Ynt: DIY Kendin Yap Snorkel
Geçmiş olsun dilekleri için tekrardan teşekkür ederim.Snorkele dönersek, son işlemlerden sonra birkaç macun- zımpara uğraşından sonra tam anlamıyla pürüzsüz bir zemin elde edemesemde yüzeyi oldukça düzleştirdim, snorkel şimdi boyacıda boyanmayı bekliyor ancak içimden bir ses baya bekliyeceğini söylüyor.
Bende bu arada kaportada snorkelin giriş yapacağı yeri tespit ettim;
İçeriden borunun girişini engelleyen kompresorun bir borusu vardı onu orda söküp başka bir tarafa vidaladım.
Kesilecek yeri işaretledim
Daha sonra ise kesim ve taşlama işlemi;
Ve en sonunda borunun sığacağı büyüklükte bir delik açmış olduk
Bu arada snorkelden kaputun altına girecek olan boru plastik akar borusu, tabii herşey deneyimle daha iyi anlaşılıyor, eğer bir daha böyle bir proje uygulayacak olsam içeri giriş yapacak olan boruyu ayaklı bir şekilde demir borudan yapar ve ayaklarını da fiberi dökerken fiberin içine gömerdim ve bu boru çok daha sağlam olurdu, şu an ise aynı kaputun üzerindeki gibi snorkele de açtığım bir delikten boruyu geçirerek etrafını macunla sıvadım.Aslında onun pek bir darbe görecek ya da zorlanılacak bir durumu yok ancak yine de sağlam olmadığı hissiyatını uyandırdı bende.
Snorkel boyandıktan sonra monte edip havalandırma sisteminde de büyük bir tadilata girecez.Aracın üzerindeki karbüratör orijinal değildi, uydurmaydı.Orijinal karbüratörü ile değiştireceğim.Dolayısıyla eski karbüratör kapağı uymayacak yeni karbüratöre, büyük ihtimalle mitsubishi l200 ün hava filtresi kazanını kullanarak snorkelden gelen havayı bu filtreye ordan da karbüratöre yönlendireceğiz.Ancak kazanı sığdırmak için kornanın ve radyatör yedek deposunun yerini değiştirmek gerekebilir.Bakalım nasıl yapacağız.