Discovery Td5 için Telsiz ve Telsiz Montaj Yeri Önerisine İhtiyacım Var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Defender Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 93
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,195

Etiketler

Ynt: Discovery Td5 için Telsiz ve Telsiz Montaj Yeri Önerisine İhtiyacım Var

Ben de telsiz arıyorum. Yurtdışında 27-30 USD olan telsizlere burada 84 TL'lik anten ile beraber 300 TL istenmesini bir türlü sindiremediğim için hala bakınıyorum :( Defender için montaj konusunda sıkıntı duymayacağımı düşünüyorum.

nkurtkaya' Alıntı:
Ben de telsiz arıyorum. Yurtdışında 27-30 USD olan telsizlere burada 84 TL'lik anten ile beraber 300 TL istenmesini bir türlü sindiremediğim için hala bakınıyorum :( Defender için montaj konusunda sıkıntı duymayacağımı düşünüyorum.
Nejat ruhsatlandırma 5 yıllık ücret 30 ytl olması lazım.
Abd den gelen telsizler gümrükten şansa geçiyor.,
gümrükte durdurulan midlan ı almaya gittiğimde ,
belgesinde radio yazıyor araç radyosumu diye sordular,bende evet dedim.
30 ytl bandrol parası ödeyip cihazı aldım :smiley: ,

Ama dediğin gibi 25 dolarlık cihazları burda bu fiyatlara almak insanın canını sıkıyor.

nkurtkaya' Alıntı:

Bu konuyu Radyospor'dan Mehmet Bey ile konuştuk karşılıklı. devletin böyle aletlerden aldığı vergi oranı %65 civarı. Üstüne üstlük artık cb telsiz kullananlarda çok az yurtdışında..Ülkeye öyle 3-5 tane de getirilemiyor eğer para kazanmak istiyorsanız. Dahası telsiz alınırken extra vergi ödüyorsunuz. Suyunun suyunun suyu vergisi..İnsan bunalıyor diyor kendisi. Alan kişiyede sinir bozucu geliyor doğal olarak.

Defender montaj konusunda oldukça rahat bir araç. Sıkıntınız olmasın. Özellikle askeri kullanımları göz önüne alarak baktığınızda aracınızda bunun için tasarlanmış özel yerler zaten mevcut. Gerisi sizin hayalgücünüze ve anteni doğada koruyacak, aracınıza zarar vermeden taşınacak yer bulmaya kalıyor..Benim tavsiyem elbette ki Co-pilotun oturduğu yer, cam önüdür..Dallarda budaklarda da korunabilir tavan porta sarılıp..

Ayrıca Danita ,midland gibi ürünlerin faturasız olanları,100-150 ytl bandında.
ruhsat işlemi iyice karıştı ,yeni yönetmelikle artık ihtiyaç olmadığını söylüyorlar ama kesin bilgi sahibi değilim

Arkadaslar foruma 2 aydir yazilmamis ama ben yeni CB telsiz alip montaj yaptirdigim icin deneyimlerimi paylasmak istiyorum..
cihaz montajindaki onemli noktalari zaten arkadaslar yazmis aractan aracada degisebiliyor tabii .. benim bu konuda hatirlatacaklarim cihazin on paneli ve mudahalesi siz direksiyondayken ve haliyle hareket halindeyken gorebileceginiz,mudahale edebileceginiz bir yerde olmali.. ayrica seyyar mikrofon gerek yerinde dururken gerekse kullanirken aracin diger kumandalarina herhangi bir fiziki engelleme yapmamali ..
guc baglantisini,diger ekipmanlar calisirken olabildigince az etkilenmesi icin,ureticiler aku kutup baslarina direct baglanti yapmanizi oneriyorlar ..
(aractan cikarken artik cihazi kapatmayi unutmassiniz :smiley: )
Benim asil ugrastigim ve halen sorunlu olan konu ise maalesef ANTEN ... Aracim Defender olmasina ragmen su ana kadar antenin SWR ayarini tutturabilmek icin 2. kere yer degistirdim ve halen ideal degil ( 1 yerine 1,5 olabildi ki kotu birsey alis icin )
size onerim Anteni sabitlemek icin bisuru ugrasip delikler delip bagladiktan sonra sorun olup olmadigini gormek yerine, aracinizi acik alana cikardiktan sonra; uzatma kablosu ile ( aractan mutlaka sasi'de alarak ) dusundugunuz yerdeki SWR ayarini kontrol edin..bu 1 rakamini ( president'de boyle baska markalarda farklimidir bilemiyorum ? ) tutturamiyorsaniz baska yerler dusunun derim ..
cihaz prospektusunde aracin on ve arka citalarindan (direklerinden) uzak tutun yaziyordu ama ben ciddiye almamistim .. ustelik bende on roll bar ve on strap halatlari vardi ..benim 1,45 m'lik anteni ilk montaj yerinde hem anteni korumak hemde radyo anteniyle simetrik olsun diye ( sag on cita'dan ) sadece 10 cm mesafeye montaj ettirmistim ..ve alis resmen SIFIR oldu ... strap halatlari soktum ve asagida resimdede OK isareti ile gosterilip onerilen kalorifer hava alis delikleri ustune (bu mesafe yan direklerden yaklasik 50-60 cm kadar ) aractan sase almasinida onceden olcturerek ..) montaj yaptirdim ama hala SWR degeri 1,5 ... ve gordugum,kullandigim kadariyla baglanti olsa bile bu degerde hic iyi degil ...
dogru bir Anten baglantisina sahip olmak, gercekten cihazin montajindan cok cok daha onemli bu konuda sadece montajci degil fiilen kullanim deneyimi olan birilerine montaj yaptirmanizi kuvvetle tavsiye ediyorum ..
keyifli paylasimlar / Ertugrul

CB telsizlerin (amator lisansli olanlar dahil ) artik ruhsatlandirilmayacagina, mevcut ruhsatlarin iptal edildigine iliskin RESMi GAZETE'de yayinlanan teblige ait link'i asagida veriyorum .. baska bir forumdaki arkadas vermisti.. frekanslar ve kisitlamalar dahil oldukca detayli ..
Bazan denetimlerde bilgisiz memurlarla karsilasildiginda gostermek icin Bu Tebligin bir cikti'sinin aracta bulundurulmasi oneriliyor..

http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2009/07/20090718-7.htm

Slm / Ertugrul

Ertuğrul bey slm,

Eğer anten ve kablosu sıfırsa SWR yapmaması lazım.Şase alma konusuna zaten haizsiniz telsizin frekans kayıklığı warmıdır acaba?

Merhaba,
Telsizde ..antenide haliyle kablolarida yeni ve sase sorunu yok ... ama Frekans kayikligi durumunu henuz cok acemi oldugumdan bilemiyorum .. neden olur bu durum ve nasil anlasilir bilgi verebilirmisiniz lutfen ?
Tsk . ilginiz icin
Slm / Ertugrul

Off_Road' Alıntı:
Merhaba,
Telsizde ..antenide haliyle kablolarida yeni ve sase sorunu yok ... ama Frekans kayikligi durumunu henuz cok acemi oldugumdan bilemiyorum .. neden olur bu durum ve nasil anlasilir bilgi verebilirmisiniz lutfen ?
Tsk . ilginiz icin
Selam / Ertugrul

selam anteninize kalibrasyon ayarı yaptırmanız gerekir cihaz ile gücü baya fark ediyor o zaman ..

Selamlar,
SWR ayarı, tesiz cihazından çıkan gücün ne kadarının geri döndüğü ile ilgili bir birimdir. Cıkan güçün geri dönmesinin nedenleri, anten / telsiz arasındaki baglantının "sıhhatsiz" olması (yani baglantilar) ve anten boyunun iyi ayarlanmasıdır. Sonuc olarak, eger kablolarınız yeni ve anten bağlantısı sağlam ise , geriye anten boyunun ayarlanması SWR'yi düşürmeye yardımcı olur.

SWR'nin 1'e mümkün oldugu kadar yakın olması bütün markalar için geçerli bir ölçüdür.

Cihazın alış "hassasiyetine" gelince. CB'nin çalıştığı frekans düşük olduğu için engellerden çok etkilenir.. Yani, stepnenin arkasına takılmış olan bir anten, aracın ön tarafından gelecek yayın karşısında "yarı yarıya" verimsiz olacaktır, zira antenin yarısı aracın arkasında kalıyor (bu arada, benim aracımda da aynı yerde) , ama arazide oldukça korunaklı bir yer burası. En iyi alış için aracın üstüne (ve mümkün ise tavanın ortası) en iyidir ama arazide ciddi zarar görür bence..

Tabii, PMR cihazları çok yüksek frekans kullandıkları için böyle dertleri çok daha azdır. iyi günler dilerim, reha

Not: SWR degeri olarak 1,5 aslında çok da kötü bir rakkam degil bence.

umutkaptan' Alıntı:
anteni ön tampona şase alacak şekilde bağlayıp test etme imkanınız varmı?

Selamlar,
cok yanılmıyorsam, antenlerin "sase" almak gibi (burdan "topraklama türü bir şey" kast ettiginizi düşünüyorum) bir zorunluluk yoktur ki.. Kablodaki blendaj zaten telsiz cihazından "ekranlama" yapacaktır bence.. iyi günler, reha

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.