Discovery 4.0 V8 Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,889
Ynt: Discovery 4.0 V8 Hakkında

Benzinli kim istemez ki? Ne yazık ki benzin fiyatları ve orjinal dışında birşey istememem nedeniyle tdi a devam :(

Etiketler

Mert bir alt kademeden kasıt max 3.5 litre araçların kategorisi oluyor yanlış bilmiyorsam... yani cetvelde sağdaki sütuna değil bir üst satıra geçmemiz gerek sanırım

hacimde değil yaşta bir alt kademeye geçeceksin mesela 7-11 iken 12-15 olacak

balum' Alıntı:
Mert bir alt kademeden kasıt max 3.5 litre araçların kategorisi oluyor yanlış bilmiyorsam... yani cetvelde sağdaki sütuna değil bir üst satıra geçmemiz gerek sanırım

Disco I V8 lerin en büyük avantajı eski bir Buick motoru olması, yeni teknoloji motorlarda da LPG sorun çıkarmaz ama bu motorda hiç çıkarmaz, düz ucuz sistem bile gayet sağlıklı çalışıyor, kullanan çok var

VitaEsMorte' Alıntı:
Benzinli kim istemez ki? Ne yazık ki benzin fiyatları ve orjinal dışında birşey istememem nedeniyle tdi a devam :(

MTV kanunu biraz karıştırdım ve bu seneki vergilerin 28 nolu genel tebliğ ile belirlendiğini okudum. Buna göre :

Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununun 5 inci maddesinin (I) sayılı tarifesinde yer alan otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzeri taşıtlar için 2007 ve müteakip yıllarda uygulanacak olan motorlu taşıtlar vergisi tutarlarının, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından, her yıl Ocak ayı itibariyle cinsi, kodu, modeli, markası, tipi ve yaşı esas alınarak yayınlanan ve uygulanması için yetkili sigorta acentelerine bildirilen, "Motorlu Kara Taşıtları Kasko Değer Listesi" nde yer alan kasko sigortası değerlerinin % 5’ini aşması halinde, aynı yaş grubunda bulunan taşıtlara ait vergi tutarları, bir alt kademedeki taşıtlara isabet eden vergi tutarı olarak uygulanacaktır.

Hatta aynı tebliğde şöyle bir örnek var:

Motor silindir hacmi 4200 cm3 olan 1995 model 13 yaşında bir taşıtın kasko sigortasına esas olan değerinin 40.000 YTL olması halinde, 2007 yılında ödenmesi gereken motorlu taşıtlar vergisi tutarı aşağıdaki şekilde hesaplanacaktır.

Taşıtın kasko sigortasına esas değeri ...................................... 40.000 YTL
Taşıtın kasko sigortasına esas değerinin % 5’i (40.000 X %5=).... 2.000 YTL
2007 yılında ödenmesi gereken MTV tutarı ............................. 2.368 YTL
Bir alt kademeye göre ödenmesi gereken MTV tutarı .............. 1.645 YTL

Örnekte belirtilen taşıtın motorlu taşıtlar vergisi tutarı kasko sigortası değerinin % 5’ini aştığından, ödenecek olan motorlu taşıtlar vergisi tutarı, taşıtın yer aldığı (I) sayılı tarifedeki motor silindir hacmi 4001 cm3 yukarısı ve 12-15 yaş grubunun yer aldığı kademenin bir alt kademesi olan 3501-4000 cm3 arası ve 12-15 yaş grubu için ödenmesi gereken 1.645 YTL olacaktır.

Burada eğer başka bir püf noktası yoksa aynı yaş grubunda bir alt hacme göre olan vergi alınıyor anlamı çıkıyor

Erdem, dediğin gibi olabilir o halde 1245 YTL oluyor senelik, tabii en iyi vergiyi ödeyen bilir, Yavuz abi bi ara el atsa şuraya :smiley: ben ondan duydum 1000 YTL nin altında bişey ödüyordu ama?

balum' Alıntı:
MTV kanunu biraz karıştırdım ve bu seneki vergilerin 28 nolu genel tebliğ ile belirlendiğini okudum. Buna göre :

Hatta aynı tebliğde şöyle bir örnek var:

Burada eğer başka bir püf noktası yoksa aynı yaş grubunda bir alt hacme göre olan vergi alınıyor anlamı çıkıyor

Pardon, denetçisiniz değil mi?
;D ;D ;D ;D ;D

Arkadaşlar Erdem'in anlattığı konu önemli.Özellikle yüksek model 4x4 kullanan arkadaşlarımızın dikkatine.Kör tuttuğunu sever misali devlet parayı alıyor , farkına varılınca da ay pardon deyip, parayı ya da farkı geri vermiyor da , gelecekteki vergilerinize mahsup ediyor.
Biz yeni aldığımız RR'in 2008 , yani zamlı Ocak bandrolunun tarifeye göre 2821 YTL olduğunu düşünüyorduk ve tabi meeee, meeee diyerek gidip yatıracaktık.Erdem'in yukarıda çok güzel izah ettiği şekilde kasko değerine göre bu meblağın esasında1975 YTL olduğunu öğrendik ve öyle yatırdık.Aradaki fark sadece 837 Liracık. ;D
Senede 2 seferden 2 x 837 = 1674 Liracık.
Meeeee , meeeeeeeeee
731287.jpg

http://www.gib.gov.tr/index.php?id=27

Buradan motorlu taşıt verginizi ve aracınızın kasko değerini öğrenebilirsiniz.

abilerim slm ben özgür 24 yaşında genç biri olaraksizdenduyduklarımla bayağı bilgi edindim .ilkbaşta bir mpi almayı düşünüyordum fakat karrımı değiştim 3.9 v8 almaya karar verdim.15 ile 20 bin ytl arasında bir disco bakıyorum bulduğum discoların çoğu otomatık vides birazbana bilgi verirmisiniz otomatık vides hakkında. çok sorun çıkarırmı yakıttı nasıldır(gerçi tüp taktıracam)vebide karda bu aletlerin performansı nasıl çünkü çamurdan ziyade memlekette rizede kışin kullanacağım için merak ediyorum şimdiden teşekkürler

Özgür,
detay bilgiler eminim daha önceki konularda da konuşulmuştur. ama kısaca şöyle: V8 Disco ister düz ister otomatik olsun, standard hali ile bile birçok yerden geçer. Düzgün lastik ve kullanım tecrübesi ile geçemeyeceği yer yok gibi. Otomatik alırsan, şehir içinde rahat edersin, lakin yakıt tüketimin 4-5lt artar... Düz alırsan, off-road'da daha başarılı olur ve hızlanması daha iyidir.
Hangi aracı alırsan da aklından şu çıkmasın: bu araçlar binek otolara göre arazide daha iyi, yolda değil. Dolayısı ile, yolda hız ve atraksiyona gelmez. MPI kullanıyorum, yükseltilmiş araç ve diğer modifikasyonlar ile 130'un üstüne çıkmaya korkuyorum... V8'in gazına gelip çok basma.

Aracını güle güle kullan.

Mert abi kolay gelsin benim acil yardıma ihtiyacım var abi 1 adet dısko 1 var 97 model 3.9 motor 1996 model 210000 km de fiyatı ise 14.750 isteniyor pazarlık payıda veriliyor
düz vites sence uygunmu teşekkürler saygılar

Fiyat uygun da, araç uygun mu? Motoruna baktırdınız mı?

nejat abi yok baktırmadık ancak adamlar araç muhayyer diyor istediğiniz yere baktırın diyorlar ancak ben adana da oturuyorum yanı gidip bakmam imkansız
istanbulda olan ve bakabilecek olanlara hayırlı olsun ben linki vereyim birde siz göz gezdirin saygılar
http://www.hurriyetoto.com.tr/oto/otomobil/detay.php?ilan_id=3843481

bu vergi konusunda aklima birsey takildi, aracin %5 indirimli vergisi, normal indirimsiz odenmesi gereken yıllık vergiyi 1TL. bile geçse aracin indirimli vergisi hacimsel olarak bir alt vergi dilimde bulunan araclara gore mi odeniyor.

viper22' Alıntı:
bu vergi konusunda aklima birsey takildi, aracin %5 indirimli vergisi, normal indirimsiz odenmesi gereken yıllık vergiyi 1TL. bile geçse aracin indirimli vergisi hacimsel olarak bir alt vergi dilimde bulunan araclara gore mi odeniyor.

Aracın yıllık vergisi kasko bedelinin %5'inden fazla ise bir alt dilimden vergi ödeniyor.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=45818.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,650
Kaydolan Son Üyemiz
alkocburak

Çevrimiçi üyeler

Geri