DIY karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Zanzibar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,876
Ynt: DIY karavan

yalçın bey
ben de sizin gibi kendi karavanını kendi yapmayı hayal edenlerdendim. bayağı bir araştırma ve karşılaştırma yaptıktan sonra 2. el orjinal bir karavan üzerinde tadilat yapmanın daha verimli olacağı kanısına varıp 2. el avrupa bir karavan aldım.

orjinalliğine ve görselliğine sadık kalarak biraz da kendi fikir ve düşüncelerimi uygulayarak bayağı güzel bişi ortaya çıktı. zaman ve para olarakta çok bir seyler harcamadım. benim karavanım 1987 model avrupa bir karavan..
Şasi hariç bütün her yarde ahşap kullanılmış . enteresan olanda metal aksamlar çürük ve küflenmiş sorun çıkartıyorken ahşap kısımları tertemiz ve hala yeni gibi..

ben yaz kış gezen birisiyim. kışın metal kısımların karavanın içine uzanan kısımları acayip nemleniyor. Karavanda ne kadar az metal kullanırsanız o kadar sağlıklı bir karavan yaparsınız.

iç ve dış sıcaklık ve nem farkından metal kısımlar sanki su içinde gibi duruyor. bu kışın yaşadığım olayı aktarayım.. kış kampı yaptık. karavanımda trumatik soba var içeride sorun yoktu. sabah uyandığımızda kapı kızmın kullanılan aliminyum çerçevelerin buz tuttuğunu kapıya neredeyse buzdan bir kaynak yapıldığını gördük.

bence ahşaptan şaşmayın derim..hem hafif hem ucuz hem dayanıklı tabi karavan için...

Etiketler

bir mahsuru yokise karavanızın resimlerini bizlerle paylaşırmısınız karavan alacaklara faydası olur izmirden sevgiler

ALÜMİNYUM PROFİL DÜŞÜNDÜNÜZMÜ, AYNI ÖLÇÜLERDE DEMİR PROFİLE GÖRE YAKLAŞIK 1/3 ORANINDA DAHA HAFİF, ALÜMİNYUM DEMİRE GÖRE DAHA DAYANIKSIZ AMA KULLANACAĞINIZ DEMİR MİKTARININ 1,5 KATI ALÜMÜNYUM KULLANSANIZ YİNE TOPLAM AĞIRLIK YAKLAŞIK YARI YARIYA DÜŞECEKTİR

Alüminyum kaynağı, profesyonel iş ve pahalı bir kaynakdır, sadece kaynak masrafına ikinci el bir karavan bile alaınabilir...

haklısınız atila bey biraz araştırdım alüminyum kaynak gerçektende zor ve maharet isteyen bir işmiş..

birde atila bey size birşey sormak istiyorum. geçen bir sohbet esnasında artık ce belgesiz olan römorkları takan araçlar Allah korusun kaza ve benzeri olaylara karıştığı zaman sigortadan faydalanamıyormuş. eğer böyleyse kendi çekme karavanını yapmak isteyenler hiç boşuna uğraşmamalı diye düşünüyorum, bu konu hakkında bir bilginiz varmı?

Çeki demiri konusunda yeni haberler diye bir takım yazılar yazılıyor, 1 ay önce projeci ile konuştum çeki demiri takma konusunda kanunlarda bir değişiklik yok, prosedür eskisi gibi..CE belgesi römörka istenmiyor, çeki demirine isteniyor, ve yüklü ağırlığı 750kg'ı geçmeyen römorklar, hafif römork sınıfına girdiği için her hangi bir belge gerekmiyor, (yani karayolları uygunluk belgesi, tip onay belgesi gibi)..kaza durumu sonuçları hakkında kimseden bir tecrübe bilgisi yok sanırım, aslında bu konuda sorun, Hafif römork tanımı trafiğe göre nedir ,bize göre nedir buna bakmak lazım, bu konuda tanım eksikliği olduğu bir gerçek, bizler şimdilik kanunda tanım eksikliği olduğu için 750kg altı karavanlarıda hafif römork sınıfından sayıyoruz, aslında hafif römork kastının sadece yük ve eşya taşımak için araç arkasına takılan üstü açık minik römorkların kastedildiğini sanıyorum, ama tanım net olmadığı için 750kg altı karavanlarda şimdilik bu sınıfda idare ediyor gibi...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR