Dıscovery 2.5 Td5 Önerileriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan korsan29 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,195
Ynt: Dıscovery 2.5 Td5 Önerileriniz

kakyol' Alıntı:
eli ayagi temiz disco bulmak biraz sans ve butceye bagli butce biraz daha onemli zira 3-5 lira ucuza almak durumunda kalirsaniz (alacaginiz arac en iyi kosulda 11 yasinda olacak en yuksek modeli 2004 ) sonrasinda 3-5 lira oluyor 13-15 bin fazladan odemeyle cok daha fazlasina alınmıs oluyor arac alacaginiz aracin mutlaka servis kayıtlarini sorgulayin duzenli ve belli bir yerdemi yapilmis diye sonrasinda da guvendiginiz bir servise expertiz yaptirin derim

Araç alım satım konusunda biraz tecrübem var kesinlikle size katılıyorum özellikle bu tarz araçlarda sonradan karın agrısı çekmemek için üçün beşin hesabı kesinlikle yapılamaması lazım,seceresi belli değişmesi gereken parçaların zamanında değişmiş olması gerekir, bu seferde bize ağır geliyor sonuçta biz bu araçları sadece hafta sonu doğa ve offroad tutkusu için kullanıyoruz oda her hafta gitmemiz mümkün değil sonuçta çoğumuzun aile hayatı var,işin yoksa en az 50 bini kapının önünde yatır.

Etiketler

:smiley: genelde hepimizin 50 ile 70 bin tl si kapı onunde yatiyor :smiley: ama baktikca icimiz aciliyor istedigin zaman istedigin yere gidebilme ihtimali bile guzel :smiley:

kakyol' Alıntı:
:smiley: genelde hepimizin 50 ile 70 bin tl si kapı onunde yatiyor :smiley: ama baktikca icimiz aciliyor istedigin zaman istedigin yere gidebilme ihtimali bile guzel :smiley:

O konuda size kesinlikle hak veriyorum kapının önünde binek aracım var hatta suv jeep dahi var fakat offroad aracımı sattığımdan beri gözüm hiç birini görmüyor sanki bir yanım hep eksik en azından hafta sonu ne yapalım diye düşünmüyor nerde dağ bayır çamur varsa gidip eğlenebiliyordum :((

kakyol' Alıntı:
eli ayagi temiz disco bulmak biraz sans ve butceye bagli butce biraz daha onemli zira 3-5 lira ucuza almak durumunda kalirsaniz (alacaginiz arac en iyi kosulda 11 yasinda olacak en yuksek modeli 2004 ) sonrasinda 3-5 lira oluyor 13-15 bin fazladan odemeyle cok daha fazlasina alınmıs oluyor arac alacaginiz aracin mutlaka servis kayıtlarini sorgulayin duzenli ve belli bir yerdemi yapilmis diye sonrasinda da guvendiginiz bir servise expertiz yaptirin derim

korsan29' Alıntı:
Araç alım satım konusunda biraz tecrübem var kesinlikle size katılıyorum özellikle bu tarz araçlarda sonradan karın agrısı çekmemek için üçün beşin hesabı kesinlikle yapılamaması lazım,seceresi belli değişmesi gereken parçaların zamanında değişmiş olması gerekir, bu seferde bize ağır geliyor sonuçta biz bu araçları sadece hafta sonu doğa ve offroad tutkusu için kullanıyoruz oda her hafta gitmemiz mümkün değil sonuçta çoğumuzun aile hayatı var,işin yoksa en az 50 bini kapının önünde yatır.

Bende Discovery arayışındayım, bu durumda bulunan çoğu arkadaşa rehberlik etmesi adına değerli görüş ve önerilerinizi, "Discovery I-II Fiyat Aralığı" başlığı altında paylaşmanızdan çok memnun olurum. Saygılar...

Bu aralar D2-D3 pek revaçta. Geçen 2 hafta içersinde Ankara'dan bir arkadaş (Umut) D2 ve diğeri (Özgür) D3 aldılar. İkisi de halinden pek memnun şu aşamada.

nkurtkaya' Alıntı:
Bu aralar D2-D3 pek revaçta. Geçen 2 hafta içersinde Ankara'dan bir arkadaş (Umut) D2 ve diğeri (Özgür) D3 aldılar. İkisi de halinden pek memnun şu aşamada.

Sıkıntılı aşamayı geçmişler, keyifle zevkle kullanırlar umarım. Bende D1 V8 - D2 Td5 aralığında değerlendirmeler yaparak arayış içindeyim. Beraberinde sizin de görüşlerinizi paylaşmanızdan memnun olacağım "Discovery I-II Fiyat Aralığı" başlığı altında araç alım-satımında rehber oluşturabilecek öneriler bekliyorum. İncelemeniz üzere Nejat Bey, saygılar...

Hakan bey merhabalar
forumda bilgi aradiginiz araclar konusunda oldukca tatmin edici bilgiler mevcut biraz vakit ayirdiginiz taktirde oldukca bilgi toplayabileceginizi dusunuyorum umarim en kisa surede istediginiz araca siz de ulasirsiniz

kakyol' Alıntı:
Hakan bey merhabalar
forumda bilgi aradiginiz araclar konusunda oldukca tatmin edici bilgiler mevcut biraz vakit ayirdiginiz taktirde oldukca bilgi toplayabileceginizi dusunuyorum umarim en kisa surede istediginiz araca siz de ulasirsiniz

Selam Kıvanç Bey. Yanlış anlaşıldım sanırım, benim DI - DII araçlar konusunda herhangi bir bilgi arayışım yok, araç seçimi yada beklentiye göre hangisi durumunu çoktan geçtim, yani forumu sürekli takip ederek Pajero 2.6 kullandığım dönem de dahil olmak üzere epey Disco hatimi yapmışlığım vardır, güldüm. Sıra bu kadar fiyat değişkenliği ve olumlu-olumsuz süprizlerle dolu satılık araç arasından hangisini neye temellendirerek alma kısmında. Saygılar...

Hakan bey
Fiyat konusunda son donemde fiyatlar artti sizde tespit etmissinizdir zaten fakat sadece discovery ler degil tum marka ve model lerde bu durum soz konusu
bu da tamamen piyasa kosullari ve off road araclarina son donemde ragbet artmasidir
aralarindaki fiyat farklari ise saniyorum ki araclarin gecmisi ve temizlikleri ile iniltilidir
gectigimiz gunlerde aracimi (2004 TD5) satayim mi acaba diye kafamdan gecirdim burada da paylastim bu dusuncemi ama sattigim anda en azindan benim aracim kadar temiz ve tüm gecmisi kayıt altinda belgeli olan 2005 2006 bir D3 arac bulamadim ve bulamayacagimi anlayip simdilik vazgectim

Selam. Piyasa denilen bu tuhaf ortamda ve daha da önemlisi sizin de belirttiğiniz üzere durumu belirsiz araçlarla dolu bir saha da en doğru kararı vermiş evdeki bulgurdan olmamışsınız. Kafanız rahat...

Pajero edinmeden -yaklaşık 4 yıl önce- bir süre Discovery bakmıştım, aynı araçlar diyebileceğim bir grup en az 10-15 bin arasında artmış. Elbette ilgi, aracın bakımlı yürütülmesi, kimlerin elinde kaldığı vb. etkilerle fiyat bazında değişimler olabilir ama sapla samanı ayıran yegane unsurun aracın bedeli olmadığını da düşünüyorum. Lakin herkezin birbirine bakarak rakamlar yazdığı bir ortamda alışveriş yapıyor olmamız alıcılar nazarında satıcılar açısından çok daha olumsuz bir durum. Bir hafta içinde minik güncellemelerle 4.500 inilip, 1500 tekrar çıkılır mı yahu, güldüm...

Bir yandan araç bakarken, diğer yanda bu işi alıcı- satıcı bakımından berraklaştırmak adına bir başlık ( Discovery I -II Fiyat Aralığı) açtım ve öneriler beklemekteyim. Bakalım çözümsel içerikli paylaşımlar olacak mı?

Yoksa bu düzen gayet iyi, mutlu mesut devam mı denilecek, güldüm.

Saygılar...

Selamlar,

Bu aralar fiyatlar o kadar değişkenlik gösteriyorki bende çok kararsız aldım.

Merhaba, TD5 lerde motorun revizyona gelmediği doğru mu? bu şekilde motor yaptıran ve sorun yaşayan var mı?

rampadacore' Alıntı:
Merhaba, TD5 lerde motorun revizyona gelmediği doğru mu? bu şekilde motor yaptıran ve sorun yaşayan var mı?
TDV6'larda var böyle birşey, refketfiye parçası yok, komple blok geliyor pistonlarıyla. Kapak vs yapılabiliyor. Td5'te böyle birşey yok. Belki başlarda Borusan böyle döşüyordu boruyu ancak şu an refktefiye yapılıyor.

umut401' Alıntı:
TDV6'larda var böyle birşey, refketfiye parçası yok, komple blok geliyor pistonlarıyla. Kapak vs yapılabiliyor. Td5'te böyle birşey yok. Belki başlarda Borusan böyle döşüyordu boruyu ancak şu an refktefiye yapılıyor.

Teşekkür ederim bilgi için. Bu araçlarda minimum 200 bin km araçlar bulabiliyoruz 2. elde. Bu araçların motor revizyonlarıi gerekenler ve yaklaşık maliyetleri hakkında bilginiz var mı? Değişmesi gerekenler, dikkat edilmesi gerekenler, sonrasında ne kadar götüreceği gibi vs.

rampadacore' Alıntı:
Teşekkür ederim bilgi için. Bu araçlarda minimum 200 bin km araçlar bulabiliyoruz 2. elde. Bu araçların motor revizyonlarıi gerekenler ve yaklaşık maliyetleri hakkında bilginiz var mı? Değişmesi gerekenler, dikkat edilmesi gerekenler, sonrasında ne kadar götüreceği gibi vs.
Valla ben orjinal 176.000 kmde buldum, aman ne düşük diye koşa koşa gittim aldım...2003 Td5 için düşük km. 300-400 binler var ve hep düşürülmüş kmler. Ben 150.000 de gümleyen de duydum, eşşek gibi kullanıp 350.000 km giden de duydum. Sanırım biraz şans biraz bakım işi. Genelde yağ pompasından gidiyor motorlar diye biliyorum. Motor ve otomatik şanzıman hararetten de çok gümlüyormuş. Ayrıca 300.000 sonrası kmlerde enjektör değişimi gerekiyor ki o da ciddi maliyetli. Ancak yurtdışından çok daha uygun getirtmek mümkün sanırım...Bunun dışında bana göre kim şu parça bu kadar gider bu parça bu kadar derse yalan söyler.(Land Rover için genel kural olmalı bu :D )

Aslında bu araçlarda temiz kullanılmış,düşük km bulunabiliyor fakat genelde sahipleri kendisi satmak yerine araçları galeriye verip daha yenisini alıyorlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR