doğu avrupa gezisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan architect80 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,331

architect80

Ana Kamp
merhaba arkadaşlar,
yaz aylarında kendi aracımla doğu Avrupa turu yapmayı düşünüyorum. programımda sırasıyla; Yunanistan, italya, İsviçre tekrar italya, Hırvatistan, bosna hersek, Arnavutluk, Makedonya ve tekrar Yunanistan var. daha önce de aracımla Gürcistan Ermenistan gezisi yaptım, ama Avrupa konusunda hiçbir tecrübem yok. özellikle ne tür bir vize başvurusunda bulunmam gerektiği hakkında yardım ederseniz çok memnun olurum.çünkü ülkelerin bazıları şengen kapsamında bazıları değil. şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: doğu avrupa gezisi

araba ile rahatlıkla gezebirsiniz.Vize almanız gerekir.hangi ülkeden girecekseniz oradan şengen vizesi alacaksınız.Gümrüklerde bir sorunla karşılaşmazsınız.Belirtiğiniz yerleri ben kendi arabamla gezdim.Hiçbir problem yaşamadım. Güzergahızını tam olarak yazınız.sereferdem@hotmail.com

ben dediğiniz bölgeyi iyi biliyorum yol arkadaşı arıyorsanız yaz aylarında müsait olursam gelebilirim

architect80' Alıntı:
merhaba arkadaşlar,
yaz aylarında kendi aracımla doğu Avrupa turu yapmayı düşünüyorum. programımda sırasıyla; Yunanistan, italya, İsviçre tekrar italya, Hırvatistan, bosna hersek, Arnavutluk, Makedonya ve tekrar Yunanistan var. daha önce de aracımla Gürcistan Ermenistan gezisi yaptım, ama Avrupa konusunda hiçbir tecrübem yok. özellikle ne tür bir vize başvurusunda bulunmam gerektiği hakkında yardım ederseniz çok memnun olurum.çünkü ülkelerin bazıları şengen kapsamında bazıları değil. şimdiden teşekkür ederim.

Selam, ben geçen yaz bu saydığınız ülkeleri motorsikletimle gezmiştim, Hırvatistan, Bosna, Arnavutluk, Makedonya için vize almanız gerekmiyor ilk çıkış noktanız Yunanistan olacaksa eğer buradan "çok giriş çıkışlı schengen vizesi" almanız durumunda diğer avrupa ülkelerini de herhangi bir işlem yapmadan gidebilirsiniz, ayrıca yine Yunanistandan çıkacaksanız turing'den kendiniz için "uluslararası ehliyet" almanızı öneririm çünkü bu konuda sadece yunan polisi problem çıkartıyor, ayrıca sigorta acentenizden "uluslararası trafik sigortsı (greencard) ve 30.000-euro teminatlı seyahat sağlık sigortası yaptırmanız gerekiyor..

2009'da otomobilimle Yunanistan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Hırvatistan, Bosna Hersek, Slovenya, Avusturlaş, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Sırbistan, Makedonya, Yunanistan turu yaptım. Schengen vizesi aldıktan sonra (Çoklu vize multu vize şart) hiç bir sorun yaşamazsınız. Gezi anılarımızı ve tecrübelerimizi okumak isterseniz http://avrupaselahati.blogspot.com adresini ziyaret ediniz

son yazı karavanımla yaptığım yunanistan seyahatine ilişkin 2009 yılındaki yazılar otomobille avrupa turuna ilişkindir.

Merhaba , konuyla ilgisiz baska birsey sormak istiyorum kusura bakmayin , Gurcistan-Ermenistan arabayla gittim demissiniz , turk plaka araclami gittiniz ? Ermenistan icin extra gereken izin belge vs varmidir ve Ermenistan da turklere karsi herhangi bir ters tepkiyle karsilastinizmi ? Bilgi verirseniz cok sevinirim , bende cok gitmek istiyorum o taraflara , iyi gunler diliyorum .

Ynt: Doğu Avrupa Gezisi

irmscher' Alıntı:
Merhaba , konuyla ilgisiz baska birsey sormak istiyorum kusura bakmayin , Gurcistan-Ermenistan arabayla gittim demissiniz , turk plaka araclami gittiniz ? Ermenistan icin extra gereken izin belge vs varmidir ve Ermenistan da turklere karsi herhangi bir ters tepkiyle karsilastinizmi ? Bilgi verirseniz cok sevinirim , bende cok gitmek istiyorum o taraflara , iyi gunler diliyorum .

evet kendi arabamla türk plakasıyla eşim ve 3 yaşında kızımla gittim ben de yola çıkarken oldukça tedirgindim. ama bize karşı gayet sempatikler bildikleri bazı Türkçe kelimeleri kullanmaya çalışıyorlar yemeklerimiz hemen hemen aynı Türkiye'ye dönmek için Gürcistan'a geçerken kapıdaki sorgulama sistemi bozuktu herkes kuyruk olmuş bekliyordu araba da kızımı görünce telefonla diğer kapıdan sorgulamalarımızı yapıp bizim çıkmamıza izin verdiler küçük kızınız var yol uzun beklemeyin dediler:smiley:)

Kıymetli cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim. Programımı netleştirdim. Şöyle olacak;
18 TEMMUZ PERŞEMBE İstanbul-İgoumenitsa gece 23.30 da gemiye bin 900km
19 TEMMUZ CUMA Bari-Pompei 260km
20 TEMMUZ CUMARTESİ Pompei-Roma 240km
21 TEMMIUZ PAZAR Roma’yı gez ve kal
22 TEMMUZ PAZARTESİ Roma’yı gez ve kal
23 TEMMUZ SALI Roma-Floransa 280km
24 TEMMUZ ÇARŞAMBA Floransa-Milano 300km
25 TEMMUZ PERŞEMBE Milano-Zürih 280km
26 TEMMUZ CUMA Zürih-Mestre 540km
27 TEMMUZ CUMARTESİ Venedik’i gez
28 TEMMUZ PAZAR Venedik-Zagreb 370km
29 TEMMUZ PAZARTESİ Zagreb’i gez
30 TEMMUZ SALI Zagreb-Dubrovnik 600km
31 TEMMUZ ÇARŞAMBA Dubrovnik’i gez
01 AĞUSTOS PERŞEMBE Dubrovnik-Üsküp 500km
02 AĞUSTOS CUMA Üsküp-Ohri 170km
03 AĞUSTOS CUMARTESİ Ohri-Selanik 280km
04 AĞUSTOS PAZAR Selanik-İstanbul 600km
Geziyi 3 yetişkin 1 çocuk gerçekleştireceğiz.Bu program için; 170 sayfalık bir gezi kitabı hazırladım, booking den rezervasyonlarımı yaptım, gemi rezervasyonumu yaptım, yeşil sigorta, triptik, beynelmilel ehliyet, ve benzerlerini hazırladım, Slovenya ve İsviçre otoyol vignetlerini aldım İtalya için ise bizdeki Ogs tarzı bir cihaz kiraladım gönderecekler kullanıp geri göndereceğim(bu vignetler haziran sonu gibi bana gönderilecek) bir çok müzenin biletini internet üzerinden satın aldım yol için bir adet Avrupa karayolları haritası edindim ayrıca asıl kullanacağım igo europe navigasyonda rotalarımı oluşturdum.
Şimdilik bunlar sıra geldi schengen müracaatına vizeyi İtalya’dan ve multiple olarak almak istiyorum önümüzdeki hafta müracaatımı yapacağım. Bütün bunların yanında arabamı değiştirdim. Tabii bunun sebebi planladığım gezi değildi. Fakat yeni arabayı aldıktan sonra bir sıkıntı ihtimali oluştu arabayı banka kredisi ile aldığım için haliyle rehinli kimi bunun aracı yurtdışına çıkarmak için engel olduğunu kimi de olmadığını söyledi engel olanlar bankada kredi borcum kadar bir hesap oluşturup bu hesabı blokeleterek bankadan noter tasdikli muvaffakatname almam gerektiğini söylediler öyleki İpsala yı bile iki kez aradım iki farklı kişiyle görüştüm biri sorun olmadığını birisi de arabanın çıkartılamayacağını söyledi. Çokça araştırmama rağmen bu durumla ilgili bir mevzuat da bulamadım bundan sonra elimden geldiğince düzenli olarak gelişmelerle ilgili bilgi vereceğim. Yukarıdaki program sadece sabah hareket ve akşam konaklama yapacağım yerleri gösteriyor, gün içinde gezeceğim birçok yer gözükmüyor.(komo, Slovenya vb.) Her türlü öneri ve fikrinizi duymaktan memnuniyet duyarım saygılarımla .

Merhaba; öncelikle belirtmem gerek çok sıkı hazırlanmışsınız :smiley:. Kredili araçla ben çıktım hiç bir sorun olmadı. Yani bu kimi ilgilendirir ki anlamadım. Yeşil sigortayı çok erken yaptırtmışsınız . Acaba gideceğiniz tarihten mi başlıyor süresi yoksa şimdiden mi? Yeşil sigortaya zam gelmiş mi ne kadar tutttu ? Ayrıca İtalya dahil gideceğiniz bir çok ülkede otobanlarda kredi kartıyla ödeme noktaları mevcut ogs ye neden gerek duydunuz ? Vignetler her ülke girişinden benzinlik vs alınabiliyor , isviçreninki çok pahalıydı. Bosna hersekde hırsızlık hat safhada aman dikkat. Şimdiden hayırlı yolculuklar

Kredili araçla çıkan birini bulduğuma sevindim. Bende şansımı deniycem sabah 8 gibi İpsala da olmayı düşünüyorum gemi gece12 de sorun çıkarsa bir çözüm bulmak için vaktim olur. Yeişl sigortayı 3 aylık yaptırdım mayıs 30 da başlayacak 140 euro civarı idi İtalyan konsolosluğu istediği evrakların arasına yeşil sigortayı da bırakmış onun için yaptırdım maalesef kısa zamanda çok yer gezmek istiyorum gişelerdeki yoğunluk yazın ne olur kestiremediğim için ogs kiraladım onu istemişken aynı siteden vignetleri de istedim isviçreninki pahalı maalesef çünkü sadece 1 yıllık vignetleri var 1 gün geçirecek olmama rağmen onu almak gerekiyor bosna hersek i transit geçicem umarım sıkıntı çıkmaz teşekkür ederim

merhaba, 2012 haziran1 den temmuz 1'e kadar bende eşim ve iki kızımla kendi aracımla avrupa turuna çıktım.
toplamda 9100 km yol yaptım
rotam kabaca yunanistan-makedonya-kosova-arnavutluk-karadağ-hırvatistan-bosna hersek-macaristan-avusturya-almanya-belçika-fransa ve almanya-avusturya-slovenya-hırvatistan-sırbistan-makedonya-yunanistan üzerinden dönüş yaptım. çok şükür herhangi bir sorunla karşılaşmadan güzelce gittik geldik, maliyet konusunda aklımda bir kaç şey yazmak isterim.
sigortayı 1 aylık yaptırmanız yeterliydi aslında düzeltme imkanınız varsa eğer arzu ediyorsanız yapın.
uluslararası ehliyet malesef yunanistanın katı tutumu yüzünden şart
yunanistana girene kadar yetecek yakıt alırsanız ipsaladan sonra 30 km ilerde dedeağaç şehrine girip 1.31 eurodan (mazot) depoyu fulleyebilirsiniz artı gezinin kalanındada otobanlardan az bir mesafe çıkarak ucuz yakıt alabilirsiniz
en uygun yakıt makedonya ve slovenyada
yunanistanda yanılmıyorsam limana kadar 4 kere otoban parası vereceksiniz yanınızda bozuk euro bulundurun
italyada otobanlar çok pahalı keşke hiç otobana girmeden yol alsanız hem manzara hem ekonomik olur (tahminimce çizmenin bir başından sonu 100 euro tutuyor)
isviçrede 35 euro diye hatırlıyorum vinyeti ordada otobana girilmezse alınması gerekmiyor
slovenya vinyetini italyadaki son benzinliklerden alabilirsiniz
hırvatistanda otoban paraları euro olarak alınıyor para üstünü kuna veriyorlar
sırbistanda aynı şekilde o yüzden kağıt ve demir bozuğunuz bol olsun
dubrovnikden üsküp yazmışsınız mesafe sizi kandırmasın yolları otoban olmadığından uzun sürecektir
makedonyada çok cüzzide olsa otoban parasını demir euroyla ve en az miktarda verin para üstü vermeyi sevmiyorlar
kosovaya girme durumunuz olursa 32 euro diye hatırlıyorum trafik sigortası alıyorlar
karadağda'da 10 euroluk çevre temizlik pulu gibi bir ödeme var
aklımdakiler şimdilik bu kadar
şimdi orda olmak vardı diyerek hayırlı yolculuklar diliyorum

