DIY Kendin Yap Snorkel

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moonwalker_arc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,688

Etiketler

Ynt: DIY Kendin Yap Snorkel

Geçmiş olsun dilekleri için tekrardan teşekkür ederim.Snorkele dönersek, son işlemlerden sonra birkaç macun- zımpara uğraşından sonra tam anlamıyla pürüzsüz bir zemin elde edemesemde yüzeyi oldukça düzleştirdim, snorkel şimdi boyacıda boyanmayı bekliyor ancak içimden bir ses baya bekliyeceğini söylüyor.

Bende bu arada kaportada snorkelin giriş yapacağı yeri tespit ettim;

img0419o.jpg

İçeriden borunun girişini engelleyen kompresorun bir borusu vardı onu orda söküp başka bir tarafa vidaladım.

img0420e.jpg

Kesilecek yeri işaretledim

img0421l.jpg

Daha sonra ise kesim ve taşlama işlemi;

img0422kg.jpg

img0426w.jpg

Ve en sonunda borunun sığacağı büyüklükte bir delik açmış olduk

img0431zg.jpg

Bu arada snorkelden kaputun altına girecek olan boru plastik akar borusu, tabii herşey deneyimle daha iyi anlaşılıyor, eğer bir daha böyle bir proje uygulayacak olsam içeri giriş yapacak olan boruyu ayaklı bir şekilde demir borudan yapar ve ayaklarını da fiberi dökerken fiberin içine gömerdim ve bu boru çok daha sağlam olurdu, şu an ise aynı kaputun üzerindeki gibi snorkele de açtığım bir delikten boruyu geçirerek etrafını macunla sıvadım.Aslında onun pek bir darbe görecek ya da zorlanılacak bir durumu yok ancak yine de sağlam olmadığı hissiyatını uyandırdı bende.

Snorkel boyandıktan sonra monte edip havalandırma sisteminde de büyük bir tadilata girecez.Aracın üzerindeki karbüratör orijinal değildi, uydurmaydı.Orijinal karbüratörü ile değiştireceğim.Dolayısıyla eski karbüratör kapağı uymayacak yeni karbüratöre, büyük ihtimalle mitsubishi l200 ün hava filtresi kazanını kullanarak snorkelden gelen havayı bu filtreye ordan da karbüratöre yönlendireceğiz.Ancak kazanı sığdırmak için kornanın ve radyatör yedek deposunun yerini değiştirmek gerekebilir.Bakalım nasıl yapacağız.

Gelişmeleri paylaşmayı atlamışız, snorkeli en sonunda mat siyaha boyatıp, silikonla birlikte göveye yapıştırdım.

Astar;

img0433hs.jpg

Monte edilmiş hali;

p1050591.jpg

p1050589i.jpg

Ancak bu fotoların çekildiği en son gezimizde iniş sırasında hızlı seyrederken dikkatsizliğime gelerek göremediğim çukura kafa üstü çakılıp geçtim, biraz ilerleyip durunca şöför kapısının açılmadığını gördüm :smiley: çukura düşmenin etkisiyle şöför tarafındaki çamurluk içeri basıp kapıyı sıkıştırmış ve snorkelide çatlatıp silikonunu patlatmış.

Snorkelin yüzeyi çok düzgün olmamıştı zaten, içime de sinmemişti, bir bahane söktüm snorkeli siyah pütür alarak çatlayan yerlerini macuınladıktan sonra siyah pütür attım ve sonunda istediğim görüntüyü elde edebildim, pütür hem daha hoş gözüktü hem de hataları gizledi.Bu da pütürlü hali bir aksilik çıkmazsa yarın ya da öbür gün onu da yerine monte ederim.

img0448d.jpg

Bu hafta sonu gerçekten herşeyiyle çok harika bir gezi yaptık, şimdiye kadarki en zevkli gezilerden biriydi.Taka gazetesi de bugünkü baskısında bizim gezimize yer vermiş, sağolsunlar.

Abi en kısa zamanda sende şu kocaoğlanı bitirde çamura sokalım defenderı :D Gerçi takip ediyorum konunu az kalmış, istediğin rengi de elde etmişsin ancak yinede iş ayrıntıda bitiyor, güzelliği ön plana çıkaranda küçük ayrıntılar zaten.Umarım gönlündeki gibi olur.

Benim defenderın bitmesini beklersem çamura bulaşamayacam ben en iyisi bir sarı çizme alayım, sende port bağajında benim için bir yer ayarla ;D

iyi akşamlar bende suziki jimny aracıma yaptırmayı düşündüm hatta mehmet becceyle bile bu konuyla görüştüm kendiside düzgün bir yaklaşımda bulunmadı bana kalırsa yapma şnorkeller yakıt acısından bir faciya gibi geliyor bana şnorkel aslında icinde bir takım havalandırmayı kolaylaştıran bir tribün yada bir pervane gerektirmeli diye düşünüyorum yanlış bizlere faydası olmayan şeylere para harcamayalım derim ama deneyen varsa aracımıza sıkıntı vermiyorsa bende alabilirim

iyi akşamlar bende suziki jimny aracıma yaptırmayı düşündüm hatta mehmet becceyle bile bu konuyla görüştüm kendiside düzgün bir yaklaşımda bulunmadı bana kalırsa yapma şnorkeller yakıt acısından bir faciya gibi geliyor bana şnorkel aslında icinde bir takım havalandırmayı kolaylaştıran bir tribün yada bir pervane gerektirmeli diye düşünüyorum yanlış bizlere faydası olmayan şeylere para harcamayalım derim ama deneyen varsa aracımıza sıkıntı vermiyorsa bende alabilirim

zaten bütün olay hava filtresin de bitiyor,bence gerisi teferruat ister boru dan ister hortum dan bana göre hepsi iş görür..

tahaozak' Alıntı:
Benim defenderın bitmesini beklersem çamura bulaşamayacam ben en iyisi bir sarı çizme alayım, sende port bağajında benim için bir yer ayarla ;D

Biter, biter bişe kalmamış zaten çoğu gitti azı kaldı biraz daha sabır :smiley: Port bagajım yok, ama arka koltukta yer ayırabilirim :D

ömererhan' Alıntı:

Snorkelin yakıt açısından nasıl bir facia olacağını anlayabilmiş değilim, snorkelin içinde bir tribün yada pervane olmasına gerek yok tasarımı gereği, yolda ilerlerken hava zaten türbülans oluşturarak borudan içeri giriyor.Ayrıca snorkelin faydaları vardır bunlar;

Kaput içerisindeki sıcak ve boğuk hava yerine yukardan serin ve temiz hava alır.
Tozlu dağ yollarında kaput hizasında toz yukarıya göre daha fazla olur, bu da hava filtrenizin daha geç kirlenmesi anlamına gelir.
Motorun su alma ihtimalini ortadan kaldırırsınız.
Tabii ki de arabaya çok daha farklı bir hava katıyor.

Haa benzinli araçta gerek yok derseniz o zaman hak veririm, çünkü snorkel olsada olmasada yinede en fazla buji hizasına kadar suya girebilirsiniz, bujiler ıslanırsa yine motor istop eder ancak hiç değilse içine su girmez, kuruyunca yine çalışır.

Sonuç olarak snorkelin dezavantajı olmaz.

Ancak bu fotoların çekildiği en son gezimizde iniş sırasında hızlı seyrederken dikkatsizliğime gelerek göremediğim çukura kafa üstü çakılıp geçtim, biraz ilerleyip durunca şöför kapısının açılmadığını gördüm :smiley: çukura düşmenin etkisiyle şöför tarafındaki çamurluk içeri basıp kapıyı sıkıştırmış ve snorkelide çatlatıp silikonunu patlatmış.

Snorkelin yüzeyi çok düzgün olmamıştı zaten, içime de sinmemişti, bir bahane söktüm snorkeli siyah pütür alarak çatlayan yerlerini macuınladıktan sonra siyah pütür attım ve sonunda istediğim görüntüyü elde edebildim, pütür hem daha hoş gözüktü hem de hataları gizledi.Bu da pütürlü hali bir aksilik çıkmazsa yarın ya da öbür gün onu da yerine monte ederim.
[/quote]

Geçmiş olsun öncelikle... şınorkel gerçekten çok güzel görünüyor acaba pütürlü boyayı nasıl temin ettiniz?
Yardımcı olursanız sevinirim

Mat Siyah Pütür boyacıda vardı, tabancayla sıkılıyor çok kolay bir şekilde, resim ıslakken çekildi kuruyunca çok daha harika oldu, orijinal gibi oldu.Yarın bir aksilik çıkmazsa yerine monte edeceğim, makineyle kaliteli bir resim çekerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri