Ducato Karavanımı Kendim Yapmak Istiyorum. 12,8 M3

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ALPAY TOLGA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 118
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,917
Hafta sonu camlarım geliyor. taktığımda fotolarını yükleyeceğim. Şimdi yalıtım öncesi yapmam gerekenler var.
Elektrik tesisatı..........
Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım isteyeceğim. Yazılmış olan forumlardan anladıklarım var. Ancak bir acemi olarak emin olmak istiyorum.
Buzdolabım kapının girişimde sagda (2006 ducato). Akü gurubum oturma gurubunun altında olacak.

1. Kullanacağım kabloların kalınlıkları kaça kaç olmalı (Bir forumda 4*2 diyor. Neden 2*2 değil)
2. Sigortaları kaçlık olmalı.
3. Televizyon akü grubu arası 4 metre kablo lazım. Kaçlık kablo , akü
4. Hidrafor ve elektrikli tuvalet için özel bir kablo var mı?
İlgilenene ve bilgi lendirenlere şimdiden teşekkürler. :smiley:
Buzdolabı kaç voltluk olacak ona göre tesisat değişir. 12V ise, mesafe uzadıkça kesiti kalınlaştırman lazım. Kısa mesafede 2.5'luk kablo yeterken mesafe uzadıkça 4'lük olması iyi olur. Aslında 2.5'luk kablo 20-25A taşıyabilmesine rağmen gerilim düşümmü yüzünden kasiyi büyütüyoruz. 2*2 kablo yoktur. 220V buzdolabı olması durumunda invertör kalın kabloyla aküye mümkün olduğunca yakın monte edilmeli 220V hattını buzdolabına kadar uzatırsınız.
Sigorta değerleri için buzdolabınızın tüketimi önemli. Genel olarak 12V buzdolabında 10A yeterlidir.
Televizyonun çekeceği de tahmini 3-4A'dir. 4m kablo dönüşü de düşününce, 8m oluyor. 4A çekilirse, 1.5'luk kabloda 387mV, 2.5'luk kabloda 233mV ve 4'lük kabloda 146mV gerilim düşümü olur. 1.5'luk ya da tercihan 2.5'luk kablo olması gerekir. 4'lük fazla gereksiz olur.
Elektrikli tuvalet niye düşünülüyor? Mümkünse kasetli kullanın derim. Kullanımda daha rahat edersiniz.

Fsirin bilgiler icin tesekkurler. Kasetli wc yi hanim istemiyor. Mecburen onun istekleri dogrultusunda hareket ediyorum.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tolga Bey, size çalışmalarınızda başarılar ve gönlünüzce bir karavan dilerim.
Avrupa‘ da karavanlarda çok yaygın olarak kasetli wc kullanılıyor. Bunların kaseti boşaltmak için dışarıdan çıkarılıp takılıyor. Her boşaltma sonunda kaset temizleniyor. Kaseti uzaktaki bir wc‘ ye de taşıyarak boşaltmak mümkün olduğu için boşaltacak yer bulmak genellikle sorun değil. Böylece wc‘ yi kullandıktan sonra ilk fırsatta boşaltmak mümkün. Hergün boşaltılan wc için kimyasal kullanmaya da gerek kalmıyor. Bunları sizi ikna etmek için değil sadece detaylı bilgi vermek için yazdım.

Elektrikli wc‘ leri tanımıyorum. Kullanan arkadaşlar nasıl ve nerelere boşalttıkları hakkında bilgi verirlerse iyi olur.

Tolga Bey, size çalışmalarınızda başarılar ve gönlünüzce bir karavan dilerim.
Avrupa‘ da karavanlarda çok yaygın olarak kasetli wc kullanılıyor. Bunların kaseti boşaltmak için dışarıdan çıkarılıp takılıyor. Her boşaltma sonunda kaset temizleniyor. Kaseti uzaktaki bir wc‘ ye de taşıyarak boşaltmak mümkün olduğu için boşaltacak yer bulmak genellikle sorun değil. Böylece wc‘ yi kullandıktan sonra ilk fırsatta boşaltmak mümkün. Hergün boşaltılan wc için kimyasal kullanmaya da gerek kalmıyor. Bunları sizi ikna etmek için değil sadece detaylı bilgi vermek için yazdım.

Elektrikli wc‘ leri tanımıyorum. Kullanan arkadaşlar nasıl ve nerelere boşalttıkları hakkında bilgi verirlerse iyi olur.
Sanırım Alpay beyin belirttiği elektrikli tuvalette sizin bahsettiğiniz gibi dışarıdan kaseti çıkarılabilen modeldir.

Engin Çamcı

Yatlarda kullanilan majalatorlu tuvaletlerden bahsediyorum. Arac altina atik pissi deposu takiliyor. Elektrikten kastim majaletorun ve vakumun calismasi elektrikle calisiyor olmasi.

Benim karavan 12.8 m3 oldugundan iki cocuk ile icine daha rahat sifabilmenin yollarini arar dururken. Bazi karavanlarda gordugum pop-up i yapmayi dusunduk. Biraz polyester isinden tecrubem vardi. Birde benim gibi bir acemi yi ikna ettim. Ve yabanci karavanlarda gordugume ben zer bir kalip yapmaya karar verdik. Parcalari ayri ayri doktuk iki gundur. Bu gunde etrafindaki fazlaliklara temizledik. Bi demirci arkadastanda makas sistemini yapmasinu istedik. Gayet iyi gidiyor. Bakalim sonuc nasil olacak olursa takariz olmaz ise tavani bozmayiz mantiginda idik ama kullandigimiz malzeme miktari tahminimizden fazla tuttu galiba mecburen takicaz artik.

uploadfromtaptalk1442604956418.jpg

Bir tane tavan doktuk. Esnememesi ici icine sac gomduk ancak keske daha kalin koysaymisiz. Uc tanede 13 santimlik yap yuzey ikinci fotodakiler. Ön kismi ruzgari kesmemesi icin daha egimli olaca enson onu dokecez. Yarinda kismese bunlari birlestirip jel kot ile boyatacagiz. Alt cerceveyi masif agaclari kaplayarak yada boyayacaz yapicaz. Daha isimiz cok su gecirmez cadir bezi ile de kapliyacaz. İzmirde 1. sanayide 35 newtonluk iki amortisor aldim yetmez ise degistiricez. Detayli foto yollarim yine.

Gunes panellerini uste bagliyacam. Panellerin daha ragat hava almasi icin polyestere üç hava kanali bıraktık ayrica panelleri beş santim yukarı takıcaz. Toplan 20 cm bir yükseklik olacak.

Cok ciddi bir ise girismissiniz. Sonucu merakla bekliyorum.

TURKCELL T60 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu gun on kisim haric diger dort parçayı birleştirip yerine koyarak bir dememe yaptik. Ön kismin hareket halindeyken direnci en aza indirmedi icin egimli olmasini icin ölçü aldik. Ancak boya ve alt kasa bayramdan sonraya kaldi. Ayram icin Izmire kayinvalideye gidiyoruz.

Şunuda ozellikle belirtmeliyim. Yaptigi calismalardan ve paylaşımlarından ötürü Atilla Dinçer Beye teşekkür ederim sayesinde pup-up hakkında çok şey ogrendim.

0f8739c2262fa1a2dcf37e96291cedad.jpg

4a2472ee97c6cb75f9bf8eaf2f1a7ae2.jpg

Hava şartlari sebebi ile işler zor ilerliyor. Boya kurumuyor. Makaslarda da biraz sıkıntılı çıktı ayarı tuturamadım. Hafta sonuna kadar yetistiririm herhalde kısmet olursa yerine takarim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR