Derdimi Anlatsam Dinler Misiniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turbolinea Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 116
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,126
Ynt: Derdimi Anlatsam Dinler Misiniz?

mrdnmz' Alıntı:
Bu kadar kişi yanıt vermiş hiçbiri (1 kişi hariç ona da inanmıyorum da) kötüdür dememiş sen hala inadına kötü diyorsun. O zaman etrafındaki kötü dediğin kişilere bir bak bakalım neden kötüymüş.

Sen herkese kötü dersen herkesin kötü tarafını görürsün. İyi bak iyi gör. Başına gelen herşeyinde de bir sebebi vardır unutma.

Bu konuya son cevabımdır. Sana hayatında başarılar dilerim.

Sent from my iPad using Tapatalk

BAŞIMA GELEN KÖTÜ OLAYLAR O İNSANLARIN KÖTÜ OLDUKLARINDAN DOLAYIDIR. İYİ İNSAN ZATEN KÖTLÜK ETMEZ.

BEN İYİ NİYETLİ OLDUM KAYBETTİM. KİNİM NEFRETİM SADECE KÖTÜYEDİR.

YOL GÖSTERMEK YERİNE BANA KÖTÜ DAVRANIYORSUN

BU ÜLKEDE KİMSE SORDUYSAM KÖTÜ NİYETLİ YÜZDE KAÇTIR DİYE?

EN MİLLEYETÇİSİ BİLE %50 DEN AŞAĞI RAKAM SÖYLEMEDİ.

SEN SANA KÖTÜLÜK EDENİ SEVEBİLİR MİSİN?

BANA YAPMADIKLARINI BIRAKMADILAR.

YÜZDE ELLİ EN İYİ NİYETLE KÖTÜ OLSA BİLE BU DA DEMEK OLUYOR Kİ

HER İKİ KİŞİDEN BİRİ MUTLAKA KUYUNU KAZACAK

Etiketler

Turbolinea kardeş tecrübe insanın hayatta yediği kazıkların toplamıdır insan eğer düştüğü hataya bir daha düşüyor ise kabahati karşıda aramamalı yaşadığı ortama uyum sağlayamayan çok sıkıntı çeker azıcık arkayı kollamak lazım memlekette saf sever had safhadadır bilmem anlatabildim mi

dopamin' Alıntı:
Turbolinea kardeş tecrübe insanın hayatta yediği kazıkların toplamıdır insan eğer düştüğü hataya bir daha düşüyor ise kabahati karşıda aramamalı yaşadığı ortama uyum sağlayamayan çok sıkıntı çeker azıcık arkayı kollamak lazım memlekette saf sever had safhadadır bilmem anlatabildim mi

Yıllarca bizi kandırdılar.Türk milleti her zaman iyidir vs. vs.

Külliyen yalan.Türkiye'deki insanlara baktığın zaman Dünya'daki en kötülerin fazla olduğu kötü niyetli bir millettir.

Onun için bana yapılan kötü olaylardan dolayı kendi milletimden nefret ediyorum

turbolinea' Alıntı:

Külliyen yalan.Türkiye'deki insanlara baktığın zaman Dünya'daki en kötülerin fazla olduğu kötü niyetli bir millettir.

Turbo kardeş ben ne diyorum sen ne anlıyorsun kattın karıştırdın yine vatanı milleti ya hadi hayırlısı

dopamin' Alıntı:
Turbo kardeş ben ne diyorum sen ne anlıyorsun kattın karıştırdın yine vatanı milleti ya hadi hayırlısı

ÇOK YARALIYIM BE KARDEŞİM.

sana kötülük edeni sen sevebilir misin?

turbolinea' Alıntı:
ÇOK YARALIYIM BE KARDEŞİM.

sana kötülük edeni sen sevebilir misin?

Turbolinea Bey,
Yazdıklarınız Türkiye de hemen her gün herkes tarafından malesef yaşanan gerçekler.
Siz Türk falan deyince olay Milliyetçilik boyutuna kaymış,değerli arkadaşların yorumları ondan mesafeli sanırım.
Ama şöyle bir gerçek var: Malesef bizim milletimiz nerede hinlik varsa onun tam göbeğinde,malesef hayat alavere dalevere haline dönmüş,kimin eli kimin cebinde belli değil,Ahlaki olarak her konuda çok yozlaştık üzülerek söylüyorum.(Bunun milliyeti,dini,sağı solu yok,külliyen aynı malasef)
Onun için elinden geldiği kadar iyilik yapacak,insanlara doğruyu anlatıp aynı zamanda örnek olacaksın,bu arada da kendini kötülüklere karşı da kollayacaksın...
Bu konu çok tartışma götürür onun için çok fazla söze gerek yok.

Siz yine de iyilikten ve doğruluktan şaşmayın,Allah doğrunun yanındadır.
İyilik yap denize at,Balık bilmezse Halik bilir demişler.
Yapılan iyilik veya kötülükler karşısındaki doğru ve ilkeli duruş,karşidakine verilen en iyi cevaptır.

Bu söz de bana ait:
Dürüstlük Altın gibidir,belki kısa vadede kaybettirebilir fakat uzun vadede her zaman kazandırmıştır.(SALİH YARDIMCI)

Selam ve saygılarımla...

Salih Bey'in söyledikleri üzerine yazacak başkaca bir şey yok aslında. Tek bir notum olacak:

Ben Avrupa'da da yaşadım; Amerika'yı da gördüm. Evet, toplum özellikle son 30 yılda bir köşe dönücülük; bir fırsatçılık dalgasına kapılıp yaşam mücadelesi içinde temel, evrensel insani değerlerden oldukça uzaklaştı ama bu vatan yurtdışında hiç bulamayacağınız samimiyet, sevgi, dostluk ve muhabbet'in kaynağıdır aynı zamanda.

turbolinea' Alıntı:

Bence sen türk düşmanısın.burada anket yapıyor gibisin ben senin türk olduğundan bile şüpheliyim.birisi yazdıklarına destek verdiği anda daha sert mesajlar atıyorsun.
Bu millet ne kadar kötüyse sende o kadar kötüsün.senmisin sadece başına kötü şeyler gelen hergün her saat her dakikika farklı yerlerde sayısız insanın başına kötülük geliyor.ayrıca bahsettiğin insanları burada yüzdeler vererek kötü diye yaftalıyor ama kendini sürekli mazlum gösteriyorsun.başına geldiğini iddaa ettiğin olayların gerçek olup olmadığını bilemem ama gerçeksede belkide sen hak ediyorsundur.

Son olarak kötülük olmasaydı iyiliğin ne olduğunu insanlar bilemezdi.bu gereksiz tartışma konusunu daha fazla uzatarak kendini kötü gösterme.

sana hayatta başarılar vede iyilik dolu günler dilerim.

bu toplumda para geçtiği zaman yüzde kaçına güvenebilirsin?
paranı verdiğin an ufak bir güvendiğin an sana kötülük yapıyorlarsa bu oran %50 nin üzerindeyse %50 si çok kötü niyetli demektir.

ben kötüden bahsediyorum...iyiler de mutlaka vardır.

bana kötülük edeni ben nasıl sevebilirim?
ilerde çok param olursa kendi evladımı bu ülkenin insanlarına karşı düşman yetiştirmeyi planlıyorum.
ben ezildim o ezilmesin.

şunu da inkar edemem... yolda yüksek meblağ para bulsanız sahibine götürür müsünüz cevabına %65 i götürmem diyor %35 i götürürüm diye cevap yazmıştı..

bu da demek oluyor ki %50si para için her türlü kötülüğü yapacak durumdadır.
dilersen anket sonuçlarını gösterebilirim.

ben tam düşman değilim samimiyetle söylüyorum %35 i iyi niyetlidir.

ben iyi niyetli miyim? ben iyi niyetliyim elimden geldiği kadar... arkadaşım 40.000tl sini güvenmişti kalkıp da ona bir kötülük asla etmedim.ama başkasının eline o para geçseydi kötülük ederdi mutlaka...alır o paranın üzerine yatar vermezdi.

ben iyi miyim? ben elimden geldiği kadar iyi niyetli olduğuma inanıyorum.
para için asla güvenen birine yanlış yapmayacağım ama ticarette hileler yapacağım.ama elimden geldiği kadar kimseyi üzmemek şartıyla...
yoksa kalkıp da mazlumun milyon doları da büyük parası da elime geçse diğer kötüler gibi üzerine yatmayacağım paranın.

ben nefret eder oldum başıma kötü olaylar geldi...akrabamdan , çevremden ve milletimden nefret eder duruma geldim.hepsi kazık attı.

beni dinden imandan da çıkarıyorlar...

bir çoğu namaz kılıyor...Ona göre Tanrı'nın ismini ağzına alıyor...Ama paraya geldiği zaman yapmadığı yanlış kötülük kalmıyor.

ben bunlardan dolayı da müslümanlardan nefret eder duruma geldim...Bakın dini şeylere asla bir lafım olmaz ama bana o toplum yanlış yaptığı zaman ben o insanları sevmem.

bana yapmadıkları kötülük kalmadı.söyleyin ne yapim?

Kendi çocuğumu düşman yetiştirmediğim zaman ezilecek!

Bu ülkede eğer devlet ve tanınan büyük şirketler dışında kesinlikle küçük esnaf ve küçük kişilere veresiye verilmez.

YOL GÖSTERİRSENİZ SEVİNRİM.

ailem beni geri plana aldı...Küçük bir ilçede yaşam savaşı veriyorum. Bana kötülük edeni ben nasıl sevebilirim?

bir yol gösterin lütfen.

hakkı57' Alıntı:
Bence sen türk düşmanısın.burada anket yapıyor gibisin ben senin türk olduğundan bile şüpheliyim.birisi yazdıklarına destek verdiği anda daha sert mesajlar atıyorsun.
Bu millet ne kadar kötüyse sende o kadar kötüsün.senmisin sadece başına kötü şeyler gelen hergün her saat her dakikika farklı yerlerde sayısız insanın başına kötülük geliyor.ayrıca bahsettiğin insanları burada yüzdeler vererek kötü diye yaftalıyor ama kendini sürekli mazlum gösteriyorsun.başına geldiğini iddaa ettiğin olayların gerçek olup olmadığını bilemem ama gerçeksede belkide sen hak ediyorsundur.

Son olarak kötülük olmasaydı iyiliğin ne olduğunu insanlar bilemezdi.bu gereksiz tartışma konusunu daha fazla uzatarak kendini kötü gösterme.

sana hayatta başarılar vede iyilik dolu günler dilerim.

senin başına kötü olaylar geldiği zaman sen eğer bir kin nefret beslemiyorsan bu senin her zaman kaybedeceğin anlamına gelmektedir.

kötüyü nasıl sevebilirsin sen?

ben sevmiyorum.

ben iyi bir insan olduğuma da inanıyorum.

bir yol gösterirsen insanlık sevinirim

bir toplumda yanlış yapan çok olduğu zaman o toplumun değer yargıları maneviyatı her şeyine düşman olmak zorunda kalıyor.

namaz kılıp kul hakkı yiyen insan sence inançlı mıdır?

bugün paranı güvenirsin yanlış yapar...namusunu güvenirsin yanlış yapar.sözünü güvenirsin yanlış yapar...iyi davranırsın yanlış yapar... ufak bir olayda şiddet gösterir yanlış yapar...

bugün hukuk denilen mekanizma olmasa bu ülkede...Tr de suriye deki gibi insanlar birbirini keser.

Tr den kastım...Kürt halkı da aynı kötülüktedir.Kürt halkı da kötüdür.

Bura gezi sitesidir biliyorsunuz...Geçen bir forumda konu açılmıştı...Viyetnam Türkleri İranlıları Iraklıları sınırdan geri çeviyormuş.Neden ise bu ülke vatandaşlarının çok dolandırıcılık yapmalarıdır.

Bugün Kürt , İranlı, Iraklı ve araplar ve afrikalılar da kötü niyetlidir.

Bugün Brezilya'nın kötü niyetli olmasının tek nedeni siyahilerin olmasındadır.

yol gösterirseniz sevinirim.

sana kötülük ettikleri zaman siz o insanları nasıl sevebiliyorsunuz?

mesela şunu söyle düşünelim.en ağır bir hayat şekli olarak düşünün...

Mesela bir karınız var...Biri karınıza yada kızına oğlunuza tecavüz etti...Tecavüzcüyü biliyorsunuz. Size sorarım!

Size tecavüzcünün annesi babasını ya da kardeşini çocuğunu ya da amcası herhangi bir akrabasıyla görüşür müsünüz?

Akrabasıyla iyi bir dostluk içine girebilir misiniz? her ne kadar suçsuz olsalar bile.

benim milletimden nefret etme nedenim ise bana kötülükler ettiler bundan dolayı olumsuz bakıyorum.

sürekli korkuyorum başıma iş gelecek öldürüleceğim korkusuyla yaşıyorum bu ülkede...bu ülkedeki kürdü ve türk ü gerçekten çok kötü niyetli...

ayrıca iranlı ıraklı araplar ve afrikalılarda kötü niyetlidir.

arkadaşım bence sen çok hastasın.. tavsiyem doktara git..
genelleme yaparak iyi olmaz, anlattığın insanlardan daha kötü olursun..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

SON KONULAR

Geri