Doğrada Yaşamak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan musatfa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 88,669

musatfa

Ana Kamp
Yer
selçuklıu
Normal kampa gider gibi gitmek ve dönmemek kamp attığın yerde kalıvermek yaşamak doğayla iç içe herşey senin el becerine kalmış yemek bulmak su bulmak orayla bütünleşmek hayatta kalmak zaman yok tarih yok sen ne yapmak istersen onu yaparsın yazarsın çizersin aç kalırsın üşürsün evin de doğa annen de doğa baban da doğa teknoloji yok yalnızlık sen istersen var yaşam mücadelesini doğaya karşı vermek istiyorum başkalarına karşı hizmet edip betondan duvarlar için para kazanmak hormonlu ve organiklikten uzak yemekler için beynimizi yiyip bitiren teknolojik aletler için para kazanmaya başkalarının gözünde büyümek için arkalarından kuyular kazmaya prestijli ve saygın olmaya ihtiyacım yok herşey doğadır doğadadır herşey beynimin bedenimden istediği şey bu baarmak için biraz düşünmem gerek uan bunlar var kafamda tepki ve destek olarak düşüncelerinizi okumak güzel olucaktır.Saygılarımla 93/3 tertip ankara mamak Doğanın askeri Mustafa

Etiketler

Ynt: Doğrada Yaşamak

discovery kanal da bu türde programlar var. yaşam için gerekli her şeyi tek başına doğadan karşılamak o kadar da kolay değil. hatta yeri geldiğinde vücudunu ayakta tutabilmek için gerekli kaloriyi böceklerden bile elde etmen gerekebilir.kamp hayatı deyince ; çadırın-uyku tulumun-kamp yiyeceğin, giyeceğin-temizlik ürünlerin vs gibi insan ve teknoloji ürünleriyle 3-5 günlük keyifli günlerdir ama doğada sürekli yaşam üzerine iyi düşünmek gerekir...

''Doğanın Askeri'' Mustafa Bey kardeşim,sanırım konu başlığını doğru yazmamışsın.Bakış, düşünceler güzel. Ama
hiçbirşey karşıdan göründüğü gibi değil. Belki eğitimlisin bilemiyorum, kendi yaşamını tehlikeye atacak birşeyler yapma
sakın.Çünkü,''Y a ş a m ı n y e d e ğ i y o k''.

Güzel söylemişsin kardeşim sen dediğin şartlarda git bi 10 gün yaşa sonra seninle bu düşüncelerini tekrar konuşalım.
''Dipteyim Sondayım Depresyondayım''

İnto the wild filmini izlemelisin önce. Senin düşünceni gerçekleştirmiş bir insanın hayatından esinlenerek yapılmış bir film

10 günlük kamp tecrübem var into the wild bu filmi 3defa izledim bu düşüncelere sahip olmamda etkisi var yalan değil ama yeterli plan yapabilirsem başarabilirim

ben diğer arkadaşlara temelde katılmamakla birlikte bazı yönlerine katılıyorum. Ama istersen ve becerin varsa bunu yapabilirsin. İnsanın temel ihtiyacı barınma,su ve gıda dır. bunları da kendi imkanlarınla temin edebilirsin. bu şekilde yaşayan insanlar var. eğitimli mühendis olmuşlar herşeyi bırakıp doğaya yerleşmişler ama herşeyi kendileri yapıyorlar. kendi çaplarında tarım yapıyorlar ve küçükbaş hayvan besliyorlar. hepsini ilkel şekilde yapıyorlar. çok uzun zamandır. yanlış hatırlamıyorsam antalya kumluca taraflarında... sonucta yapabilirsin. bence başarabilirsen ilk başta zorlansanda sonradan inan çok mutlu olursun.

mustafa kardeşim tabiki başara bilirsin ,inşallah hayallerin nasip olur,ben ve çoğu insan insanca yaşamak için aynı hayalleri kuruyodur,istediyin çok güzel bişey,yalnız politik amaçla yazmıyorum maksat espiri olsun bu hükümet hizmette sınır tanımıyor ,seni oralarda keşfedip burdada vatandaş var elimizi cebine atalım deyip, elk ,su,tel doğalgaz gibi hizmet getirebilir sakın gittiyin yeri belli etme ,bu espiriydi kardeşim yolun açık hayallerin gerçek olsun.

düşünceleriniz düşüncelerim kadar önemli kimi zaman cesaret kimi zaman korku kimi zaman ise akıl veriyor bu anlamda birşeyler paylaşmalısınız benimle takipte kalacağım

malzemelerim olsa hemen girişicem bi anda kaybolucam her şeyden herkezden habersiz ekipman eksikliği yaşıyorum bugün bulsam bugün çıkarım yola hatta eksiklerimle çıkayım artık boğuluyorum beynimi yönlendiremiyorum dünyada okadar beklentisiz bi şekilde dolaşıyorumki nefes bile alamıyo gibi hissediyorum.Ruh halim (Bugün günlerden hiç benim adım yok. Kanatlanıyor içimden binlerce siyah kelebek. Savruluyor rüzgârda yaprak gibi.
Kalbim, uzaklarda bir yerde. Kalbim kayıp.) Sessiz, yorgun, ağır, gözkapaklarım kapanıyor yine… Yine…
(Karanlığa dokunabiliyor sanki ellerim.)
Yıkık, dökük, bu şehrin duvarları birer birer üstüme yıkılıyor yine…
(Sadece sesler duyuyorum..)
Yine…
(Ayak sesleri uzaklarda..)
http://www.youtube.com/watch?v=-tDFg71wPBw

Böyle şeyler yazdıkça sizler depresyona girmiş birisinin saçmalıkları gibi düşünebilirsiniz belki okumicaksınız bile ama öyle değil işte içimde öyle şeyler varki kusmak bağırmak istediğim ne çığlıklarım var içimde saklı bilemezsiniz bilemiceksiniz ruhum aklım bedenim çekiyor beni doğaya iyikide doğaya adadım kendimi (uyuşturucu alkol sigara ) kullanmamamın değerini anladım doğayla nefes alışımın ferahlığını hissediyorum doğada ama buralarda şehirlerde evler ve insanların arasında hissiz ruhsuz biriyim aradabi böyle patlar yazarım bazen silerim bazen kağıda dökerim sonrada yırtarım şuan okadar beynim boşki çünkü beklentim yok mahkumet esaret altında gibiyim sessizlere yalnızlara oynuyorum hep anlatamıyorum kimselere çünkü anlamicanı düşünüyorum şuan kamp malzemelerim evde onları evdekilerden istemek olanaksız yanımda bi bavul var içi kıyafetlerim ve ayakkabıyla dolu ha bide annemin börekleri var cebimde 200 tl para var çıksam yola çadır mat tulum vs malzemelerim yok internet kafede oturmuş saçmalıyorum sizlerin gözlerini yoruyorum kusuruma bakmayın dipteyim iyice ne dediğini bilmez bir halde bir yanım birtek çadır al gerisi hikaye çık yola olmuyor işte sonunu düşünen kahraman olamaz biliyorum sonuçların canı cehenneme tamam ama kanatsızım uçamıyorum annem babam hep karşıydılar şimdide karşı çıkarlar biliyorum ama devlet dahi karşıma çıksa umrumda değil okadar zirvedeyimki artık daha nereye kadar batarım diye düşünüyorum aslında istediğim doğada bir barınak tuttuğum balık kaynattığım su ısındığım ateş ruhumun rahat bedenimin özgür olması

Sanırım şimdilik kurtlarla,geyiklerle,çakallarla,yerdeki karıncalarla aynı toprağa dokunma, vahşi bir gölde göl alasıyla,su yılanlarıyla ve kampumbağalarıyla yüzme olanağı bulduğum için kendimi şanslı hissediyorum.
Ben böyle bir yaban hayatına muhtacım,kalbimin doğru atması için buna ihtiyacım var

Ne güzelde yazmış Allah nasip ederse

Doğanın gizemli derinlikleriyle içiçe yaşamış kimselerin çoğu,
başlarından geçenleri ve gördükleri güzellikleri arkadan gelen kuşaklara aktarmadan dünyamızdan göçüp gitmişlerdir.

Olan malzemelerimle (dandik çadır tulum mat) ve valizdeki kıyafetlerim dışında bir şeyim yok ne param nede başka birşeyim Allah Yar VeYardımcım olsun İnşallah sıkıntı çekmem gerçi gitmek istediğim yere valizi nasıl taşicam o biraz sıkıntı ama çıktık bikere yola dönüşü yok bu işin annemin böreklerini söylemeyi unuttum bide yarın bi av bıçağıyla balık ağı gibi bişey bulmaya çalışıcam

Yurdum insanının genç bir kardeşimize nasıl kostek olduğunu gördük bir kere daha.....................
Tv programlarını geçtim , Dünya'da parasız. sadece karavanda doğada yaşayan insanlar var araştırırsanız bulabilirsiniz. Ve bunu yıllardır yapıyorlar. En azından biraz destek biraz bilgi.
Ama yok Teşekkürler Türkiyem.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

SON KONULAR

Geri