Direksiyon Simidi Değişikliği Hk.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozntan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,856

ozntan

Kamp III
Mesajlar
605
Tepkime Puanı
50
Yaş
42
Yer
izmir
arkadaşlar 87 model 110 defenderim var bunun direksiyon simidini yeni tip direksiyon simidi ile değiştirmek istediğimde iç frezeleri birbirini tutmuyormuş bu nedenle eski direksiyondan o freze sökülüp yeni alınacak direksiyona takılması gerekecekmiş izmirde bu işlemi yapabilecek yer bilen var mı?
 

Etiketler
Ynt: Direksiyon Simidi Değişikliği Hk.

Aynı sıkıntı benim başımda . Direksiyon bağlantısını kesmek kaynaklamak güvenlik riski oluşturacağından böyle yapmadım , küçük frezeli direksiyon taktım ancak . Eski direksiyondan söktüğüm freze ile spor direksiyon için boss denilen bağlama aparatı yaptırdım . Burda flanş tamamen yeni yapıldığından , kaynak işleminin dışarda ve geniş bir alanda rahatça yapılabilmesinden dolayı risk plastik kaplı bir göbeğin ortasına yapılacak işlem kadar değil . Yani daha sağlam olduğunu düşünüyorum. Tr de satılan ucuz spor direksiyon simitlerini takabiliyorum ancak geçen Defenderin mountney simidini takmak istedim o benim aparata uymadı . Türkiyede bir firmanın sattığı mountney simitler 4 vida ile takılıyor , göbeği direksiyonu 10 cm den fazla yükseltiyor , hiç hoşuma gitmedi. Yurt dışında 6 vida ile takılan mountney direksiyonlar var , bunların göbekleri diğer spor direksiyonu göbekleriyle aynı , yani bendeki göbeğe de uygun . Momo ,sparco gibi direksiyonlar da takılabilir.
 

Ynt: Direksiyon Simidi Değişikliği Hk.

peki takanlar nasıl takmış bu işi izmirde yapan kimse yok mu?
 

Ynt: Direksiyon Simidi Değişikliği Hk.

merhaba ıkı gun önce ben bu işlemi yaptırdım eski direksiyon göbegini işin ehli bi tornacı ölçu alarak etrafından kesiyor be diger direksiyonun içine ilaç ile yerleştirdikten sonra ince matkap ucu ile delip kılavuzla gömmeli alyan iki adet vida yeri açıyor gatette saglam oldu ama tercih yine sizin usta bunun kırılmadan kaçırma şansı olmadıgını söyledi eki freze yeni direksiyona presle özel bi laç surulerek basıldı
 

Ynt: Direksiyon Simidi Değişikliği Hk.

nerede yaptırdınız acaba birde ne kadara mal oldu size bir land tedarikçisi ile görüştüm o da üründe torna işlemine gerek lakmadan eski landların frezesine göre direksiyon simidi olduğunu söyledi offf her iş yeni bir çıkmaz ve handikap dolu :smiley:
 



Ynt: Direksiyon Simidi Değişikliği Hk.

merhaba oncelikle geciken cevap için kusura bakmayın istanbulda ikamet ediyorum avrupa yakasında gungören bagcılar sanayı sıtesi başak şehirde yaptırdım yunus torna diye bir yer var sanırım 23. blok ama biraz pahalı geldi işçiligi yinede çok saglam olduguna inanıyorum 100 tl sadece tornacı ücreti simit vs.. hariç
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,507
Kayıtlı Üye Sayımız
172,128
Kaydolan Son Üyemiz
hayalperestt

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst