Discovery'de Gres Yağlama Yapılan Yerler !..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erdalyaman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,974
Ynt: Discovery'de Gres Yağlama Yapılan Yerler !..

o zaman biz mersin'de 15 tl'ye araçlarımızın altını ve üstünü iyi yıkatıyoruz desenize ;D bu arada yağlama konusunda verilen bilgiler çok işimize yarayacak, teşekkürler paylaşım için herkese.

Etiketler

Mersindeki yıkamacılar bu fiyatları sakın duymasın.

nrlates' Alıntı:
Bazı benzin istasyonlarında Arazi araçları ve iş makineleri için yağlama ve yağ değiştirme bölümleri var.
Eski aracın GAZ varken sürekli kontrol ettirip eksilen kısımları tamamlattırıyordum.
Burası Ümraniye tepeüstündeki Coşkun Petrol.
Tüm yağlanacak yerleri kontrol edip eksiklerini tamamlıyorlar.
Ve inanılamayacak kadar çok ucuza yapıyorlar.
Örneğin tüm yağlanacak yerleri kontrol edip tamamladıktan sonra bana yarım litre yağ kullandıklarını ve bunun ücretinin de
:D :D ÇOK KOMİK :D :D 3 YTL olduğunu söylediler. İnanamadım.
Yakınlarınızda böyle yer varsa yağ almaya aracın altına yatmaya hiç gerek yok.
Gözünüzün önünde 5 dakikada hallediyorlar.

Aynı yerde araç altı yıkatma veya komple çamurlu halde yıkatmaya 25 TL alıyorlar.
Dün maslakda sadece aracın altını yıkattım 50 TL istediler. Aslında 70-80 lira alıyorlarmış Bunada inanamadım.
Eğin otoda alt yıkama ve sonrasında sabunlu dış yıkamaya yine 25 TL alıyorlar.
Adam ben bu fiyata lifte bile kaldırmam dedi.
Benmi fiyatları bilmiyorum.

Yanılmıyorsam sizin aracın altı land üstü caz ana şanzımana 90 numara yağ koymasınlarda

Gaz satıldı. Ancak adamlar neyapacaklarını tamircilerden daha iyi biliyorlar.

gazrover kardeşim benim 90 model benzinli 2.5 defender tüm yağlamalarını yaptıracağım uzun yola çıkacağız nasipse,bu tarif ettiğiniz yer tam aoalak nerede srıyerden geleceğim.....bi de defenderen yağ koyulacak yerleri hangi yağlar konacağı artı kuru yağlama burada yapılıyormu yapılıyorsa ne kadar tutar bi tarif edrseniz gidip bi bakayım oraya.filitrelerde değişecek ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Bahsettiğim yer ikinci köprüden şileye giderken herkesin bildiği İKEA nın önündeki büyük yuvarlak (TEPEÜSTÜ) ta bulunan SHELL benzin istasyonu Yanı Coşkun petrol.
Araçlara hertürlü yağlama değiştirme veya tamamlamam işlemi yapılıyor. Ücretleri sadece yağ fiyatını alıyorlar.
Örneğin differansiyel yağının litresi ben yaptırdığımda 6 TL idi.
Aynı taz işlemleri yaptıran birde benim işyerimin yanında bulunan (Seyrantepe Otoban kenarı) Eğin petrol var.
Ancak ben burda sadece araç yıkattım yağlama yaptırmadığım için fiyatları bilmiyorum.
Fiyatların aynı olduğunu düşünüyorum.
Burası sizin için daha kolay olursa öğrenebilirim.
Hangisine gitmek isterseniz detaylı tarif edebilirim.

eğin otoyu biliyorum...yağ değişim fiatları ve bizim aracın yağ değişimleri kuru yağlama oluyorm acaba ve maddiyat ne kadar öğrenirseniz sevinirim teşekkürler

Tamam dır dışarı çıkınca sorup haber veririm.

Daha önce okuduğum bu konu dikkatimi çekmişti. Şimdi lazım oldu konuyu tekrar okudum çok faydası oldu.
Tüm yazılarını dikkatle okudğum Yavuz Beye teşekkür ederim.

Bu konunun herkese lazım olabileceğini düşünerek Yavuz beyin de affına sığınarak
konununuyu aşağıdaki tek dosyada topladım.

Bu toplama sırasında yanlışlık yapma ihtimalime karşılık konun uzmanları kontrol edebilirlerse sevinirim.
Kimseye yanlış bir bilgi vermiş olmayalım.
Ayrıca ekleme de yapabiliriz..

Discovery Yaglama.jpg

Çok güzel bir tablo olmuş ancak çözünürlüğü biraz düşük.. acaba 600X800 gibi bir çözünürlükte ekleyebilir misiniz..?
selamlar

Benim orj. dosya çözünürlüğü gayet iyi ancak siteye yükledikten sonra tekrar kopyalayınca çözünürlük düşüyor.
Başka bir yöntemle yüklemek gerekiyor sanırım.
Bilgisi olan varsa yardımcı olsun.

Birde böyle yüklemeyi deneyeyim.
http://s743.photobucket.com/albums/xx79/gazrover/Discovery%201/

nrlates' Alıntı:
Birde böyle yüklemeyi deneyeyim.
http://s743.photobucket.com/albums/xx79/gazrover/Discovery%201/

Teşekkür ederim... faydalı bilgi. sadece Disco değil, RRC ve Def kullanıcıları için de geçerli.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR