Discovery 2 TD5 Arızaları (Ağır Off Road Koşullarında)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cemtascioglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 407
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,654
Ynt: Discovery 2 TD5 Arızaları (Ağır Off Road Koşullarında)

arkadaslar dısco 2 tdi arıyorum 97 model ve civarı goren duyan veya satan olursa paylasirmısınız lutfen .....

Etiketler

sabri yucel' Alıntı:
arkadaslar dısco 2 tdi arıyorum 97 model ve civarı goren duyan veya satan olursa paylasirmısınız lutfen .....
1997 model Disco 2 tdi diye bir araç yok. Discovery 2 ler 1999 dan sonra çıktılar. Herhalde 1 serisini demek istediniz.

Merhaba,

Eğer Disco 2 almak istiyorsanız benim aracım satılık.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-sahibinden-satilik-discovery-td5-46415751/detay/

Hadi bende yazayım bari.
Sürekli ağır off-road yapmıyorum. Hatta sürekli off-road da yapmıyorum. Küçük bir bebek olunca onlara çok vakit ayrılmıyor. Kız biraz büyüdü de ancak vakit kalmaya başladı. Devamlı yapmıyorum dedim ama yapınca da Lopez'e giriyorum ve Hüseyin ustamızın peşinde Defender takip ediyorum. Yani yeterince ağır koşullarda çalışıyor aracım.
Şu ana kadar 2010-2011 sezonunda değişen parçalar:
- Ön şaft
- ACE basınç sensörü
- Şarj dinamosu bakımı
- Motor kayışı gergisi
- Motor kayışı
- Klima fanı
- Şanzıman XYZ konum şalteri (değişecek)
ilk iki tanesi hariç geri kalanların arızalanma sebepleri killi çamurdur.
- Şarj dinamosu Td5 motorlarda yıkamada suyun dinamoyu yıkayamayacağı bir yerde ve malesef orası sürekli yoğun çamur alarak zaman içinde tıkanıyor.
- Gergi bilyası çamurdan dolayı kilitlenmiş. Bu sırada kayış çevrilmeye devam etmiş ve en sonunda sürtünmeden dolayı kopmuş. Kopan kayış yüzünden şarj dinamosu, frenler, direksiyon, ACE herşey devre dışı kaldı ve bı sırada otomobil otoyolda hareket halindeydi. Araba 15 aylık çocuk vardı ve Allahtan sorunsuzca güvenli bir yere kadar gidebildi.

Oluşan bu sorunların sebebi arabanın suçu değil ama çamurun diye görüyorum. ACE basınç sensörünün arızalanma sebebi yüksek basınçlı su ile alt yıkamacının uyarılara rağmen sensörü yıkaması. şanzıman konum şalteri ise bu arabalarda belli bir zaman sonra sudan dolayı arızalanıyor ve değiştirilmesi gerekiyor. Değişince bir daha yıllarca değişmeyecek umarım.

aynen katılıyorum ahmete neyse arkadaslar arac ustu cadırımı satıyorum daha buyugunu aldıgımdan dolayı
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=73388.0

cemtascioglu' Alıntı:
aynen katılıyorum ahmete neyse arkadaslar arac ustu cadırımı satıyorum daha buyugunu aldıgımdan dolayı
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=73388.0

muco lastiklerin parasını yedin bari arabama çadır al :D :D :D
her yattığımda sen aklıma gelirsin ;D ;D ;D ;D

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-discovery-eksiksiz-300tdi-36861577/detay/ bahsettıgım arac bu sızce fıyat makulmu ...

Merhaba Sabri Bey,
Öncelikle keşke bunu bu konu altında tartışmasaydık demek istiyorum. Araç aramanızın bu konu ile ilgisi olmadığı için. Neyse Belki adminler ilgilenip taşırlar.

Ben şahsen yapılı bir araç alacağıma temiz düzgün bir araç alıp kendim yapmayı tercih ederim. Öyle de yaptım zaten. Fiyat uygun dahi olsa arabanın geçmişini bilmiyorsanız sorunlarınız bitmeyebilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR