iyi günler
benim aracımda da enjektör sorunu vardı aracıma motor yaptıktan sonra çalıştıramadık enjektör bobinleri bir şekilde kısa devre yapıp yanmış bobin tamiri de mümkün değilmiş. 4 adet çıkma revizyonlu enjektör aldım 4.000 tl aracım çalıştı. ancak 30 km sonra tekrar yatak sardı rektefiye sırasında küçük bir parça blok içererisin de kalmış yağ kanalını tıkamış tekrar söktük. neyse senin sorununa gelirsek
aracımızda ki enjektörler common rail enjektör. tamirleri biraz zor.her pompacı yapamıyor yaptıktan sonra sesli çalışıyor. enjektörlerin kontrolü bir şey yoksa 400 tl memeleri tamir takımı değişirse 1.800 tl gibi tutuyor.
yağ seviyesi de yağ çubuğunun ne en üstünde ne de en altında ortada olacak
kullandığın yağ da çok önemli ben mobil 5W40 kullanıyorum 15.000 km değişim yapıyorum eksiltme yok.
hava filtresini de 2 yağda bir değiştiriyorum en son 19-9-2018 60 tl ye aldım.
geç çalışma önceki enjektörler takılı iken vardı kızdırma bujileri de çalışıyordu yeni taktıklarımla pek deneme şansı bulamadım.yeğenimde GJ 3.0 CRD var ondada geç çalışma varmış enjektör revizyonu ile 1.500 tl geçen sene yaptırmış. şimdilik iyi diyor.
yakıt tüketimi orjinal 20 inch 245/50/20 goodyear wrangler lastiklerle ortalama 10.9-12l gibiydi
kışlık lastiklerim 20 inch lastik çok pahalı olduğu için. 16 inch toyoto jantı ve 4 adet petlas 235/70/16 explorer
kış lastiği ve 4 adet 1.25 inch flanş takmıştım 2 sene oldu jant lastik top 2.000tl flanşlar top 400 tl tutmuştu.
yakıt tüketimim 9-10.5 arasında idi.
Teşekkür ederim hocam, sizin nitro da sizi yormuş biraz. İnşallah bana da masraf çıkarmaz bu kadar. Evet lastik jant değişikliğinde yakıt fark ediyor biliyorum ama benimki orijinal ebatları için de fazla. Bugün sanayiye gidip hem geç çalışma, hem yağ eksiltmesi hem de çok yakmasıyla alakalı genel bir görüşme yapacağım artık anlayan birileriyle. Güzel araç bizim nitrolar ama bu tarz arızalarında maalesef çok masraflılar. Anlayan bulmak için verilen uğraş da cabası. Biz 5 30 yağ kullanmıştık geçn bakımda. Dün yine 5 30 ilave ettim 1.5 litre kadar.