doğu avrupa gezisi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan architect80 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,335
Ynt: Doğu Avrupa Gezisi

Arkadaşlar günlerdir Dubrovnik-Üsküp arasını hangi güzergahtan gideceğimi düşünüyorum. Bir türlü karar veremedim. Google Earth ün çıkardığı rota var Kosova'ya girmeden geçiyor. Viamichelin de ise Kosova üstü götürüyor ikisinde de yollar kötü. Bu güzergahları kullananlar varsa bilgilendirirse çok sevinirim.
 

Etiketler
Ynt: Doğu Avrupa Gezisi

architect80' Alıntı:
Arkadaşlar günlerdir Dubrovnik-Üsküp arasını hangi güzergahtan gideceğimi düşünüyorum. Bir türlü karar veremedim. Google Earth ün çıkardığı rota var Kosova'ya girmeden geçiyor. Viamichelin de ise Kosova üstü götürüyor ikisinde de yollar kötü. Bu güzergahları kullananlar varsa bilgilendirirse çok sevinirim.

Ben size kosaovaya girmemenizi öneririm.
Sebebine gelince kosovoda yeşil sigorta geçerli değil ve ek olarak sigorta parası vermeniz gerekmekte. 30-50 euro civarında geçiş için bu kadar para vermenize gerek yok ve ayrıca fazla sınır geçmiş olursun.
 

Ynt: Doğu Avrupa Gezisi

Arkadaşım; 2009'da otomobilimle Üsküp'ten Prizren'e; oradan, Budva ve Kotor'a, oradan da Dubrovnik'e geçmiştim. Üsküp-Prizren arası yol asfalt, dar ve çok virajlı... Ben gece karanlığına kalınca Prizren'e 20-22 km kala Sharr Dağı'nda bir otelde kaldım. Otelin ana binasında değil de, bahçesindeki villalardan birinde konakladık. Dubleks bir villa. 4 Kişi sanırım 80 Euro verdik. Manzara o kadar güzeldi ki, burada tam 3 gece kaldık. Gündüzleri Prizren'e gidip akşama döndük. Ama Sharr Dağı'ndaki otelden Prizren'e, 22 km yol 1 saat falan sürüyor, bilgine. Bu doğal güzellikleri yaşamak istersen yola çok da takma kafayı. Kosova'nın ayrı bir sigorta parası istediği doğru ama 30-50 Euro değildi sanırım 20 Euro idi. Kosova'dan (Prizren) Karadağ'ın (Montonegro) Budva kentine giderken de virajlı ama ormanlarla kaplı bir dağ yolundan geçeceksin. Bu yolda da tomruk taşıyan kamyonları sollamak sorun oluyor. Karadağ'da sürücüler çok agresifti, dikkat et ve yavaş sür. Karadağ'a girişte de 5 ya da 10 Euro Çevre Pulu almak zorundasın. Budva'dan Kotor'a geçeceksin. Kotor da hakikaten çok güzel. Kotor-Dubrovnik arasında kısa bir feribot yolculuğu yapmak zorundasın. Otomobil için feribota 6-7 Euro civarında bir para ödediğimizi hatırlıyorum. Çok pahalı değildi. Aslında, her şeyi öğrenmek iyi de, biraz da hesapsızca yola çıkmak da heyecanlı oluyor. Kafana göre, o yola değil ötekine girersin, bazen yolu şaşırırsın, o an biraz strese girsen de hepsinin ayrı güzelliği var seyahatte. Zaten navigasyonlardaki harita programları her geçen yıl gelişiyor. Kosova'da navigasyon 2009'da çok verimli değildi, belki Kosova'nın haritaları da güncellenmiş, gelişmiştir. İyi yolculuklar.
 

Ynt: Doğu Avrupa Gezisi

Bünyamin Beyin dedikleri doğru.
Fakat bende 28 haziranda balkan turu yapacağımdan bende araştırmıştım. Kosovadaki trafik sigortası ücretleri net bilmiyorum ama gidenlerden biri 40 ödedim diğeri 50 euro ödedim demişti. Belki fiyat veya kime nasıl kakalarsak politikası vardır :smiley:. Karadağ ki çevre pulunun kalktığını söylediler bana. Karadağ sınırına yaklaşınca kara borsacılar varmış eskiden o pulu senin camına yapıştıran fakat pasaport kontrolu yapanlarda veriyormuş. Dediğim gibi bu çevre pulun kalktı söylenmekte. Kotor dan dubrovnike giden yolda feribot geçidi var fakat kotoru feribotla değilde dolaşarak geçersen daha güzel miş diye söylenmekte 30-35 km fazladan yol yapılıyormuş körfez etrafında.
 

Ynt: Doğu Avrupa Gezisi

İlginize teşekkür ederim Aslında Bünyamin Bey’in söylediği rota 460 km benim düşündüğümden 40 km daha kısa benim de hedefim Kosova’ya girmeden geçmek. Google earth den baktığımda ise Dubrovnik kotor(etrafını dolaşarak) Budva- Bar- Krute- Sukobin- Oblike- Zus- Plezhe- Milot- Shkopet- Bushkash- Baz- Klos -Sofraçan -Shupenze -llate e eperme -Debar -Selce -Mavrovi anavi -Novo selo -Zdunje -Tetovo -Arnakija –Üsküp
Bu rota hakkında bilginiz var mı? giden var mı acaba? Yoksa daha önce denenmiş rotalardan mı gitmeliyim?
 



Ynt: Doğu Avrupa Gezisi

Arkadaşlar vize müracaatımız halen sonuçlanmadı konsolosluk görevlilerinin çoğu Mersin'deki akdeniz olimpiyatlarında görevlendirilmiş sanırım temmuz 10 gibi ancak sonuçlanacakmış. yani çıkmayı planladığımız tarihten 1 hafta önce acaba bu aralar vize alan var mıdır? Türkiye'deki eylemler vize işlemlerine olumsuz bir etki yapıyor mu? bilgisi olan var mı?
 



Ynt: Doğu Avrupa Gezisi

Bildiğim kadarı ile vize alımlarında hiç bir problem yok hatta açılmayacak denilen faslı bile açtı avrupa birliği
 

Ynt: Doğu Avrupa Gezisi

anstel' Alıntı:
Bildiğim kadarı ile vize alımlarında hiç bir problem yok hatta açılmayacak denilen faslı bile açtı avrupa birliği

evet açtılar gibi(4 ay sonra için) vizeyi beklemesi stresli maalesef teşekkürler
 



Ynt: Doğu Avrupa Gezisi

Keşke demek doğrumu ama yunanistandan başvursaydınız çok daha kısa hatta 3 günde talebinize cevap veriyorlar. Ben daha dün aldım 6 aylık vize verdiler
 

Ynt: Doğu Avrupa Gezisi

aslında öyle düşünüyordum ama 17 günlük vizede yunanistanda sadece 1 gece kalacağım onun için İtalya daha kolay olur diye düşündüm :-[
 

Ynt: Doğu Avrupa Gezisi

arkadaşlar gezimizi tam planladığımız şekilde ve bir aksilik yaşamadan gerçekleştirdik. fotoğraf ve yazıları blog için hazırlıyorum tamamlayınca burada da paylaşıcam. herkese iyi geziler
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Mesajlar
1,524,350
Kayıtlı Üye Sayımız
166,635
Kaydolan Son Üyemiz
maslow1988

SON KONULAR



Geri
Üst