Difflock Yerine Kaynak..?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan almirsen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,740

almirsen

Şener Almir Şen
Yer
bulgaristan
Benim merak ettiğim bişey var CJ lerde öne difflock yerine kaynak vursam randuman alırmıyım acaba. Bu konada bir fikri olan var mı acaba?

Etiketler
Ynt: Difflock Yerine Kaynak..?

ön lastiklerin ikiside aynı devirde dönecek ve aracın direksiyon hareketlerine cevap vermeyecek yani manevra yapamayacaksın .sadece düz gitmek istiyorsan olur. :smiley:)

endüstri' Alıntı:
ön lastiklerin ikiside aynı devirde dönecek ve aracın direksiyon hareketlerine cevap vermeyecek yani manevra yapamayacaksın .sadece düz gitmek istiyorsan olur. :smiley:)

peki ön difflock kullananlar da mı hep düz gidiyor? sonuçta %100 ön difflock = kaynaklı diff doğru mu ?

Arka diferansiyeli kaynaklı olan suzuki gördüm oldukca başarılı ama Cj için ne kadar uygun olur bilemem suzuki 750kg ve aracın ortamala yük dengesi
ön %35
arka %65 gibi

almirsen' Alıntı:
peki ön difflock kullananlar da mı hep düz gidiyor? sonuçta %100 ön difflock = kaynaklı diff doğru mu ?
Şener bence yedek, gözden çıkardığın bir arka diferansiyelin varsa denemeye değer diye düşünüyorum

yunus bager' Alıntı:
Arka diferansiyeli kaynaklı olan suzuki gördüm oldukca başarılı ama Cj için ne kadar uygun olur bilemem suzuki 750kg ve aracın ortamala yük dengesi
ön %35
arka %65 gibi

Ben arkaları demiyorum yunus sadece önlerden bahsediyorum.Bana sanki randuman alırım gibime geliyor...sonuçta yarışan arabaların çoğu hatta hepsi kaynaklı ?

Bence isteğe bağlı dört çeker araçlarda uygulanabilir. Sonuçta 2H'ta ilerlerken ön diferansiyel ile işimiz olmuyor.

almirsen' Alıntı:
Ben arkaları demiyorum yunus sadece önlerden bahsediyorum.Bana sanki randuman alırım gibime geliyor...sonuçta yarışan arabaların çoğu hatta hepsi kaynaklı ?
Doğrudur çogu kaynaklı ama bence ön değilde arka derim
hatta aracı romörkle araziye götürme imkanı varsa ön arka kaynak ederim

Mustafad' Alıntı:
Bence isteğe bağlı dört çeker araçlarda uygulanabilir. Sonuçta 2H'ta ilerlerken ön diferansiyel ile işimiz olmuyor.

aynen ben de öyle düşünüyorum ....

Biraz da sesli düşüniim :1 CJ de 4x4'e geçerken önce şanzumandan şaftı kitliyoruz sonra da hubsları devreye sokarak tekerleklerle aksları kitliyoruz ,yanlışım varsa lütfen düzeltiniz...
2 zorlu koşullar dışında 4x4'e almıyoruz zaten,koşullar zor ise ha kilit zaten bizim avantajımıza

diye düşünüyorum....

Mustafad' Alıntı:
bence işimiz olmaması daha kötü ön tekerler 2H konumunda boşta olduğu için zate tutunma sıkıntısı var kaynaklı olunca hiç tutunmaz

almirsen' Alıntı:
aynen ben de öyle düşünüyorum ....

Biraz da sesli düşüniim :1 CJ de 4x4'e geçerken önce şanzumandan şaftı kitliyoruz sonra da hubsları devreye sokarak tekerleklerle aksları kitliyoruz ,yanlışım varsa lütfen düzeltiniz...
2 zorlu koşullar dışında 4x4'e almıyoruz zaten,koşullar zor ise ha kilit zaten bizim avantajımıza

diye düşünüyorum....
Şener sesli düşünmen iyi oldu ben hubsları düşünmemiştim banada şimdi mantıklı gelmeye başladı zate sadece arazide hups lar devreye alınıyor varsın kilitli olsun :smiley:

yunus bager' Alıntı:
Doğrudur çogu kaynaklı ama bence ön değilde arka derim
hatta aracı romörkle araziye götürme imkanı varsa ön arka kaynak ederim

Yunus'um 10 numara konuştun ama kardeşim biz yarışçı diiliz sonuçta dağa ulaşmak için asfalttan gidiyoruz arkaya kaynak atacak kadar zengin diiliz,aşınan lastiğe mi yanarsın,bedavaya zorlanan akslara mı yoldaki attlattığın tehlikelere mi....

yunus bager' Alıntı:
bence işimiz olmaması daha kötü ön tekerler 2H konumunda boşta olduğu için zate tutunma sıkıntısı var kaynaklı olunca hiç tutunmaz

Yunus Bey, 2H'ta normal zeminde kaynaklı diferansiyel ile ilerlerken sorun olmaz demek istedim. Yani 2H'ta ilerlerken diferansiyelin kaynaklı yada normal olması arasında fark olmaz diye düşünüyorum.

kaynaklı diff ile direksiyon hakimiyeti olmayacak arazide her ihtiyaç olduğunda inip hub ları devreye almak işi bitince çıkarmak hiçte mantıklı görünmüyor oldukça zahmetli bir olacak...

Mustafad' Alıntı:
Yunus Bey, 2H'ta normal zeminde kaynaklı diferansiyel ile ilerlerken sorun olmaz demek istedim. Yani 2H'ta ilerlerken diferansiyelin kaynaklı yada normal olması arasında fark olmaz diye düşünüyorum.
H2 H4 konumunda bişey değiştirmez sonuçta araçvirajlarda mesela sag teker 1 tur sol teker 1,5 tur atması gerekmezmi kaynak olunca ikiside aynı anda döner ve kaymasına sebep olur

Açıkçası benim çekingem şu bu işi daha 2 seneden beri yapıyorum ve ön diff kilitli bir makina hiç kullanmadım,lastikler hangi zeminde ne şekilde cvp veriri hiç bilmiyorum.eğer az bişey bu konuda tecrübem olsaydı çok kolay karar verebilirdim ama maalesef,bu yüzden sizinle paylaşiim derdimi diye düşündüm..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR