Ynt: dizel 90 beygir 4x4 dizel 110 beygir 4x2 kıyaslaması
Olguncandan veya herhangi bir üyeye ithaf etmiyorum yazacaklarımı :
Hangi konuda olursa olsun , ister aynı şehirde doğmak , ister aynı takımı tutmak , isterse aynı okuldan mezun olmak... Aynı geçmişi , yaşanmışlığı paylaşan insanların biribirine tutması çok normaldir , dayanışmaları doğaldır , fakat iş bizden olanlar ve olmayanlar noktasına gelirse çok farklılaşır ve boyut değişerek farklı bir noktaya gelir. Ki buna fasşizm dendiğini biliyoruz...
Yani bizler ve bize karşı olanlar (dustercılar ve anti-duster cephesi ) kimler dustercıdır kimler anti-duster cephesindendir diye ortaya bir ayrım koymak , sonra da kimin hangi cepheden sayılacağına karar verecek merci olarak kendini görmek kadar saçma sapan birşey düşünemiyorum....
üstelik bu düşünceye sahip bir kafa kalkıp hoşgörü , espri , zihniyetten bahsedebilen bir kafa...
Hıncal ULUÇ'un bu "ben ve ötekiler, biz ve diğerleri" üzerine çeşitli tarihlerde yaıları var , okunmasını tavsiye ederim.
karavan sayfalarında gördüğüm dostça muhabbeti , paylaşımı , misafirperverliği keşke bu sayfalarda da görebilsek ama maalesef 3-5 isim ortamı bozuyor , dacia duster modelini kendileri üğretmiş gibi her konuda savunmaya geçiyor , mercedesle konfor , vitara ile off road , ford focus ile yol tutuşu konularında kıyaslayıp üstün gördükleri bile oluyor.
Arkadaş ortamında duymuştum tarzı "bilgiler" sunuluyor bazen , herneyse bunlara gülüp geçiyorum , vizyon sahibi , eline-klavyesine hakim , gerçek amacı gerçekten öğrenmek , tecrübe ve bilgi alılşverişi olanlar yetiyor diye okumaya devam edeceğim.
İsteyen yaftalama , etiketleme ,ayrımcılığa gitme saçmalığına devam eder ve bunu da espri vs diye örtmeye çalışır , ilgilenmiyorum...