Defender Viraj Demiri veya Denge Çubuğu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CEM50 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,129
Ynt: Defender Viraj Demiri veya Denge Çubuğu

:smiley:

benim araçta da denge çubukları var. Arazide bi zararını görmedim. ne kadar artikülasyon istiyorsunuz? aracınız bu artikülasyon için hazır mı? uzun helezon ve yaylar var mı? helezonların başı sabit mi? oynayıp yerine geri gelecek şekilde mi?

lastikleriniz ve jantlarınız uygun mu? artik. sırasında kapanan tarafa çarpabileceğinizi unutmayın.

kolay gelsin.
 

Etiketler
Ynt: Defender Viraj Demiri veya Denge Çubuğu

Engin Abi, o söylediklerinin hiç biri yok,yani araç standart.Lastik ve jantlarınıız uygun mu? derken neyi kastettiğini anlayamadım abi ,biraz açar mısın?
 

Ynt: Defender Viraj Demiri veya Denge Çubuğu

Lastik ebadı eğer belirli bir genişliğin üstündeyse, ya jant yolu ile ya da spacer ile o lastiği dışa almak gerekiyor. Yoksa, aracın kupası artik. sırasında kapanan tekere değiyor.

Denge çubuklarının sökülmesi yarım saatini almaz. bir haftasonu söktür veya kendin sök; araziye çık, beğendiğini düşünüyorsan o şekilde kalsın. ama uzun yola çıkacağın zaman tekrar taktırmanı tavsiye ederim.

Bir de bilgin olsun; araçlar yükseltildiği zaman, denge çubuklarının şaseye bağlı olduğu ayaklar da yükseltilmelidir. Aksi takdirde araç kasıntılı ve çapraz sarsıntılı gidecektir.
 

Ynt: Defender Viraj Demiri veya Denge Çubuğu

Lastik ebadı şu an 245/70/16 ama en kısa zamanda 235/85/16 ile değiştireceğim.Bu ölçü standart yükseklikteki defender a olur mu?
 





Ynt: Defender Viraj Demiri veya Denge Çubuğu

bizde bir tane benzinli var çubuklu birtane dizel var çubuksuz çok şükür bi sıkıntı yaşamadık
 


Ynt: Defender Viraj Demiri veya Denge Çubuğu

bridgestone 235 85 16 katılıyorum ki çok iyi bir seçim kullanıyorum şuan ve memnunum yanak yüksekliğinden ötürü ve yumuşak olmasından sanırım arazide beşik gibi salınır bu kimine göre iyi kimine göre kötüdür konformis yaklaşımına bağlı, asfalttada iyi her mevsimin lastiği bence

yinede göz isterki 265 75 16 olsun lakin jant yetmez. masrafada gerek yok
 

Ynt: Defender Viraj Demiri veya Denge Çubuğu

Konusu geçen denge kolunu bir fotosunu sayfaya ekliyebilir misiniz? Aracım 110 ambulanstan çevirdiğim karavan. Eğer bu denge kolu benim aracımda yoksa kesinlikle almam gerekir. Araç yüksek olduğundan virajlarda dikkatli olmam gerekiyor.
 



Ynt: Defender Viraj Demiri veya Denge Çubuğu

viraj demiri ve denge çubuğu hakkında aracını yukselten arkadaşlar viraj demiri yukseklik arttığı oranda alltan takoz ile desteklenip yukseltilmelidirki boyu yetsin işlemini yapsın ve gerilip şaseyi karşı kuvvetle yukleyip burkmasın bu ciddi kazalara sebep olabilir
 

Ynt: Defender Viraj Demiri veya Denge Çubuğu

Differansiyelin hemen üzerinden geçen bağlantı yerleri dirsek şeklinde bir çubuktur, aracın altına eğilin varsa zaten görürsünüz
 

Ynt: Defender Viraj Demiri veya Denge Çubuğu

uzun zamandır aklımda olan viraj demirini aldım takmadan önce biraz sitelerde gezindim edindiğim bilgilere göre viraj demiri veya denge çubuğu arazi şartlarında kulanırken çok avantajlı değil sizlerin fikirleri nedir bu konuda ben yarın aracıma takacağım ve off-road yaparken iki vidası var söküp arka kısma bir şekilde sabitleyebilirim diye düşünüyorum sizce olurmu yoksa takayım sürekli üzerinde kalsınmı ?
 

Ynt: Defender Viraj Demiri veya Denge Çubuğu

benim aracım 130 luk v8 aracın hem ön hemde arkada viraj demiri mevcut hatta aracı büyük bir çukurda askıda kalacak şekilde zorladığım için ön viraj demirinin bağlantısı koptu.her iki viraj demirinin bağlantı noktalarında lastık takozlu ara bağlantı elemanı var ağır arazi şartlarında arabanın dingillerinin askıda kalacağı pozisyonlarda dezavanta yarattığını söyleyebilirim ancak asfalt zeminde virajlarda çok çok faydalı aracın savrulmasını önlüyor,yüksek süratte girilen virajlarda aracın yola tutunmasında çok büyük fayda sağladığını söyleyebilirim.Eğer çok ağır arazi şartlarında aracı kullanacaksanız 4 civatayı söküp demirleri saşe üzerine asarsınız olur biter.ben kendi aracımı (130) ilk aldığımda artvin hopa arasında virajlara dikkatlice girerek seyrediyordum ancak aracın limitlerini arttırarak virajlarda deneyince neredeyse otomobillere yakın viraj hakimiyetini görünce şaşırmıştım çünkü daha önce kullandığım landlar bu kadar viraj hakimiyetine sahip değildi aracı incelediğimde ön arka viraj demirlerinin üzerinde olduğunu görünce sebebini anladım.
 

Ynt: Defender Viraj Demiri veya Denge Çubuğu

verdiğiniz bilgi için teşekkürler bu arada artvin hopa demişsiniz siz artvindemisiniz ben arada bir ordan geçip arhaviye giderim ziyaret edip tanımak isterim eğer oradaysanız.
 



Ynt: Defender Viraj Demiri veya Denge Çubuğu

Tarık arkadaş yeterince açık ve güzel bilgiler vermiş ..aynen öyle.. yüksek hızda virajlarda çok faydalı vede gerekli. Arazide özellikle yan eğimlerde ve askı durumlarında ise aracın tekerleklerle birlikte eğim yönünde yatmasına neden olduğundan zararlı .. extrem bir arazi yapacaksan sökmekte fayda var ..
selamlar
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst