Discovery Td5 için Telsiz ve Telsiz Montaj Yeri Önerisine İhtiyacım Var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Defender Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 93
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,195
Ynt: Discovery Td5 için Telsiz ve Telsiz Montaj Yeri Önerisine İhtiyacım Var

umutkaptan' Alıntı:
yaw yunus kardeşim işaretli yere takacaksın resimdeki

sen o telsizciyi bana gönder hızlandırılmış kurs vereyim ben ona

;D ;D Tamam tamam

Etiketler

umutkaptan' Alıntı:
sen o telsizciyi bana gönder hızlandırılmış kurs vereyim ben ona
Aslında bir arakadaşa sormuştuk , ben halk bandından anlamam demişti şimdi hızlandırılmış kurs ne alaka ?
;D ;D ;D

Serdar ve Enginin bahsettiği tünel yanı en uygun yer , bende önce aynanın arka tarafına taktırmak istedim ama tesisat sorunu çıktı, Anten konusunda Ercan abi, Umut kaptan, Engin (Seriiki) Dediği gibi en yüksek nokta en iyisi ama ağaçlarla çok haşır neşir oluyor anten, benim şahsi fikrim ,önde A bar varsa bunun üzerine monte bence mantıklı, hem anteni kollamak açısından hemde etrafının boş olması, odukçada yüksek noktada olması iyi birşey ama hırsızlar için önlem alıp kullanmadığımız zamanlarda sökmek gerekebilir.

Selamlar

Telsiz anteninin yeri neresi olmalı konusunu çok bilmem. Ama askeriyenin kullandığı (komutan) araçlarında (Defender 110) ön çamurluğun üstüne monte edilmiş kutulara takılıyor.

ttka12.jpg

Anten Stepne askısında, sorun filan yok. Zaten CB öyle anormal faydalı birşey değil.
SAdece arka arkaya giderken biraz sohbet oluyor o kadar :smiley:

Yoksa PMR'da işimizi görür bizim. Yok ben bu işi çok ciddiye alıyorum diyen olursa,
aracın ortasında en yüksek noktada olması falan filan doğru olacaktır.

Nissan'ın resmi web sitesinde anten bağlama şemaları filan gösteriliyordu,
ne alaka ise..

LRTD5' Alıntı:
Anten Stepne askısında, sorun filan yok. Zaten CB öyle anormal faydalı birşey değil.
SAdece arka arkaya giderken biraz sohbet oluyor o kadar :smiley:

Yoksa PMR'da işimizi görür bizim. Yok ben bu işi çok ciddiye alıyorum diyen olursa,
aracın ortasında en yüksek noktada olması falan filan doğru olacaktır.

Nissan'ın resmi web sitesinde anten bağlama şemaları filan gösteriliyordu,
ne alaka ise..

Sen arazide kaybolmamışsın hiç ;D ;D

PMR ların ya pili biter ya mesafesi yetmez ya birbirlerine uyum sağlamaz, CB en kullanışlı iletişim aracı bence, nerede nezaman nekar uzak ile iletişim kurmaya ihtiyacımız olduğu belli olmaz tedbirli olmakta yarar var.

PMR yanınızda dursun ama mutlaka CB nizde olsun.

portbagajda özel anten yeri yapılıyor tavanda olduğu için en yüksek nokta ayrıca hiçbir yerde delinmiyor yurt dışında çok örneğini gördüm :smiley: tabi discolarda bu söylediğim defenderlerde askeriyenin kullandığı sistem en gecerlisi kolay gelsin

c.cousteau' Alıntı:
portbagajda özel anten yeri yapılıyor tavanda olduğu için en yüksek nokta ayrıca hiçbir yerde delinmiyor yurt dışında çok örneğini gördüm :smiley: tabi discolarda bu söylediğim defenderlerde askeriyenin kullandığı sistem en gecerlisi kolay gelsin

Bunu biraz açıklarmısın? Herhangi bir örnek resim varmı yapılmış olarak?

c.cousteau' Alıntı:

Anteni takmak için, aracı delmeden yer bulma kolay önemli olan anteni bu gibi yerderde koruyabilecek yere takmak

IMG_3292.jpg

Sanırım stepne üstüne takmak en mantıklısı.
Ben Serdar Bey'in aracındaki Anten düzeneğini bizzat gördüm.
Önden gelecek darbelere karşı olsun, Arkadan stepnenin kendi durumu olsun oldukça kullanışlı bir iş çıkartılmış.
Yukarıdaki resimdeki durumlarda sağlam çıkacak anteni o düzenekte gözlemledim.

Arkadaşlar dün maslak sanayide Oktay usta'nın dükkanındaydık montaj için. Zevkle mükemmelliyetçiliği biribirine katıştırıp süper bir iş çıkarttıklarını düşünüyorum. Telsiz montajın stepne üstüne yapılacağı konusunda hem fikir vermek, hemde yol izlemek babında danışma konusu olabilir diye yapılan işlemi resimli olarak göstermek istedim.

Öncelikle stepne söküldü. Stepne demirini bağlayan sağ en üst cıvatası çıkarıldı.
Arkadan somunlu olduğu için bagaj kapısı tesisatı komple söküldü.

Daha sonra sökülen civata hizası ile stepne arası ölçülerek ara kısma metal bir parça kesilerek antistatik boya ile boyandı.

Metal kıvrılarak doğru açıya getirildi. Telsiz antenini taşıması için 1cm kalınlık şart.

Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi kablo yeri kapının yan tarafından giriyor.

Aağıdaki resimde benim tercih ettiğim ama sizin zevkinize kalmış discovery için uygun telsiz yerine montajlı hali.

İç taraftan kablo tesisatını ise burada nereden ve nasıl döşendiği konusunda rahatlıkla fikir sahibi olabilirsiniz.

İpucu vermek gerekirse bu işlem öncesi 4m kabloyu yedek alıp öyle gidin. İşlem hem kaporta ve elektrik hemde demirciyle yürüdüğü için uzun sürüyor. Telsizin güç kaynağını aküden yarım kontakla verin. Genellikle insanlar çakmaklıkta unutup akü bitiriyorlar. Maliyeti yok zaten böyle bir işin..ustanın hakkı çok önemli. :smiley: Son olarak Can usta'ya ve bu fikri bana veren Serdar bey'e (LRTD5) çok teşekkür ediyorum.. ;)

Hayırlı olsun. Telsizi kaça aldınız?

nkurtkaya' Alıntı:
Hayırlı olsun. Telsizi kaça aldınız?

Teşekkür ederim..425 lira..İçinde anten..Ruhsat işlemi dahil..Her ne kadar ruhsat kalktı deniliyorsa da hala bu işlem mevcut..

Defender' Alıntı:
Teşekkür ederim..425 lira..İçinde anten..Ruhsat işlemi dahil..Her ne kadar ruhsat kalktı deniliyorsa da hala bu işlem mevcut..

Midland 1001z model mi? Montaj dahil mi 425'e?

nkurtkaya' Alıntı:
Midland 1001z model mi? Montaj dahil mi 425'e?

Midland Alan 100 PS Montaj dahil değil bu ücrete..Ben montaj için Maslak Oto sanayide Oktay usta'ya gittim. Zaten heryerde montaj yaparlar ama işçilik önemli..O nedenle tavsiye üzerine gitmek..Daha önce bu işi yapmış birisine gitmek önemli.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.