yada "2a" çaplı tek bir boru kullanacaz.. işte burada da görsellik giriyor işin içine hangisini isterse firmalar onu uyguluyor bence..

biraz matematik problemine döndü ama ;D ;D

bu yazdıklarım kesin bilgi değil ama doğruluk payı vardır illaki... sadece mantık yürütüp yaptığım tahmin..

Selamlar :smiley:

Yanıt içinde teşekkürler, benim sormamda ki amaç aslında " yakıt tüketimi düşürebilir mi çift egzos olayı ben pek sanmıyorum ama belli mi olur " gibilerinden bişiydi, bu konuda bilgisiz olduğumdan sormak istedim..

Selam Serkan Bey;
Cam rüzgarlıkları için irtibat bilgisi verecektin :D :smiley:
Bekliyorum hasretle...
Özeldende atabilirsin eğer sakınca olacaksa...

C.C.
Kapı Cam Rüzgarlıkları için sana yardımcı olabilirim, ben bu forumdaki bi abiden orjinel alman malı rüzgarlık almıstır fitile giren cinslerden orjineliyle aynı 110 tl.. Kart vizitini paylaşırım burdan..
Arka camları için tül perde yapma gözünü seviyim mimar hiç estetik durmuyor :smiley:
[/quote]

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR