Disco v8 yakıt tüketimi..

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan designerb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,171
Ynt: Disco v8 yakıt tüketimi..

TK2287' Alıntı:
İbrahim'cim, 35 lastik çevirdiğini unutmuyorsun değil mi? Şaka bir yana kışın yakıt tüketimi biraz daha artar, bu normal bir durum. Benim 96 Disco 1 V8'de biliyorsun orjinal ebatta AT'ler var, 120 TL'lik LPG ile 190km'nin altına hiç altına düşmüyor. Senin arabanın LPG ayarlarına bir baktır derim. sevgilerimle.
abi ayarlara baktıracağım ancak benim ayna marutilerde zaten lastiğe göre ayarlı yormaması gerekiyor ancak dediğin gibi kış faktörünüde unuttum donuyor namıssız :smiley:) ilk iş lpgyi baktırmak :smiley:
 

Etiketler
Ynt: Disco v8 yakıt tüketimi..

merhabalar.
genel bilgi amaçlı ben de sahip olduğum değerleri paylaşmak istedim.

araç 140.000km'de 2001 SeriesII V8. kompresör iptal. üzerinde 18" jantım ve 255 lastiğim mevcut. kış lastiklerimi bir kaç hafta önce taktırdım aynı ölçülerde. haziran ayında aracı aldığımda LOVATO taktırdım. başlıca sebebi LOVATO Türkiye distribütörü Ankara'da ve direkt onlar takıyorlar. aracı aldığımda 128000km'de idi. Bakımlarımı Anıl Oto/Ankara yapıyor. Tankım 60lt. Yaklaşık 120-121 TL'ye sıfırdan bir depo gaz alabiliyorum (yaklaşık 46-47 lt). Gazımı Petrol Ofisi'nden alıyorum. OPET ve Shell denedim. Shell bir depo ile yaklaşık 180km yol kattetirdi. Opet'te bu değer ilk başta 225km idi daha sonra 180km'lere kadar düştü. Petrol Ofisi'nde ise bu değer 225-250km arasında değişiyor. ayarlarımı ara ara yaptırıyorum. mevcut ayarı kısık olmasına rağmen benzine oranla daha çok verim alıyorum. genelde kullanımım 70-100km/h aralığında. çoğunlukla sakin kullansam da bazı zamanlar sport modunda dip gaz kullanabiliyorum.

benzinde ise uzun zamandır test etmedim ama fabrika verilerine yakın bir değer tutuyor. aracı İstanbul'dan alıp Ankara'ya getirmiştim. araca olan acemiliğim, otoyoldan gelmeme rağmen yorgunluktan ötürü düzensiz ve çok dur kalklı kullanmama rağmen ( çok sık mola vererek) fabrika ortamalarında yakıt tüketimi elde etmiştim.
 

Ynt: Disco v8 yakıt tüketimi..

ben aracı yeni aldım fakat kardeşim 2 3 defa işe gidip geldi soylediğine göre km ye 80 90 kurus yakıyor tupte normal midir acaba 2001 disco 2 brc tup takılı. onu demesine gore yaklasık 30 lt lpg eder cok geldi bana biraz
 

Ynt: Disco v8 yakıt tüketimi..

Erdem bey benim ölçümlerim 40-60 kuruş aralığında Ankara şartlarında. yani şöyle ki 30 km yol gidiyorsanız bunun %50'si şehirlerarası yol gibi ışıksız 70-100km/h bandında. tabii ki trafik ve arazi koşulları ciddi olarak etkilemekte ama o zaman bile hesaplarım 75 kuruşu geçmemesi yönünde.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,519
Mesajlar
1,519,183
Kayıtlı Üye Sayımız
172,177
Kaydolan Son Üyemiz
cengoboy

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst