fsirin
Karavan Yönetim
Buzdolabı kaç voltluk olacak ona göre tesisat değişir. 12V ise, mesafe uzadıkça kesiti kalınlaştırman lazım. Kısa mesafede 2.5'luk kablo yeterken mesafe uzadıkça 4'lük olması iyi olur. Aslında 2.5'luk kablo 20-25A taşıyabilmesine rağmen gerilim düşümmü yüzünden kasiyi büyütüyoruz. 2*2 kablo yoktur. 220V buzdolabı olması durumunda invertör kalın kabloyla aküye mümkün olduğunca yakın monte edilmeli 220V hattını buzdolabına kadar uzatırsınız.Hafta sonu camlarım geliyor. taktığımda fotolarını yükleyeceğim. Şimdi yalıtım öncesi yapmam gerekenler var.
Elektrik tesisatı..........
Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım isteyeceğim. Yazılmış olan forumlardan anladıklarım var. Ancak bir acemi olarak emin olmak istiyorum.
Buzdolabım kapının girişimde sagda (2006 ducato). Akü gurubum oturma gurubunun altında olacak.
1. Kullanacağım kabloların kalınlıkları kaça kaç olmalı (Bir forumda 4*2 diyor. Neden 2*2 değil)
2. Sigortaları kaçlık olmalı.
3. Televizyon akü grubu arası 4 metre kablo lazım. Kaçlık kablo , akü
4. Hidrafor ve elektrikli tuvalet için özel bir kablo var mı?
İlgilenene ve bilgi lendirenlere şimdiden teşekkürler.
Sigorta değerleri için buzdolabınızın tüketimi önemli. Genel olarak 12V buzdolabında 10A yeterlidir.
Televizyonun çekeceği de tahmini 3-4A'dir. 4m kablo dönüşü de düşününce, 8m oluyor. 4A çekilirse, 1.5'luk kabloda 387mV, 2.5'luk kabloda 233mV ve 4'lük kabloda 146mV gerilim düşümü olur. 1.5'luk ya da tercihan 2.5'luk kablo olması gerekir. 4'lük fazla gereksiz olur.
Elektrikli tuvalet niye düşünülüyor? Mümkünse kasetli kullanın derim. Kullanımda daha rahat edersiniz.