eniştemin aracıda kredili hatta bir öncekide kredili idi hala çıkış yapıyor hiçbir evrak vs almadı sadece sigorta bu kadar

anstel' Alıntı:
merhaba, 2012 haziran1 den temmuz 1'e kadar bende eşim ve iki kızımla kendi aracımla avrupa turuna çıktım.
toplamda 9100 km yol yaptım
rotam kabaca yunanistan-makedonya-kosova-arnavutluk-karadağ-hırvatistan-bosna hersek-macaristan-avusturya-almanya-belçika-fransa ve almanya-avusturya-slovenya-hırvatistan-sırbistan-makedonya-yunanistan üzerinden dönüş yaptım. çok şükür herhangi bir sorunla karşılaşmadan güzelce gittik geldik, maliyet konusunda aklımda bir kaç şey yazmak isterim.
sigortayı 1 aylık yaptırmanız yeterliydi aslında düzeltme imkanınız varsa eğer arzu ediyorsanız yapın.
uluslararası ehliyet malesef yunanistanın katı tutumu yüzünden şart
yunanistana girene kadar yetecek yakıt alırsanız ipsaladan sonra 30 km ilerde dedeağaç şehrine girip 1.31 eurodan (mazot) depoyu fulleyebilirsiniz artı gezinin kalanındada otobanlardan az bir mesafe çıkarak ucuz yakıt alabilirsiniz
en uygun yakıt makedonya ve slovenyada
yunanistanda yanılmıyorsam limana kadar 4 kere otoban parası vereceksiniz yanınızda bozuk euro bulundurun
italyada otobanlar çok pahalı keşke hiç otobana girmeden yol alsanız hem manzara hem ekonomik olur (tahminimce çizmenin bir başından sonu 100 euro tutuyor)
isviçrede 35 euro diye hatırlıyorum vinyeti ordada otobana girilmezse alınması gerekmiyor
slovenya vinyetini italyadaki son benzinliklerden alabilirsiniz
hırvatistanda otoban paraları euro olarak alınıyor para üstünü kuna veriyorlar
sırbistanda aynı şekilde o yüzden kağıt ve demir bozuğunuz bol olsun
dubrovnikden üsküp yazmışsınız mesafe sizi kandırmasın yolları otoban olmadığından uzun sürecektir
makedonyada çok cüzzide olsa otoban parasını demir euroyla ve en az miktarda verin para üstü vermeyi sevmiyorlar
kosovaya girme durumunuz olursa 32 euro diye hatırlıyorum trafik sigortası alıyorlar
karadağda'da 10 euroluk çevre temizlik pulu gibi bir ödeme var
aklımdakiler şimdilik bu kadar
şimdi orda olmak vardı diyerek hayırlı yolculuklar diliyorum

Değerli açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Özellikle yakıt alınacak yerlerle ilgili verdiğiniz bilgiler çok işime yarayacak. İtalya’da otobanı girip girmeme konusunu ben de çok düşündüm fakat vakit kazanmak için sanırım otobanları kullanıcam. 1 aylık sigorta için maalesef şimdiden hiçbir acente istediğim tarihe yeşil sigorta yapamıyordu. Schengen için mecburen 3 aylık yaptırdım. Belki vizeyi aldıktansonra iptal edip 1 aylığa çeviririm. Ben de 1 haftadır durup durup Google earth den dubrovnik üsküp arasına bakıyorum zor yol ama alternatifleri de ondan geri kalmıyor sabah erken çıkıp akşama yetişirim diye düşünüyorum her şey yolunda giderse. saygılarımla

Merhaba,
dubrovnik-üsküp arası benim izlediğim rota veyada yegane bildiğim yol diyeyim
dubrovnik-budva-ulcjin-işkodra(arnavutluk)-prizren-üsküp şeklinde

architect80' Alıntı:
Kıymetli cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim. Programımı netleştirdim. Şöyle olacak;
18 TEMMUZ PERŞEMBE İstanbul-İgoumenitsa gece 23.30 da gemiye bin 900km
19 TEMMUZ CUMA Bari-Pompei 260km
20 TEMMUZ CUMARTESİ Pompei-Roma 240km
21 TEMMIUZ PAZAR Roma’yı gez ve kal
22 TEMMUZ PAZARTESİ Roma’yı gez ve kal
23 TEMMUZ SALI Roma-Floransa 280km
24 TEMMUZ ÇARŞAMBA Floransa-Milano 300km
25 TEMMUZ PERŞEMBE Milano-Zürih 280km
26 TEMMUZ CUMA Zürih-Mestre 540km
27 TEMMUZ CUMARTESİ Venedik’i gez
28 TEMMUZ PAZAR Venedik-Zagreb 370km
29 TEMMUZ PAZARTESİ Zagreb’i gez
30 TEMMUZ SALI Zagreb-Dubrovnik 600km
31 TEMMUZ ÇARŞAMBA Dubrovnik’i gez
01 AĞUSTOS PERŞEMBE Dubrovnik-Üsküp 500km
02 AĞUSTOS CUMA Üsküp-Ohri 170km
03 AĞUSTOS CUMARTESİ Ohri-Selanik 280km
04 AĞUSTOS PAZAR Selanik-İstanbul 600km
Geziyi 3 yetişkin 1 çocuk gerçekleştireceğiz.Bu program için; 170 sayfalık bir gezi kitabı hazırladım, booking den rezervasyonlarımı yaptım, gemi rezervasyonumu yaptım, yeşil sigorta, triptik, beynelmilel ehliyet, ve benzerlerini hazırladım, Slovenya ve İsviçre otoyol vignetlerini aldım İtalya için ise bizdeki Ogs tarzı bir cihaz kiraladım gönderecekler kullanıp geri göndereceğim(bu vignetler haziran sonu gibi bana gönderilecek) bir çok müzenin biletini internet üzerinden satın aldım yol için bir adet Avrupa karayolları haritası edindim ayrıca asıl kullanacağım igo europe navigasyonda rotalarımı oluşturdum.
Şimdilik bunlar sıra geldi schengen müracaatına vizeyi İtalya’dan ve multiple olarak almak istiyorum önümüzdeki hafta müracaatımı yapacağım. Bütün bunların yanında arabamı değiştirdim. Tabii bunun sebebi planladığım gezi değildi. Fakat yeni arabayı aldıktan sonra bir sıkıntı ihtimali oluştu arabayı banka kredisi ile aldığım için haliyle rehinli kimi bunun aracı yurtdışına çıkarmak için engel olduğunu kimi de olmadığını söyledi engel olanlar bankada kredi borcum kadar bir hesap oluşturup bu hesabı blokeleterek bankadan noter tasdikli muvaffakatname almam gerektiğini söylediler öyleki İpsala yı bile iki kez aradım iki farklı kişiyle görüştüm biri sorun olmadığını birisi de arabanın çıkartılamayacağını söyledi. Çokça araştırmama rağmen bu durumla ilgili bir mevzuat da bulamadım bundan sonra elimden geldiğince düzenli olarak gelişmelerle ilgili bilgi vereceğim. Yukarıdaki program sadece sabah hareket ve akşam konaklama yapacağım yerleri gösteriyor, gün içinde gezeceğim birçok yer gözükmüyor.(komo, Slovenya vb.) Her türlü öneri ve fikrinizi duymaktan memnuniyet duyarım saygılarımla .

Çok güzel plan yapmışsınız. Umarım evdeki hesap çarşıda tutar bazen aksilikler oluşabiliyor.

Aracınızla ilgili sorduğunuz soruya gelince sıkıntı etmetin hiç kimse size aracınız rehinlimi değilmi sormaz sahibi kim der. Benim de kullandığım araç banka rehinli bir araç Yunanistan , makedona ve Bulgaristan turu yaptım. Rehinle ilgili sıkıntı yaşamadım ve sizde yaşamayacaksınız adım kadar emini.

anstel' Alıntı:
Merhaba,
dubrovnik-üsküp arası benim izlediğim rota veyada yegane bildiğim yol diyeyim
dubrovnik-budva-ulcjin-işkodra(arnavutluk)-prizren-üsküp şeklinde

Ben İşkodra dan burrel – bulqize- zhirovnica- tetovo- üsküp şeklinde gitmeyi planlıyordum. Yani arnavutluk’dan direk Makedonya’ya geçmeyi düşünüyordum. Acaba bu rotadan giden yada bilgisi olan var mıdır? Eğer Kosova üstü gidecek olursam yapmam gereken ekstra bir şey var mı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR