Dışarıdan Off-Road Yapanlar Hakkında Neler Düşünülüyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bigfoot Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 141
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,638

bigfoot

Kamp II
herkese selam.
bu konu beni her zaman rahatsız etmiştir.kiminle konuşsak bizler için genelde aynı cümleleri kullanıyorlar.kimi '' sizde çoook para var '' kimi ''bırakın yahu çamura girmek araçları kırmak adama ne kazandırır'' gibi söylemlerde bulunuyor.

bu konunun çok ciddi olduğunu düşünüyorum.

sizin duyumlarınız nedir.

Etiketler
Ynt: Dışarıdan Off-Road Yapanlar Hakkında Neler Düşünülüyor

Aile eşrafımın bakış açısı., tehlikeli bir iş yaptığımı düşünüyor,benim için endişeleniyor. Arkadaşlarım zaten beni tanıyor. Alakası olmayan insanlar cj ye ne kadar para harcanabilineceğini bilmediği için fazla sorun olmuyor ;D Hanım ise ciddi anlamda sevgi bölünmesi olduğunu düşünüp, ciddi ciddi eleştiriyor.

Göktuğ bey merhaba,
yaşadıklarıma tercüman olmuşsunuz dilinize sağlık.
sanırım sizden tek farkım eşim olsa gerek.ciddi anlamda destek alıyorum veya bana öyle hissettiriyor ::smiley: ::smiley:.
tabi biricik kızımıda unutmamak gerekli.o da offroadı çok seviyor :D. hatta samuraiyi satmamaya karar verdim.
18 yaşına geldiğinde ona vereceğim.kaza bela olmazsa inşallah.

Aileden aldığım tepkiler generde herkezle aynı hatta ailece off roada hiç gidemiyorumda diyebilirim dün piknik dönüşü birkaç cukurdan atlama vs . denemsi yaptım hepsi gözlerini kapamış olan biteni görmek dahi istemediler

Etraftan gelen tepkiler genelde (yaa şimdi aracı baştan aşaa çamurladında ne oldu ) diyenler oluyor cevap bile vermek istemiyorum
25 senedir arazi aracı kullanığımız için genelde maddi durumumuzu bilirler ama bilmeyenler genelde forumlarda karşılaşıyorum cok zengin zannedenler var zevkine araç kırıyorlar diyenlar var
bu ortamda çok zengin olanlarda var sadece araç alabilecek durumda olanlarda var toplu gezilerde herkezi bir kefeye koyanlarda var
buda bu işin güzelliği diyelim her kesimden isnanlarla aynı amaç ve eğlence uğruna bir arada olmak bence çok güzel

Düzce festivaline katılana kadar benim eşim bile bu işe neden gönül verdiğimi anlamamıştı, şimdi o bile ,bir daha bir aktiviteye ne zaman gideceğiz diye soruyor.
Demem o ki bunu yaşamayan anlayamaz, boşuna anlatmaya çalışmasak daha iyi, keyfini sürelim yeter ;)

çok güzel bi başlık olmuş tabrikler :D

walla beni discomla dışarda gören herkez önce " arabanın neyi vardıki böyle herşeyi değiştirdin ? " diye soruyo sonra teker teker herşeyi açıklıyoruz bu seferde uğraşıcak başka şey mi bulamadın diyolar :smiley:
ilk başlarda bende kız arkadasımdan baayaa bi ambargo yemiştim sürekli arabayla uğraşıp bütün waktimi sanayide geçiriyorum diye ama allahtan geçen hafta bi durusu yeniköy karaburun turu yaptık onunda hoşuna gitti :D

merhabalar
bu arabayla ne yapıyorsun sorunusa dağlarda geziyorum deyince avcı yada define aramamızı bekliyor yok hayvanlara kıyamam diyorum ozaman kesin gömü arıyorsun yok çok şükür işim var deyince garip bir yüz ifadesi oluyor.

Hakan beyin söylemiş olduklarının hepsini bende duyuyorum ve arkadaşlarla aramızda da bu konuyu konuşuyoruz.

Zengin sporu gibi gözükmesini ve özellikle XJ ve benzeri yakışıklı :D yapılı araçların çok yüksek fiyat zannedilmesi yanılgısı vardır. Biraz dış görüntü ilede alakalı. Zaten 4x4 olduğu için hemen ''pahalı'' damgasını yiyor.

Bilmiyorki kendisinin bindiği fiat veya renault daha pahalı. ;)

CJ ise tam tersi. Bilmeyen için sempatik bir gariban arabası :D Aslında bakımlı ve yapılı bir CJ ortalamaların bayağı üzerinde. Gözler üzerinizde oluyor ama ''zengin'' ?! damgasını yemiyorsunuz !

Bence tam tersi, ortalıkta karınca gibi çoğalan bir çok suv hepimizin aracından pahalı. Böyle bir yargıya her ne kadar üzülerek baksamda, kendi adıma genelde umrumda olmaz. Ortalıkta milyon dolarlık vilların, residence ların olduğu bir ülkede off-road aracına bakış açısı kıskançlıktan öte değil.
Kimisi bağdat caddesinde voltalar, kimisi dağlarda hayatın tadını çıkarır.

Ben nasıl, ailesi ile beraber her hafta sonu kalabalık AVM lerde gezen hemcinslerimi anlamıyorsam, benimde hafta sonraları çamur, dere-tepe ve çadır kampımı anlamalarını bekleyemem :smiley:

Uğur bey, geçen hafta sonu ağvadan geliyordum yolda Mithatcan ların cj konvoyuyla karşılaştım kornalaştık, sonra asfaltta trafik tıkandı bizimkiler direk yolun yanındaki taşlık alana çıkıp herkes dururken güle eğlene devam ettiler dişarıdan bakınca hiç mütevazi durmuyordu :D

altında 35 lik lastikler üstü yapılı bütün cj ler en az xj-discovery-land cruiser sınıfı kadar zengin işi görünüyor dışarıdan hatta bence bazıları daha bile fazla
:D

mesela yavuz abinin disco çok iri, masraflı filan ama renkleri aksesuarları filan daha çok iş makiansı şantiye aracı gibi :D cj lerin hepsi rengarenk havalı nikalajlı parçalarla dolu üstleri açık daha dikkat çekiciler

eşim bile discovery de otururken onların arabaları daha güzelmiş filan gibi bişey dedi

yazılanların hepsine katılıyorum..örnekler:
--abi güzelim arabayı naaptın
--sen arabanı benden çok sev zaten (hanım söylüyor)
--ya abi arabayı delip bacayı niye takarsın,bozdun tüm orjinalliğini
--avcımısınız
--yazık değilmi oğlum şuna bak heryeri çamur yapmışsın,yok sen akıllanmıycan,yaşında 40 oldu (hanımın gazı ile birlikte annem)
--abi bu lastikler çok yaktırır,hem yorar arabayı (bilumum çevre)
--gündüz arabanla oyna gece forumlarda,gezenbilir diye kandırıp kızlarla yazışmıyosun değilmi (yine sevgili karım)
--pahalı araba bunlar abi (diyenin altındaki megan benim aractan pahalı)
--ben bu ciplere karşıyım havayı kirletiyorlar,doğayı bozuyorlar (bir kısım kadınlar)
vs.vs.

Başlık tamda söze yön veriri nitelikte..
Aslında burada yazacak kişiler biz araçları ile dağ tepe dolaşanlar değilde, diger form üyeleri olsa biraz daha farklı bakış olur sanırım.
Evet bu yazılan benzer sözleri duyuyoruz. Ekleme yapayım zamanı cok olan kişi boş işler..
Ama kabul edelim haklılık oranları var bizde zaman zaman dile getirmesekte düşünmüyormuyuz.
Doga ve temiz hava işin içine girince ohbe demek unutturuyor olsada. (İleri düzeyde off-road cok, cok masraflı işler olunca insanların yada yakın cevrenin düşüncesine anlam vermekte gerekiyor sıfır bir disco'yu oynanmış halde düşününce :smiley: :smiley: )

arazi araçlarının çevreyi kirlettiğinden bahsedenler sanki kendileri elektirikli araçlar kullanıyor yada çevreyi kirletmemek için toplu taşıma araçlarınımı tercih ediyorlar. 4x4 kullanıyorum ama şimdiye kadar en az 1000 ağaç diktim, çanakkalede ormanlar yandığında oraya gittim bir hafta kaldım ve ağaçlandırma çalışmalarına katıldım. doğaya gittiğimde bir tek çöp atmam hatta ordaki çöpleri toplarım. toplu taşıma ile rahat gidebildiğim yerlere arabamla gitmem. Çöplerimi organiz ve dönüştürülebilir olarak iki ayrı şekilde toplar ve atarım. vs vs vs

Doğa ve çevre yararına hiçbirşey yapmayıp, sonra tv lerden gördükleri çevreci sloganları atanlara kıl oluyorum, eminimki çoğu bizim kadar doğaya duyarlı değildir. Çünkü şehirden dışarı çıkmazlar, çıktıklarındada tatilköylerine giderler. Biz ise doğayı en çok yaşayanlar olduğumuz için onun değerinide en çok bilenleriz. Birgün elektrikli 4x4 ler çıkar (ki çıkmaya başladı) benimde almaya gücüm yeterse zaten alırım.
:smiley:

Çevre kirlenmesine bu hafta sonu akşam üzeri Şile'de bir kez daha şahit oldum. Tüm sahil, liman ve çevresi sanki Kadıköy salı pazarı yeni kalkmış gibiydi. :(

Bizler değil çöpü bırakmak, poşetleyip yanımızda götürenlerdeniz. Bunu söylemek bile abes olması gereken budur. Festival sonrası ortalığın temiz olması bunun ispatı değil mi ? 3 gün yedik iştik, sanki oraya kimse gelmemiş gibi temizdi. Maval okuyanlara dayanamıyorum.

Bazen boş boşetleri çıkarıyorum. Kılıç çeker gibi :smiley: yanımda bulunduruyorum.
Şunu söylese insan inanırım hepimiz biraz veya çok doğaya zarar veriyoruz. Ama sadece Off-road yada 4x4 diye girince ona cevaba bile gerek yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

SON KONULAR

Geri