Kıymetli cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim. Programımı netleştirdim. Şöyle olacak;
18 TEMMUZ PERŞEMBE İstanbul-İgoumenitsa gece 23.30 da gemiye bin 900km
19 TEMMUZ CUMA Bari-Pompei 260km
20 TEMMUZ CUMARTESİ Pompei-Roma 240km
21 TEMMIUZ PAZAR Roma’yı gez ve kal
22 TEMMUZ PAZARTESİ Roma’yı gez ve kal
23 TEMMUZ SALI Roma-Floransa 280km
24 TEMMUZ ÇARŞAMBA Floransa-Milano 300km
25 TEMMUZ PERŞEMBE Milano-Zürih 280km
26 TEMMUZ CUMA Zürih-Mestre 540km
27 TEMMUZ CUMARTESİ Venedik’i gez
28 TEMMUZ PAZAR Venedik-Zagreb 370km
29 TEMMUZ PAZARTESİ Zagreb’i gez
30 TEMMUZ SALI Zagreb-Dubrovnik 600km
31 TEMMUZ ÇARŞAMBA Dubrovnik’i gez
01 AĞUSTOS PERŞEMBE Dubrovnik-Üsküp 500km
02 AĞUSTOS CUMA Üsküp-Ohri 170km
03 AĞUSTOS CUMARTESİ Ohri-Selanik 280km
04 AĞUSTOS PAZAR Selanik-İstanbul 600km
Geziyi 3 yetişkin 1 çocuk gerçekleştireceğiz.Bu program için; 170 sayfalık bir gezi kitabı hazırladım, booking den rezervasyonlarımı yaptım, gemi rezervasyonumu yaptım, yeşil sigorta, triptik, beynelmilel ehliyet, ve benzerlerini hazırladım, Slovenya ve İsviçre otoyol vignetlerini aldım İtalya için ise bizdeki Ogs tarzı bir cihaz kiraladım gönderecekler kullanıp geri göndereceğim(bu vignetler haziran sonu gibi bana gönderilecek) bir çok müzenin biletini internet üzerinden satın aldım yol için bir adet Avrupa karayolları haritası edindim ayrıca asıl kullanacağım igo europe navigasyonda rotalarımı oluşturdum.
Şimdilik bunlar sıra geldi schengen müracaatına vizeyi İtalya’dan ve multiple olarak almak istiyorum önümüzdeki hafta müracaatımı yapacağım. Bütün bunların yanında arabamı değiştirdim. Tabii bunun sebebi planladığım gezi değildi. Fakat yeni arabayı aldıktan sonra bir sıkıntı ihtimali oluştu arabayı banka kredisi ile aldığım için haliyle rehinli kimi bunun aracı yurtdışına çıkarmak için engel olduğunu kimi de olmadığını söyledi engel olanlar bankada kredi borcum kadar bir hesap oluşturup bu hesabı blokeleterek bankadan noter tasdikli muvaffakatname almam gerektiğini söylediler öyleki İpsala yı bile iki kez aradım iki farklı kişiyle görüştüm biri sorun olmadığını birisi de arabanın çıkartılamayacağını söyledi. Çokça araştırmama rağmen bu durumla ilgili bir mevzuat da bulamadım bundan sonra elimden geldiğince düzenli olarak gelişmelerle ilgili bilgi vereceğim. Yukarıdaki program sadece sabah hareket ve akşam konaklama yapacağım yerleri gösteriyor, gün içinde gezeceğim birçok yer gözükmüyor.(komo, Slovenya vb.) Her türlü öneri ve fikrinizi duymaktan memnuniyet duyarım saygılarımla .