Ynt: DIY Kendin Yap Snorkel
Heyecanla gidip 1lt selülozik tiner aldım bir strafor üzerinde denedim ve gözlemlerim sonucu snorkelin içindeki straforu eritmem için en az 5 lt kadar tinere ihtiyacım olacak ki 5 lt de yetmetebilir.Litresi 5,5 TL den maaliyeti arttıracağı ve çok da verimli bir şekilde içinin temizlenmeyeceğini düşünmediğim için (sonuçta göremeyeceğim neresi eridi neresi erimedi diye) bu yöntemden vazgeçtim.Kesip köpüğü içinden temizleyeceğim.Yarın pazar ve çok şükür boşum tüm günümü snorkel projeme ayıracağım.
Bu arada biraz yol katettim onları da sizinle paylaşıyım;
Fiberglass da kalıp mantığından ters yönde gittiğimiz (kalıbın içine değil de dışına döküm yaptığımız için) ve kalıbımız da çok düzgün bir kalıp olmadığı için döküm sonrası tam düzgün hatlara sahip olmayan ve pürüzlü bir yüzeye sahip olduk.Bunu da oto macunu ile düzelteceğiz.
Oto macununu boyacıdan 10 TL'ye aldım.Galvenizli macunmuş (ilk defa kullanıyorum) galvenizli saçların üzerinde tutunabilen daha kaliteli bir ürünmüş(en azından boyacı öyle söyledi
).Rengi standart macunun tersine mavi renkte.Fiyatı 10 TL, polyesterde olduğu gibi bununda bir sertleştiricisi var az miktarda macuna ekledikten sonra (eklediğiniz miktara bağlı olarak 5dk'da da donabilir, 5 saatte de
) macun hızlı bir şekilde kurumaya başlıyor, bunun için elinizi hızlı tutup macunu hızlıca yüzeye yedirmelisiniz.
İlk macun çekişimde elimde yeterli malzeme olmadığı için (spatula) kötü bir macun çektim, yüzeyinde çok pürüzlü ve yer yer bozuk olmasının bunda etkisi vardı.İlk macun donduktan sonra zımparalayıp, (zımparayı 80 numara kalın zımpara ile yaptım, ve fare tipi denen zımpara makinesini kullandım, önceden çok zımpara ile uğraşmış biri olarak bu aletin harikalar yarattığını söyleyebilirim) tekrar macun attıp zımparaldım.Bu da en son bıraktığım hali;
Yarın (tabii öğleye kadar uyuduktan sonra
) gidip snorkeli 2 ye ayıracağım, içinden köpüğü temizleyip tekrar birleştirip düzgün bir yüzey elde edene kadar macunlama ve yüzey düzeltme işlemlerine devam edeceğim.
Bu arada da aracımız boş durmuyor kaportada bir iki ufak ezik yeri ve çürüğü vardı ufak müdahalelerle onlar yapılıyor, bir de aracı kupadan takozla yükselttiğim için bagaj kapısı ile tampon arasında 3" lik bir boşluk olmuştu oraya saç bükülüp monte edilecek.
Yarın son gelişmeleri tekrar sizlerle paylaşırım.