doğu avrupa gezisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan architect80 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,338
Ynt: Doğu Avrupa Gezisi

alper55' Alıntı:
Çok güzel plan yapmışsınız. Umarım evdeki hesap çarşıda tutar bazen aksilikler oluşabiliyor.

Aracınızla ilgili sorduğunuz soruya gelince sıkıntı etmetin hiç kimse size aracınız rehinlimi değilmi sormaz sahibi kim der. Benim de kullandığım araç banka rehinli bir araç Yunanistan , makedona ve Bulgaristan turu yaptım. Rehinle ilgili sıkıntı yaşamadım ve sizde yaşamayacaksınız adım kadar emini.
teşekkürler, umarım tutar :smiley:)
artık kesin kararlıyım kapıya kredili aracımla gideceğim.

Etiketler

arkadaşlar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bilgi edinme kapsamında şunu sormuştum ;
"aracımla ailece yurtdışına turistik olarak seyehat gerçekleştireceğiz gerekli tüm belgeleri hazırladım aracım banka kredisi ilealdığım için banka adına rehinli fakat ödemelerimde gecikmiş hiç bir borç bulunmamakta vadesi geçmiş taksitim bulunmamaktadır. buna rağmen aracımın banka rehinli olması aracımı yurtdışına çıkarmama engelmidir? engelse bununla ilgili kanun yönetmelik vb. mevzuatı nereden görebilirim. saygılarımla "
Az önce cevap gelmiş diyorki;
"Gümrük Yönetmeliğinin 444'üncü maddesine göre; yerleşim yeri Türkiye'de bulunan Türk ve yabancı gerçek ve tüzel kişilerin yabancı bir ülkeye geçici olarak çıkaracakları ve en geç üç yıl içerisinde geri getirecekleri kendilerine ait taşıtları, çıkış gümrük idaresi tarafından Türkiye'ye Giriş veya Türkiye'den Çıkış Yapan Taşıtların Kayıt ve Takip İşlemlerine İlişkin Taşıt Takip Programına kaydedilir. Yükümlü tarafından talep edilmesi halinde 'Triptik' veya 'Gümrük Geçiş Karnesi' beyanname olarak kabul olunur. Aynı zamanda söz konusu belgeler ile yapılan işlemler Taşıt Takip Programına da kaydedilir .
Bu itibarla, ilgili gümrük idaresine başvurarak detaylı bilgi alabilir ve gümrük işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Daha ayrıntılı bilgi için 30.05.2009 tarihli ve 27243 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ayrıca Bakanlığımız web sayfasında da bulunan 1 Seri No’lu Gümrük Genel Tebliği’nden (Hariçte İşleme-Geçici İhracat) yararlanılabilinir.
Bilgi edinilmesini rica ederim."

Burdan anladığım kadarıyla bir sıkıntı çıkmayacak.

architect80' Alıntı:
Ben İşkodra dan burrel – bulqize- zhirovnica- tetovo- üsküp şeklinde gitmeyi planlıyordum. Yani arnavutluk’dan direk Makedonya’ya geçmeyi düşünüyordum. Acaba bu rotadan giden yada bilgisi olan var mıdır? Eğer Kosova üstü gidecek olursam yapmam gereken ekstra bir şey var mı?

Kosova üzerinden giderseniz kosova da trafik sigortası nı tekrar yaptırmak zorundasını 40-50Euro civarında. Kosovada Yeşil kart geçersizdir.

architect80' Alıntı:
arkadaşlar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bilgi edinme kapsamında şunu sormuştum ;
"aracımla ailece yurtdışına turistik olarak seyehat gerçekleştireceğiz gerekli tüm belgeleri hazırladım aracım banka kredisi ilealdığım için banka adına rehinli fakat ödemelerimde gecikmiş hiç bir borç bulunmamakta vadesi geçmiş taksitim bulunmamaktadır. buna rağmen aracımın banka rehinli olması aracımı yurtdışına çıkarmama engelmidir? engelse bununla ilgili kanun yönetmelik vb. mevzuatı nereden görebilirim. saygılarımla "
Az önce cevap gelmiş diyorki;
"Gümrük Yönetmeliğinin 444'üncü maddesine göre; yerleşim yeri Türkiye'de bulunan Türk ve yabancı gerçek ve tüzel kişilerin yabancı bir ülkeye geçici olarak çıkaracakları ve en geç üç yıl içerisinde geri getirecekleri kendilerine ait taşıtları, çıkış gümrük idaresi tarafından Türkiye'ye Giriş veya Türkiye'den Çıkış Yapan Taşıtların Kayıt ve Takip İşlemlerine İlişkin Taşıt Takip Programına kaydedilir. Yükümlü tarafından talep edilmesi halinde 'Triptik' veya 'Gümrük Geçiş Karnesi' beyanname olarak kabul olunur. Aynı zamanda söz konusu belgeler ile yapılan işlemler Taşıt Takip Programına da kaydedilir .
Bu itibarla, ilgili gümrük idaresine başvurarak detaylı bilgi alabilir ve gümrük işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Daha ayrıntılı bilgi için 30.05.2009 tarihli ve 27243 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ayrıca Bakanlığımız web sayfasında da bulunan 1 Seri No’lu Gümrük Genel Tebliği’nden (Hariçte İşleme-Geçici İhracat) yararlanılabilinir.
Bilgi edinilmesini rica ederim."

Burdan anladığım kadarıyla bir sıkıntı çıkmayacak.

Aynen dediğiniz gibi sorun çıkmayacak. Benim önceki aracımda rehinliydi 20 defa yurt dışına çıktım kredi bitti aracı 5 sene kullandım rehinli ve yurt dışına çıktım. Yeni aracımlada aynı şey söz konusu dert edilecek bir durum değil yanlış yere takılmışsınız.

Siz bence yukarıda yazdığınız rotayı tuturabilecekmiyim onu düşünün :smiley:. Ben ohrid - üsküp arasını yanlış hatırlamıyorsam 2-3 saate geçtim. Selanik - Ohrid arasını ise sınır dahil 5-6 saat sürdü. Yolar tek gidiş geliş makedonyada ve 90-110 km arası max süratiniz. Oralardan geçerken Makedonyada özelikle doğa o kadar güzel ki ve yol o kadar viraj lı manzara mı bakacam yoksa yolumu takip edece diye iklemde kalıyorsunuz ve süratiniz düşüyor ister istemez. İnşallah tuturursunu rotanızı.

dediğiniz süreler benim için makul zaten bir gün sadece üsküp Ohri arası gidicem ve bir gün de Ohri Selanik arası gidicem yol konusunda en zorlanacağımız yer dubrovnik üsküp arası diye düşünüyorum. birde kosovaya geçmeden gitmeyi düşündüğüm için sanırım çok yorucu bir gün geçirmiş olacağız.

architect80' Alıntı:
dediğiniz süreler benim için makul zaten bir gün sadece üsküp Ohri arası gidicem ve bir gün de Ohri Selanik arası gidicem yol konusunda en zorlanacağımız yer dubrovnik üsküp arası diye düşünüyorum. birde kosovaya geçmeden gitmeyi düşündüğüm için sanırım çok yorucu bir gün geçirmiş olacağız.

üsküp - ohrid yolu ve ohrid - selanik yolu çok keyfli geçen sene geçtim. Bu sene ulcinj - kotor -budva - dubrovnik yolunu geçeceyim. Google eart üzerinde yaklaşarak kişilerin paylaştığı resimlere bakarak yolun çok yorucu olacağını düşünmüyorum açıkçası. Sizin canınızı sıkan karadağ sınır kapısı olabilir çok kuyruk ve sıkcı bir bekleyiş olduğunu duydum.

Merhaba; Zagreb'den sonra Saraybosna-Mostar üzerinden Dubrovnik'e ulaşabilirsiniz.Saraybosna'da bir gece kalabilirsiniz.Fiyatlarda uygundur.Geçen yaz arabamla çizmiş olduğunuz rotanın bir bölümünü gitmiştim.
İyi gezmeler..

Hırvatistan kapısında kuyruk oluyor.Yaklaşık 1 saatte geçilebilir.

Merhabalar arkadaşım, aslında ben yeni üyeyim, ismim feruh özen. Şuanda Almanya da yaşıyorum Avrupa gezisi yapmak istediğini okuyunca birşeyler anlatayım dedim. Avrupa vize için( shengen) vizesi almanız gerekir.Bu vizeyle avrupadaki birlik ülkelerini dolaşma imkanı bulabilirsiniz. Almanyada yaşadığımdan sıkça yurt dışına çıkıp gezme imkanı buldum. Yunanistan. italya,almanya, macaristan ve romanya ,bulgaristan gibi ülkeleri çok gezdim. Tabi normal bir araçla motor karavan değil. 10 gün önce yeni bir motokaravan aldım. Kısmetse aracımı 28 mayısta teslim alacağım. Ve inşallah bende uzunca bir süre için avrupa gezisi wohnmobilimle yapmak niyetindeyim. Sitede arkadaş edinmek istiyorum. Birazda gezenbilirde yeni oldugum için eksiklerim var. Zaman gerekecek sanırım alışana kadar. Mesela benim ve eşimin Yunanistan çok hoşumuza gider. Özellikle( kavala, aleksandrapolis) küçük şirin kasabalar. Ben yıllarca arabayla Almanyadan Türkiyeye arbayla yolculuklar yaptım. O zamanki güzergah öyleydi. sanırım Yunanistandan sonra bir şekilde Hırvatistandan geçeceksiniz. Mutlaka (opatya) yı gezin çok güzel bir sahil kasabasıdır. eğer karavansız yoldaysanız( bamba) motelde kalabilirsiniz. Deniz kenarında çok şirin bir motel sabah kahvaltı dahil sezonda 2kişi 50 eurodur. Düşük sezonda çok daha ucuza kalınır. Yemek ve içeçekler oldukça uygundur Türkiye ye kıyasla. Ayrıca çok adalar var mesela ilk akla gelen (kırk) adası güzeldir. tabiki daha birçok yer var ama sizde gezerken keşfedeceksiniz. Ben size iyi tatiller dilerim.

[size=10pt][/size]

makedonyada ohrid sehrinde konaklamak isterseniz merkezde bulunan ve yeni dosenmis pansiyonlarimizi tavsiye edebilirim ayser_oh@hotmail.com adresinden yada ayser sadi olan facebook profilinden iletisime gecebilir , ordan bilgiler verebilirim

ferruh özen' Alıntı:
Merhabalar arkadaşım, aslında ben yeni üyeyim, ismim feruh özen. Şuanda Almanya da yaşıyorum Avrupa gezisi yapmak istediğini okuyunca birşeyler anlatayım dedim. Avrupa vize için( shengen) vizesi almanız gerekir.Bu vizeyle avrupadaki birlik ülkelerini dolaşma imkanı bulabilirsiniz. Almanyada yaşadığımdan sıkça yurt dışına çıkıp gezme imkanı buldum. Yunanistan. italya,almanya, macaristan ve romanya ,bulgaristan gibi ülkeleri çok gezdim. Tabi normal bir araçla motor karavan değil. 10 gün önce yeni bir motokaravan aldım. Kısmetse aracımı 28 mayısta teslim alacağım. Ve inşallah bende uzunca bir süre için avrupa gezisi wohnmobilimle yapmak niyetindeyim. Sitede arkadaş edinmek istiyorum. Birazda gezenbilirde yeni oldugum için eksiklerim var. Zaman gerekecek sanırım alışana kadar. Mesela benim ve eşimin Yunanistan çok hoşumuza gider. Özellikle( kavala, aleksandrapolis) küçük şirin kasabalar. Ben yıllarca arabayla Almanyadan Türkiyeye arbayla yolculuklar yaptım. O zamanki güzergah öyleydi. sanırım Yunanistandan sonra bir şekilde Hırvatistandan geçeceksiniz. Mutlaka (opatya) yı gezin çok güzel bir sahil kasabasıdır. eğer karavansız yoldaysanız( bamba) motelde kalabilirsiniz. Deniz kenarında çok şirin bir motel sabah kahvaltı dahil sezonda 2kişi 50 eurodur. Düşük sezonda çok daha ucuza kalınır. Yemek ve içeçekler oldukça uygundur Türkiye ye kıyasla. Ayrıca çok adalar var mesela ilk akla gelen (kırk) adası güzeldir. tabiki daha birçok yer var ama sizde gezerken keşfedeceksiniz. Ben size iyi tatiller dilerim.

[size=10pt][/size]

ilginize çok teşekkür ederim elimden geldiğince önerilerinizi dikkate alıcam.karavanınız hayırlı olsun,keyifli gezmeler size de

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR