DODGE S100 4X4 YARDIM

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kabasakal73 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,891

kabasakal73

Duster'cı olduk gari :)
Yer
SÖKE
Merhabalar,
Daha henüz 1 hafta bile olmamış bir S100 4x4 sahibiyim. Bir kaç konu hakkında kullanıcılardan yardım desteğinde bulunacaktım. Bu konu daha önce açılmış mı bulamadığım için yeni konu olarak açıyorum.
1) aracımın direksiyon kutusu orjinal bu sebeple çok ağır ve biraz da boşluğu var. Daha güvenli ve konforlu bir sürüş için hidrolik direksiyon yapmak istiyorum, çıkma yada sıfır ne takabilirim?
2) ilk aldığım gün LPG dolumu haricinde kontak kapamadan 800 km yol yaptım motorun çalışması ve performansı çok iyi fakat yakışı çok fazla idi (500 kuruş) beyin yeni alınmıştı ve ayarsızdı. beyin ve karbüratör ayarı yapıldı, daha deneme fırsatım olmadı ama umarım daha düşmüştür. Bor katkısı kullanmamım motorun hem ömrünü uzatacı hem de yakıtta biraz daha düşmeye sebep olacağı söylendir. Bununla ilgili düşünceleriniz nedir?
3) 800 km'lik yolculuk sırasında Böbrek taşım olsa kesin olarak düşürürdüm sanırım :smiley: araba o kadar hopladı zıpladı ki! hemen makasçıya gittim. makasları yenilendi ve önlerden 1 er tane eksiltildi. Aracı en konforlu şekilde kullanabilmem için makas adedi ne olmalıdır? nasıl makas ve amortisör kullanılmalıdır?
4) araziye uygun geniş ve yüksek profil jant ve lastik takmak istiyorum. tavsiyeleriniz nelerdir?
Acemi bir Dodge kullanıcısı olarak :smiley: bu sorularımla ilgili yardımlarınızı bekliyorum.
teşekkürler

Etiketler
Ynt: DODGE S100 4X4 YARDIM

Aracınız hayırlı ve de uğurlu olsun. Ben de s100 leri merak eden biri olarak burada verilecek bilgileri ilgiyle bekliyorum...

selam aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanmak dileğiyle.s100 çok kullanmadım ama yakıtının 400 kuruştan aşağı düşeceğini düşünmüyorum.aracın sürüş sırasında fazla sekmesini lastik havalarını düşürürseniz kesebileceğinizi düşünüyorum.tekrar hayırlı olsun saygılar.

Aracınız hayırlı uğurlu olsun , Dodge lerin "orijinal" hidrolik direksiyonlarının ( belki Askam üretiyordur) gayet başarılı olduğunu duymuştum ayrıca fiyatı da epeyce hesaplıymış . Bir zamanlar Defendere Dodge hidrolik direksiyonu takmayı düşündüğümden ... Benden size tavsiye , önce dodge hidrolik direksiyonu araştırın.

slm dostum öncelikle hayırlı olsun . hidrolik direksyon için iyi bir usta ve düzgün bir çıkmacı bulursan 250 lik dodgeninkini komple koyabiliyorsun ama minimum 500 ila 1000 lira arasında deyişiyor . ben çok araştırdım sonunda AS 700 veya 85 DODGE kamyonunkini koydurdum biraz uğraşı ve hayal yeteneği ile süper oldu ama sol amorsisörü feda ettik şimdi yerini deyiştirip onuda takıcaz inşallah . makas konusuna gelince orjinal ölçü en ufaktan büyüğe 5 makas ama ben arazide çok gezdiğim için 1 makas ilave koydurup ekstra kavis verdirdim neredeyse minibüs yüksekliğinde şimdi :smiley: o ayrı konu tabiki benim araç dizel o yüzden yakıt işinde yardımcı olamıyorum üzgünüm lastik konusundada benimde fikirlere ihtiyacım var hemde acil ama ben mt ekstrem lastik arıyorum

sorular yanıtsız kalmış cevap veriniz şiddetle tavsiye edilir... bu arada dizel mi benzin mi tavsiye edersiniz...

ihdiyar' Alıntı:
sorular yanıtsız kalmış cevap veriniz şiddetle tavsiye edilir... bu arada dizel mi benzin mi tavsiye edersiniz...
Daha bi doç'u alamadınız hala düşünüyonuzmu ;D ;D ;D ihdiyar,
valla dizel diycem diyemiyom motorin 4 liraya dayandı benzinli alıp lpg diycem tankın yeri sıkıntılı,
Aski'nin(sanainin içinde) bahçe duvarının yanında kesik caminin karşısında 250 lik arazili çift kabin var bi tane hemde kırmızı ama lastik ister.

aslında haklsıın ama önce iş için antalya sonra askerlik için kayseri de harcadığım 4 sene hayalımden bişey eksiltmedi :D

merhaba arkadaşlar direksiyon kutusunu magırus yolcu münübüslerininkini taktık ve mükemmel sonuç aldım arka şaftını da magırüs şaftıyla değiştirdim ve çok memnunum lpg tangı sorununada tavsiyemki ben öyle yaptırdım orjinal istepne yerine aldık muhafazasıda var zaten ve süper randıman aldım yedek lastiğide arka bagay yerine monte ettik resimde ekliyorum umarım yardımcı olabilmişimdir teşekkürler. :smiley:

keskin resim 004.jpg

keskin resim 007.jpg

araba resim 010.jpg

keskin resim 002.jpg

araba resim 011.jpg

eğer araçla arazide fazla gezmiyorsan gaz ayarını düşürtebilirsin o zaman yakıt azalır ama arcın 1 vites düşer 3 vitesle cıkacağın yerde 2 ye takmak zorunda kalırsın mesela araçın orjinal ebattaki lastikleri 6.50 16 dır
daha büyük arazi lastiği felan kullanırsan yarın öbür gün arazi koşullarında sıkıntı yaşamaya başlarsın battığın yerden bile zor çıkarsın O yüzden yakıt ayarları ile fazla oyanama 6 silindir 4000 bin devir 105 beygir benzinli makina var sonuçta altında aslan besleyen yemini düşünmez hesabı ver gazı gitsin... Daha fazla keyif alırsın o zamn..

lastikler içinde tavsiyem olacak arazide kullanırım diyorsan 800.16 tak

hidrolik direksiyon takıldıysa araca tam profesyonel off road lastikleride takabilrisin dediğim gibi yakıt km 500 normal dir... altına düşürme araziye girmiyorsan tabi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR