Dikey Limit

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 86
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,912
Ynt: Dikey Limit

Evet konu baya bi saptı. Bosch gerçekten kalitede kendini kanıtlamış bir markadır. Bazı ürünlerini sadece Çin de, bazılarını ise birkaç ülkede, buna Türkiye de dahil üretir. Otomotiv sektörü için konuşacağım, evet ne yazık ki Çin üretimi ile Alman üretimi arasında fark var. Bunu kendileri kabul etmesede hem ürünlerini satan hemde kullanan biri olarak bunu söyleyebilirim. Bu sadece Bosch için değil her marka için geçerli bir durum.
Yalnız fiyat farkının olmaması gerekir. Eğer aynı model iki ürün arasında fiyat farkı varsa kesinlikle biri sahtedir. Bunun başka hiçbir izahı olamaz. Bunu Bosch kabul etmez. Kendi kendini çürütmüş olur.

Etiketler

Bosch'sa sağlamdır... Bu devirde insan aynı malı 1YTL'ye de bulur 1000YTL'ye de..... Çin sağolsun... Bosch'un hesabı doğrudur, yıllarca kullanırsın...

__ C J 7 __' Alıntı:
ohhh beee orkun abi çabuk yetiştin acaba sadece ben mi böyle düşünüyorum diye sorguluyodum kendimi ;D

Bizde farklı bişey söylemedikki, mühim olan çin malı değil malın markalı veya markasız olması.

Anahtar takımlarında bile çok farkediyor. İzeltaş almazsan kırılıyor yada ölçüleri standart olmuyor. Özellikle çin malları gerçekten 1 kullanımlık.

Konumuza geri dönersek;

Yaklaşık ölçüm, 45 dereceden biraz az,
[attachment=1]

Discovery 5X4 ;D başlangınçta 45 derceden düşük ama tepede son noktadaki bump 45 den fazla.
[attachment=2]

Buda Tepe noktası.
[attachment=3]

Vites ve diff oranları standard, Lastikler normalden 3 inch daha yüksek. +3 inch yükseltme, Arkada Detroit locker%100 kilit, BM rock sliders, Scorpion 6 mm çelik depo koruması, Arka tampona bağlı Dixon Bate çeki demiri(komple zemine battığından görünmüyor), Depo korumanız yoksa böyle birşeyi denemeyin , bu denemeden sonra ince saçtan imal arka tampon yukarı doğru ezildiği için bagaj kapısı zor açılıyor. Fotoyu çeken arkadaş tepedeki bumptaki zıplamayı kaçırmış. En ürkütücü yeri orasıydı.

Selamlar

Yavuz abi eline sağlık. Tepeye tırmanırken ileriden hızlanıp mı geldin yoksa fotodaki konumdan kalkarak mı tırmandın? Gerçi geride hızlanacak bir yer görünmüyor. Videosu var mı?

oraya zor yanaşıyor zaten, gerilmenin imkanı yok , farkındaysan geriye bakıyorum çünkü sürükleniyor arkada birşeyler, Durarak başlamak zorundasın, yoksa çarpmayla stepne içeri girerdi , en korktuğum nokta tepedeki bump ı aşamayıp geri kaymaktı, muhtemelen stepnenin bağlı olduğu bagaj kapağı komple ezilecekti, hafifçe yukarı doğru yoklayınca rahat çıkabileceğim hissi uyandı, o his uyanmasaydı hiç denemeycektim.

Çeki demirini orjinalden 30-40 cm yukarı aldım ona rağmen uzaklaşma açısını bozuyor gerçi arka tamponda bozuyor ama onu söküp atamam.

Selamlar

Bende geçen kış bizim taş ocağında donmuş kum tepelerine tırmanıyordum, yaklaşık sizin tırmandığınız diklikte bir yerdi. Tepenin sonunda buzun üzerinde buldum kendimi, tutunma sıfıra indi ve o hızla geri kaydım. Allahtan cj lerde arkada darbe emici ilginç bir tampon var onun üzerine düştü ve yamulttu. Tepeye yaklaştıkça heyecan artıyor ve ya patinaja düşerse tırmanmazsa diye panik durumu oluşabiliyor. Özellikle ön tekerin patinajda kaldığında aracın ön kısmı sağa sola doğru hareketlendi mi, devrilecek korkusu oluşuyor. Müthiş bir adrenalin.

ufukozkan' Alıntı:
Nasi yaa Bizim dunku jakuzideki geri cikmaya ugrasdigimiz yeri diyorum Tamponun takildigi yer

;D ;D

orası çok kısa hocam dik ama kısa şöyle bir 10 metre tırmanacak dik bir yer bulmamız lazım, hatta ben biliyorum öyle biryer önce eğimini ölçer sonra deneriz ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
;D ;D

orası çok kısa hocam dik ama kısa şöyle bir 10 metre tırmanacak dik bir yer bulmamız lazım, hatta ben biliyorum öyle biryer önce eğimini ölçer sonra deneriz ;D ;D

Hummer da nerdeyse 90 dereceye tirmaniyo Bi duvar yapmislar tik tik tik

Kisa olunca olmuyomu yani :smiley:

Neyse uzununu buluruz :smiley:

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,912
Kayıtlı Üye Sayımız
166,712
Kaydolan Son Üyemiz
drazg

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR