Defender'e Klima Yapalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan artsanatyildiz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 128
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,560

artsanatyildiz

Kamp II
Yer
izmir balçova
Uzun uzun düşündüm biraz da zihni sinirlik yapıp bir klima nasıl yapılır.yapılırsa bizim deflere nasıl uydurulur.ve en ucuz maliyetli klimayı tekrar dan icat ettim görüşlerinize sunuyorum. bu arada herşeyi tam yazmadım ki aramızda elektronikçi mekanikçi soğutmacı arkadaşlarımız olabilir işlerini ellerinden almak istemem:smiley: bu işin şakası tabiki şimdi aşağıdaki şemayı bilgisi olan arkadaşlarımın paylaşımına sunuyorum. Yorumlarınızı bekliyorum. Bu arada delphi firması bizim araçlarımıza klima yapıyor 3300 tl ama ben bu işi 200-300 arası bir rakama bitireceğim nasipseşimdi yurt dışından peltier getirtmek için en uygun fiyatı araştırıyorum

Graphic1.jpg

Etiketler
Ynt: Defender'e Klima Yapalım

Cevap ve yorum değil ama kendi aracım için düşündüğüm bir konuyu ekleyeyim : Kaloriferde olduğu gibi ( Çorum kaloriferi) Universal bir klima var mı ? Defendera da takabileceğimiz ...

Minivan tarzı araçlara takılan klima sistemleri mevcut; onlara bakabilirsiniz. Ya da, motorunuzun kayış dönüşüne ve gücüne uygun bir marka/model klima kompresörü alıp onun yanına herhangi bir marka klima aksamlarını alabilirsiniz. Üfleyici matris ise ayrı bir konu. Defender'in ön tarafı komple açık olduğu için, hangi matrisi koyarsanız koyun sırıtacak. Yine minibüs ya da van tarzı bir aracın matrisi alınıp fiber kaplama ile üstü kapatılabilir.

Ne olursa olsun, fiyatı 1000 TL'den aşağıya çıkmayacaktır.

Ben Defender varken bakmıştım, en uygunu ve göğüste saçma mod gerektirmeyeni tavana monte dolmuş klimasıydı. Tabi portbagaj koymayacaksanız. 2-3 bin teeleee tutar.

Yada satıp Toyota alacaksınız klimalı ;D ;D

Umut
87 TYT LC Klimalı ;D ;D ;D

umutcelikel' Alıntı:
Ben Defender varken bakmıştım, en uygunu ve göğüste saçma mod gerektirmeyeni tavana monte dolmuş klimasıydı. Tabi portbagaj koymayacaksanız. 2-3 bin teeleee tutar.

Yada satıp Toyota alacaksınız klimalı ;D ;D

Umut
87 TYT LC Klimalı ;D ;D ;D
böyle de taş atılmaz ki:smiley:

herhangi bir aracın çıkma klima sistemi alınıp uygulanması zor bi işlem mi peki?

veteran' Alıntı:

herhangi bir aracın çıkma klima sistemi alınıp uygulanması zor bi işlem mi peki?

başka şehirleri bilememde mersin'de şart defendera klima. sauna etkisi yapıyor araç birde şanzımandan gelen ısıyla birleşince ;D

veteran' Alıntı:

;D ;D ;D ;D
Bence esas sıkıntı göğsün altına çok sarkması sonradan klimanın. Bir de cart diye oradan surata üfleyince ölümcül. Tavana takılabiliyorsa takılmalı yoksa takılmamalı bence. Ya da sahra tavanlı Series almalı ya da klimalı Toyota ;D ;D ;D

Arkadaşlar ben bu cumartesi bu klima olayını araştırdım takılması mümkün bunun için aracın markasını ve motor hacmını bildirdim ve bana mümkün olduğunu söylediler bende yerinde görmek için adana oto sanayısıne gittim arada aracı incelediler ve tavana takılır sonucu çıktı tekniker takacakları klimanın içeriyi morga çevirebileceğini söyledi bundan tabiki memlun oldum ayrıca tavana monte edilen parçayıda gördün gayet şık ve düzgün yapıda bu klıma tıplerini genelde minibus ve dolmuşlara monte ediyorlarmış tam ortayada yapabiliriz 2 tarafada üfler dediler sanırım 2 tarafı fanlı bu aletin bu sanırım evdeki klımalar gibi 2 ünite mevcut biri aracın içinde diyeri tamamen motor kısmında malıyet olarak 1.500 tl fiyat çıkarıldı bu fiyattan aşşağıyada inmiyorlar o kadar denedim ama olmaz dediler araç 1 gün kalıyor bir gün içinde monte mümkün ancak ben şu an düşünmüyorum ondan önce yapmam gereken daha acil harcamalar var umarım bilgiler faydalı olur kolay gelsin saygilar

Toyota düşünmedim değil , ancak Toyotacıların 1 yılda ödediği MTV tutarına biz Defender biniyoruz ... ;)

foremost' Alıntı:
Arkadaşlar ben bu cumartesi bu klima olayını araştırdım takılması mümkün bunun için aracın markasını ve motor hacmını bildirdim ve bana mümkün olduğunu söylediler bende yerinde görmek için adana oto sanayısıne gittim arada aracı incelediler ve tavana takılır sonucu çıktı tekniker takacakları klimanın içeriyi morga çevirebileceğini söyledi bundan tabiki memlun oldum ayrıca tavana monte edilen parçayıda gördün gayet şık ve düzgün yapıda bu klıma tıplerini genelde minibus ve dolmuşlara monte ediyorlarmış tam ortayada yapabiliriz 2 tarafada üfler dediler sanırım 2 tarafı fanlı bu aletin bu sanırım evdeki klımalar gibi 2 ünite mevcut biri aracın içinde diyeri tamamen motor kısmında malıyet olarak 1.500 tl fiyat çıkarıldı bu fiyattan aşşağıyada inmiyorlar o kadar denedim ama olmaz dediler araç 1 gün kalıyor bir gün içinde monte mümkün ancak ben şu an düşünmüyorum ondan önce yapmam gereken daha acil harcamalar var umarım bilgiler faydalı olur kolay gelsin saygilar
dediginiz dogru ama inanin bana sizin bahsettiginiz klimalar cok vrrimli degiller izmirde urla dolmuslarinda kullaniliyor ama terlemektende kendinizi alamiyorsunuz. Arti olarak bizim araclarin tavanlari 60 kg lik bir yuk icin cok da ideal degil. Bunun yanisira port bagaj kullanmak istersek nasilkullanacagiZ dis unitesi yaklasik 25-30 cm tavandan yuksek oluyor bir okadarda ic unite var icten gorus acisini dusuruyor bunlari tekrardan gozden gecirmek gerekiyor diye dusunuyorum affiniza siginarak

ndogru' Alıntı:
Toyota düşünmedim değil , ancak Toyotacıların 1 yılda ödediği MTV tutarına biz Defender biniyoruz ... ;)
87 Toyota LC
3400 cc, 5 ileri, klima, hidrolik direksiyon, 35 lastik, 30 cm lift, vinç, portbagaj, vs vs vs
Kmde 13 lt kırsal motorin tüketim
Motor ömrü 1.000.000 km min.
500 TL YILLIK vergi (ruhsatta çift sıra kamyonet geçiyor)
TÜV Türkten bu hali ile tek seferde geçti.
;D ;D ;D
Ben de Defender kullandım ve yaşadıklarım/araştırmalarım buna yöneltti. ;)
SH103121.jpg

ndogru' Alıntı:
Cevap ve yorum değil ama kendi aracım için düşündüğüm bir konuyu ekleyeyim : Kaloriferde olduğu gibi ( Çorum kaloriferi) Universal bir klima var mı ? Defendera da takabileceğimiz ...
yapmayı amaçladığımız tam sizin de istediğiniz gibi birşey yani sadece araç ta değil heryerde kullanabileceğimiz cinsten olmalı kampta 12 volt ile evde 220 volt ile çalışabilmeli kompakt bir tasarımı ve minimum yer kaplamalı bu nedenle peltierle su kombine bir şekilde soğutularak bakır borudan sirküle edileerek oluşan ısı farkını fan ile alana yayma prensibi ortaya çıkıyor aşağıdaki linkleri bir inceleyin sonra yine fikir paylaşımı yapalım. defender sevdası yazın bunaltııcı sıcağında terlemeyi gerektiriyor olsada bu araca yine bineriz defender bizler için bir araç değil evlat gibidir. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR