Ynt: Dikkat! Eberspacher D2 Airtronic Yüksek Rakımda Çalışmama Sorunu
Arif hocam sizi karavanda bırakıp gitmek hele hele sivasta ve soğuk hat safada iken bana zor geldi ama ısıtıcının iyi çalışması ve rahatca sabahlamanızı okumak sevindirdi sıcak havalardada görüşmek dileklerimle sevgiler saygılarArif Hüküm' Alıntı:Ocak 2012 de Yaptığım Doğu Anadolu gezimde karavanımda takılı olan Eberspacher D 2 ısıtı ile ilgili denemeler yaptım.Detayları aşağıda.
-Öncelikle şunu belirteyim, gezi boyunca sorunsuz çalıştı. Bunun içinde 2600 mt. ler ve – 20 lere varan dereceler var. Üretim yılına bağlı olarak aralarında fark var mı bilmiyorum. Kasım 2011 de Adapazarı’nda taktırdım.
-İlk denememi Tendürek’i geçerken yaptım. Yoldaydım, Muradiye’de yaklaşık 1700 mt. Rakımda – 15 derecede saat 16.00 gibi Eber’i çalıştırdım. Yol almaya devam ettim.17.00 gibi Tendürek geçidinden 2650 mt. -20 derecede geçtim. Saat 17.30 gibi Doğubayazıt’tan 1600 mt. -12 derecede geçtik. 18.30 de Iğdır’a 900 mt. + 3 derecede vardık. Bu yol boyunca ara ara durarak Eber’i çalışıp çalışmadığını kontrol ettim. İki buçuk saat kesintisiz çalıştı.
-İkinci denememi Ardahan’dan Şavşat’a giderken yaptım. Çam geçidinde saat 12.30 2470 mt. -10 derecede çalıştırdım. Yusufeli’ne 600 mt. + 5 derecede saat 17.00 de varıncaya kadar aralıksız çalıştı. Palandökende 2200 mt. -10 derecede, Sivas’ta 1300 mt. Sabah -17 derece idi, gece -20 yi bulmuştur gece boyunca aralıksız çalıştı.
- Levent hocamın uyarısı ile Roadhopper ın altında olan yakıt otomatiği ve borularını alelacele koruma altına aldım. Sıkıntı yaşamadım. Sağ ol hocam.