Ducato Karavanımı Kendim Yapmak Istiyorum. 12,8 M3

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ALPAY TOLGA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 118
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,922
Merhaba hocam elinize sağlık kendi çabanızla birşeyler yapmanız çok güzel. Yeni aldığım aracımıda kendi çabamla camper tarzında dizayn edip kısa vadeli 1 2 günlük kamplarda ve gezilerde işimi görebilecek şekile kendi el emeğimle getirmeyi planlıyorum. Öncelikle birkaç sorum olacak müsadenizle. Kendi aracım üstü komple açık tenteli ben bu tenteyi iptal ederek kapalı veya pop-up tavana dönüştürmeyi düşünüyorum. Fiberde kalıp ve kalıp ayırıcı olarak hangi malzemeyi kullandınız acaba ? Ben strafor kalıp üzerine alüminyum folyo kaplayıp öyle kalıplamayı düşünüyorum. Bir diğer sorum ise pop-up tavan ağırlığınız ve bunun için kullandığınız amortisörün kaldırma kuvveti kaç kg. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Amortisörler 1500 N luk iki adet ancak boyları kısa olduğu için bu kuvvet ancak kaldırdı. Eğer biraz daha uzununu bulabilirseniz daha düşük newtonlar işinizi görür. Benimkilerin uzunluğu 52 cm Benim hesaplarıma göre 750 newtoluk 58 iki adet yeterli olacaktı ancak boylarını uzatamıyoruz dediler. Ayrıca ben fiberi 5 kat yaptım ve 110 kg' çıktı :( aslında destekler ile 3 kat yeterli olurmuş. Planınız nasıldır bilemiyorum ancak hurdacılardan uygun ölçüde minibüs tavanı ile işinizi halledebilirsiniz. Benim fiber 260 cm olduğu için kalıpta 3 mm dolap arkalığı kullandım Kalıp ayırıcı olarakta naylon üzerine sürdüğüm bi wax ile işi hallettim.

Alpay bey hayırlı olsun çalışmalarınızı takip ediyorum.bende sizinle eş zamanlı ford transit dönüştürüyorum.ıyna bey polyester işlemlerinde kalıp ayırıcı olarak ayakkabı cilası kullanabilirsiniz.veya kalıp ayırıcı wax lar mevcut.ben temiz su depolarını mukavva ile şase altına kalıp yapıp üzenlerine aliminyum bant yapıp ayakkabı cilası sürdükten sonra polyester döktüm.gayet kolay ayrıldı.kaliptan çıkan depoya bakır plaka aldım.tabana kaplayip üzerine yine polyester dokucem yosunlanma yapmasın diye

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Güzel olmuştur eminim fotoğraflarını görme şansımız var mıdır acaba.

Forumda konu olarak mevcut şu tesisat işine geldiğimde adım adım polyester depo imalatını anlatacağım

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tuneray bey çok teşekkürler Antalya dayım fakat. Umarım bulabilirim. Antalya malzeme tedariki açısından çok kısır bir yer polyester ve cam elyafı bulana kadar canım çıkmıştı.

Alpay hocam 1500 N çok fazla değil mi 150 kilogram kuvvete eş değer.110 kg 5 kat + sac plaka değil mi ?

Yan panelleri nasıl yapsam noktasında kararsızım 2kat fiber araya strafor 2 kat fiber şeklindemi yapsam yoksa 4kat dış 4 kat iç yapıp birleştirsem mi ?

Kolay gelsin Alpay hocam, yoktun bir süredir .
Daha önce şu anda yaptıgım motokaravanım için ilk tentesini tasarlamıştım ,şu anda tüp motorda taktım tenteye ,fakat benim gözden kaçırdıgım bir şeyi Eskişehirden Mehmet hocam yanıma ugradıgında ve onun dikkati sayesinde aslında tentenin bir bakıma pop up mekanizmasına çok yakın oldugunu fark ettik .
Pop up yapımına belki size yardımcı olabilecek noktaları olabilir düşüncesi ile sayfayı paylaşmak istedim.
Amortisörler için baya kafa patlatıp deneme yanılma ile en sonunda 0403 otobüs bağaj kapağı amortisörlerin de çalışmamı sonlandırıp neticeye varmışdım.

Zafer Urundaş | Facebook

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR