Discovery'de Gres Yağlama Yapılan Yerler !..

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erdalyaman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,169

erdalyaman

2003 Jeep GC. WJ 2.7 Crd
Mesajlar
945
Tepkime Puanı
11
Yer
İSTANBUL
Arkadaşlar, yağlama deyince akla ilk gelenler;
motor, şanzıman, dıferansiyel, transfer kutusu, direksiyon, fren, debriyaj yağları.

Benim devamlı gittiğim tamirci arkadaşım land rover servisi değil. Bu nedenle yağlama kontrollerinde bir atlama yapmaktan çekiniyorum. Ona da yönlendirebileceğim bilgilere ihtiyacım var. Nerelerin gres/yada yağını kontrol ettirmeliyim?
Örneğin; "şaftlar, akslar, istavroz gibi mafsallar ve varsa başka noktar" gibi. ve ne tür gres uygun olur?

Merak ettiğim bir nokta da şu; Aracın ön taraftan altına baktığımda aks-teker bağlantılarındaki küresel bağlantının üzerinde 2 adet kare başlı somun var. Buradan yağ mı konuyor?
sevgiler
Erdal
 

Etiketler
Ynt: Discovery de gres yağlama yapılan yerler

Erdal bey merhaba;

Motor, şanzıman ı zaten herkes bilir, bunlardan sonra gelen

1- arazi şanzımanı, aracın arka kısmına bakan yerde bir tapa var orta kısımda, onu açtığınızda yağ sızıyorsa herşey yolunda sızmıyorsa sızana kadar ekleme yapıyoruz.

2- Bahsettiğiniz halk arasında Tas denen kürresel bağlantılar, bunların üzerindeki kare kısım yağ doldurma tapası, orta kısımda seviye tapası var, onu açtığınızda sızmıyorsa yine sızana kadar ekliyoruz. (25 yıldır Ladrover servisi olarak çalışan bir yerde bu seviyelerin içine tel sokularak ölçüldüğüne şahit oldum, pes dedim. ;D )

3- ön ve arka diferansiyeller, bunların orta kısmında yine seviye tapaları var, onları açtığımızda yağ sızmıyorsa sızana kadar ekliyoruz.

Bu üçü için kullandığımız yağ hypoidli 80-90 numara dişli yağı. kullanım sıklığınıza göre , ki sürekli kullanıyorsanız Ortalama senede 1 defa
bu yağları tümden değiştirmekte yarar var.

4- ön ve arka şaft ların istavrozları ve kaydırıcıları, kaliteli gres ile her çamurlu, kumlu, sulu arazi sonrası gres tabancasıyla greslenir, uzunyol yapılıyorsa 1000 km de bir veya her ay mutlaka tekrar kontrol edilir, bunlar aslen sağlam parçalardır ama yağsız kalırlarsa çok kolay kopup sizi yolda bırakabilirler.

5- Direksiyon yağı, sert arazide dışarıdan gelen sağlı sollu darbeler direksiyonun tekerden dönmesine sebep olduğunda direksiyon yağı , yağ haznesinin üzerindeki kapaktan atılır, yer yer direksiyon yağı görüyorsanız, bu genelde sızdırmadan değil butür sebeplerden akar, mutlaka kontrol edilmesi gerekir.

6- Tüm kullanıcılar için değil, ama heavy duty rot kolu kullanıyorsanız, gresörlüklü rot başlarınada gres basmanız gerekir.

7- Debriyaj ve fren yağlarını sanıyorum yazmaya gerek yok.

Selamlar
 

Ynt: Discovery'de Gres Yağlama Yapılan Yerler !..

Yavuz bey çok teşekkür ederim :smiley:
Bu bilgiler benim için çok önemliydi. Bu kadar çabuk ve net yanıtınız için tekrar teşekkürler :smiley:
sevgiler
Erdal
 

Ynt: Discovery'de Gres Yağlama Yapılan Yerler !..

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

Selamlar
 

Ynt: Discovery'de Gres Yağlama Yapılan Yerler !..

Bir eklemede ben yapayım bilmeyenler çok bilenler yanlış anlamasın şanzımanın arazi kısmına 80-90 yağ konur yavuz abininde dediği gibi ama vides kutusunba ATF koyulur eger bilmeyen biri yanlışlıkala 80-90 koyarsa videslerde cartlama yapar (otomatik degilse )
 



Ynt: Discovery'de Gres Yağlama Yapılan Yerler !..

ben bunların hiçbirini bilmediğim gibi yani ne olduğunu ve yerlerini başıma gelecekler var demektir.bunları resimli nasıl görebilirim bir ustaya götür derseniz ben kendim yapmak uğreşmek istiyorum bu dediğiniz nesnelerin resimlisi olurs a iyiolur biraz abc gibi oldu ama bizde yeni sıfırdan aşlıyoruz napalım
 

Ynt: Discovery'de Gres Yağlama Yapılan Yerler !..

Diferansiyel tapa seviyesine kadar 90 numara dişli yağı


4805654 776232 lqjd801



Bir ustaya göster diyecek olsak zate bu forumda ne işimiz var ;)
 






Ynt: Discovery'de Gres Yağlama Yapılan Yerler !..

Yunus ellerine sağlık, çok güzel , anlaşılması daha kolay olmuş.
 


Ynt: Discovery'de Gres Yağlama Yapılan Yerler !..

yunus abi bizim usta ön dingil karpuzlarına 90 numara yerine hem havalar sıcak hemde 1990(discovery I) model sıfır değil mutlaka aşınma vardır akma yapmasın diye 140 numara yağ koydu şimdilik bir sorun yok
 

Ynt: Discovery'de Gres Yağlama Yapılan Yerler !..

altug onaran' Alıntı:
yunus abi bizim usta ön dingil karpuzlarına 90 numara yerine hem havalar sıcak hemde 1990(discovery I) model sıfır değil mutlaka aşınma vardır akma yapmasın diye 140 numara yağ koydu şimdilik bir sorun yok
Çok fazla önemli degil 140 da olabilir ama yerinizde olsam karpuz keçelerini degişip gene 90 koyardım önemli olan keçeleri takarken çok dikkatli olmak en ufak kasıntıda keçeler bozulabilir yağ kaçırmaya devam eder
sonrada işin bahanesi karpuzlar aşınmış derler ;) ;)
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,461
Mesajlar
1,518,215
Kayıtlı Üye Sayımız
172,115
Kaydolan Son Üyemiz
SoundofSilence

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst