Ynt: DIY karavan
güngör' Alıntı:
Yalçın bey projeniz güzel gerçekleştirmenizi dilerim. Ruhsat gerekmeden 750 kg altında kalabilmeniz için dingil ile birlikte şasi ağırlığınız yaklaşık %35-40 kapasitenize denk geliyor. Belkide bu konuda kaygınız yoktur. Kolay gelsin.
Teşekkür ederim Levent bey.
750 kg.' ı geçmek benim için büyük sorun olur. Hala malzeme konusunda araştırma yapıyorum.
Aslında dingili satın alıp, alt şasiyi bitirdikten sonra yeniden hesaplamalar yapıp, malzeme şeçimine gitmeyi düşünüyorum.
Polyester sandvic panelleri düşünüyorum. Ancak arada köpük kullanıldığı için vida kullanmayı imkansız kılıyor.
Gereğinden fazla sağlamcı tavır, gereğinden fazla ağırlık getiriyor olabilir.
Bu yüzden sizlerin görüş ve uyarıları benim için önemli.
yaybek' Alıntı:
Yalçın bey projeniz hayırlı olsun güzel bir şeye benziyor umarım en kısa zamanda hayata geçirirsiniz.
Yusuf bey teşekkür ediyorum...
metin0035' Alıntı:
Yalçın bey proje ve müteşebisliğiniz hayırlı uğurlu olsun.Ortaya iyi bir üretim çıkacağı kesin.Herşey düşünülmüş.Ben bir konuda size fikir vermek isterim.Üst tavan yalıtımı hakkında ;Tavan mutlaka eğimli olmalı ve üst tavan tek bir parça olmalı yada aliminyum parça kullanırsanız iç içe geçme li birleştirmeli ve eğimli olmalı .Yani su almamalı.Birde profili dört köşede karkasında kullanıpda ara larda kullandığınız profiller yerina ahşap kullansanız bir fikir olarak ???Tekrar hayırlı olsun.SEVGİ ve SAYGILAR.
Metin bey teşekkür ederim. Siz herşey düşünülmüş deseniz de mutlaka düşünemediğim çok şey vardır.
Tamamının yalıtımı için ya taş yünü ya da strafor kullanmayı düşündüm.
Sözünü ettiğiniz gibi tavanda tek parça gofreli alüminyum kullanmayı istiyorum. Boyutlarını henüz araştırma şansım olmadı.
Tek parça olduğu koşulda, sizce hala bir eğime sahip olmalı mı?
Aralarda çelik profil yerine daha hafif başka bir malzeme kullanmak çok iyi bir fikir. Ahşap ya da alüminyum seçilebilecek malzemeler olarak görünüyor.
kurtadam' Alıntı:
Yalçın bey projeniz hayırlı olsun gerçekleştirmeniz dileği ile başarılar.
Cengiz bey teşekkür ediyorum. Saygılar...