dizel 90 beygir 4x4 dizel 110 beygir 4x2 kıyaslaması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan savaskarauz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,323

savaskarauz

Kamp II
ben atak olması için 110 beygir 4x2 düşünüyorum ama 4x4 90 beygir olanı hem daha ucuz hem daha fonksiyonel.

ikisi arasında depar ve gürültü farkı çok mudur sizce? (şehir içi ağırlıklı kullanıyorum şehir dışı 120 yi hiç geçmem)

Etiketler
Ynt: dizel 90 beygir 4x4 dizel 110 beygir 4x2 kıyaslaması

savaskarauz' Alıntı:
ben atak olması için 110 beygir 4x2 düşünüyorum ama 4x4 90 beygir olanı hem daha ucuz hem daha fonksiyonel.

ikisi arasında depar ve gürültü farkı çok mudur sizce? (şehir içi ağırlıklı kullanıyorum şehir dışı 120 yi hiç geçmem)

Savaş bey dusteri ilk almaya karar verdiğimde ben de 4x2 110 hp olanını düşünerek bayiye gittim . Ama o zaman Türkiye de 110 beygir olanın 4x2 si yoktu. Benim için ataklık önemli olduğu için mecburen 4x4 özelliğini de almak zorunda kaldım. Şimdi ise 4x2 sinin 110 luğu Türkiyede satışta. Eğer şehir içinde kullanacaksanız 4x2 si sizi yeterince tatmin edecektir. ben şimdiye kadar normal şartlarda araç kullanırken Adana da yaşamamdan dolayı kar yağışı olayı yok. şimdiye kadar 4x4 özelliğine ihtiyaç duymadım diyebilirim. Ama kendi isteğimle araç nasıl olsa 4x4 şuralarada gidelim deyip gitme haricinde 4x4 özelliğini nadir olarak kullanmışımdır.
110 luk motor çok seri ayrıca 4x2 nin ağırlığı düşük olacağından dolayı daha atak olur. Tavsiyem 110 luk 4x2 alırsanır ESP ASR donanımınıda alın derim.

yakıt tüketimi de önemliyse sanırım 4x2 daha ekonomik , bu sayfalarda incelerseniz bazı tüketim farklılıklarını görürsünüz derim.

4X2 110 luğu sadece beygir gücü oalrak kıyaslamayın.
4x4 den en büyük farkı şansıman tipi. TL4 şanzıman var. Çok atak ve ekonomik bir sürüş sergiliyo.
ESP seçeneği alınmalı ve stage 1 chiptuning ile 137 hp temiz bir güçle TADINDAN YENMEZ...
0-100 yaklaış 8.5-9 saniyelere iner. Ara hızlanmaları düşünemiyorum bile. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=4icKpbluiFY

4x2 alcaksanız Logan Sandero falan filan alın hem ilk yatırımı daha ucuz hem yakıt ekonomisi daha iyidir. Sonucta kabiliyet açısından bi farkları yok ;)

Monti' Alıntı:
4x2 alcaksanız Logan Sandero falan filan alın hem ilk yatırımı daha ucuz hem yakıt ekonomisi daha iyidir. Sonucta kabiliyet açısından bi farkları yok ;)
Autoshow dergisinde yurtdışında yapılan Stepway ile Duster 4x2 nin karşılaştırması vardı.
Sandero için 90lı yıllardaki araçların konfor yol tutuş vs. özelliklerini sunabildiği ancak Duster'ın oldukça konforlu ve yeni olduğunu belli ettiği vs. benzeri yazılıydı.
Orjinali için;
http://www.321auto.com/Info/Essais/Essais/Dacia-Duster-4x2_-809.asp

youngsun' Alıntı:
Autoshow dergisinde Stepway ile Duster 4x2 nin karşılaştırması vardı.
Sandero için 90lı yıllardaki araçların konfor yol tutuş vs. özelliklerini sunabildiği ancak Duster'ın oldukça konforlu ve yeni olduğunu belli ettiği vs. benzeri yazılıydı.
Testi yapanın kişisel fikri :-X .

yanıtlara teşekkür ederim. ekonomik durumlardan 43.000 üzerine çıkamıyorum o yüzden 4x4 90 beygir düşünüyorum ama çok hantal ve gürültülüyse uzun yolda çekilmez mecburen 4x2 110 bg düşünmek lazım heralde.

Ben bu tavsiyeyi çok anlamadım. 4x2 110 beygir almak isteyene dacia logan sandero tavsiye ediliyor.
İlk başta Duster ın görüntüsü farklı ve insanı kendisine çekebiliyor.
Bende maddi durumuma göre 4x2 mi (110 Beygir esp li olanı) 4x4 mü alsam diye düşünen bir Duster takipçisiyim. 4x2 önerilmemesinin tam nedenleri belirtilirse karar verecek insanlara saha iyi yol gösterilmiş olur düşüncesindeyim.

dervisali' Alıntı:
Ben bu tavsiyeyi çok anlamadım. 4x2 110 beygir almak isteyene dacia logan sandero tavsiye ediliyor.
İlk başta Duster ın görüntüsü farklı ve insanı kendisine çekebiliyor.
Bende maddi durumuma göre 4x2 mi (110 Beygir esp li olanı) 4x4 mü alsam diye düşünen bir Duster takipçisiyim. 4x2 önerilmemesinin tam nedenleri belirtilirse karar verecek insanlara saha iyi yol gösterilmiş olur düşüncesindeyim.
Yok yanlışınız var, Logan Sandero tavsiye etmedim. Duster 4x4 90 bg i tavsiye etmek için dolaylı bir yol kullandım ;) ;) . Sonucta mantık 3.5 cm daha yüksek bi arac için bi ton fiyat farkı + cok daha yuksek yakıt tüketimini göze almayı kabul etmiyor... :eek: :eek: Ama her zaman herkez arac alırken beyniyle değil bazende kalbiyle hareket ediyor... ;) ;)

90 beygir olan bi duster arazide işe yarar ama şehirler arası yolda, kabin gürültüsünden baş ağrısı yapar mı ve yokuşlarda kitlenir mi gerçekten merak ediyorum.

hocam 137 hp ile 8,5 saniye bence çok gerçekçi değil .
iyileşme olacağı kesin ama 8,5 ı ıh..

4 çekere ihtiyaç duymayanlar, %90 asfalt kullanımı yapanlar için 4x4 Duster uygun değil.
Gerek bagaj hacmi, gerek yakıt tüketimi gerekse şanzımanın performansa uygun olmayışı, normal kullanıcıları tatmin etmeyebilir.
Şu an 4x2 110 Hp ESP li Duster bence çok mantıklı. ;D

Kabin gürültüsü seviyesi daha çok yalıtımla ilgili değil mi?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR