defender TD5 motor ve PUMA motor farkı???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan _AHMET_ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,207

_AHMET_

Ana Kamp
Yer
kayseri
selamlar td5 motorla puma motor arasındaki fark nedir performans ve yakıt tüketimleri naıldır parçaları bulunurmu ?fiyatları arasındaki fark nasıldır(0için)
td5 veya puma motor için şanzumanı RN 380 mi olmalı yoksa narmal defender şanzumanımı?? RN380 şanzuman fiyatı ve normal şanzuman fiyatı ne kadardır arasındaki fark nelerdir??
saygılar
_AHMET_

Etiketler
Ynt: defender TD5 motor ve PUMA motor farkı???

Selamlar..

TD5 Motor son teknolojili , elektronik aksamı fazlaca olan bir motordur..Bu motoru Defender aracınıza uygularken sadece RN380 Şanzuman değil aynı zamanda mekanik aksamlara da modifiyeler yapmak zorunda kalırsınız..Yakıt tüketimi ( TD5 Discovery 2 Modellerinden duyduğum kadarıyla ) 0,45 TL / km den aşağı değil..Uygulama maliyeti en az 13 - 14 bin TL den başlar..Şu an TD5 uygulamalı sadece iki Defender biliyorum..Mustafa Kemal Abimiz ( MKG ) ve Hüseyin Ustamız ( Keyifadamı ) ...

130 'luk PUMA Motor'un sıfır fiyatı 9 000 TL civarı ve ortalama 11 lt / 100 km yakıt tüketimi vardır..RN 380 Şanzumana uygulamak prizdirekte oynama yapmamak açısından daha sağlıklı olacaktır.İkinci el güvenilir bir motor bularak bu maliyeti de ucuzlatma şansınız vardır..Bu da yaklaşık 8-9 bin TL olacaktır.

Saygılar

Cenk

bildiğim kadarıyla her ikiside euro 4 motorlar aralarındaki fark puma mekanik ponpalı ([bizlerin taktığı 130 ps 320 nm/t] & [ orginalide elektronik 120 ps 360 nm/t]) TD5 ise elektronok td5 cok kullanılan bir motor olmadıgından (türkiyede) yan sanayi bulamıyorsunuz ve yedek parça olarak çok çok pahalı bir motor 130 puma transitlerde kullanılan bir motor dolayısıyla yan sanayi, çıkma parça bulma şansınız daha yüksek ayrıca parça fiyatları daha ucuz td5 i r380 şanzımanla kullanmak (orginali böyle) pumayıda 6 hızlı mt 82 kullanısanız (son dişli oranları AYNI) son süratleri aynı olmasına ramen mt82 den çok çok zevk alacaksınız özellikle dik rampalarda dur kalk yapmak zorunda olduğunuzda

Ben pumayı kullanıyorum çok memnunum. LT77 şanzımana 235 85 16 lastik ve 1.21 oranla çok güzel uyum sağladı. Fakat lastiklerimi 33 yapınca yokuş kalkışlarında gaz vererek kalkmak gerekiyor. 1.41 oranla çok iyi olur diye düşünüyorum. Fordun 6 ileri şanzımanıyla oranların çok iyi olmadığını duymuştum. Ama yinede emin değilim... Tabi söylediklerim orjinal puma için geçerli değil. O eminim çok daha farklıdır...

Bu konu ilgimi çekti, takip edelim belki birşeyler öğreniriz.
Yalnız Defender'a TD5 takılınca araç bir garip hareketler yapıyor gaza basınca onu biliyom :smiley:

nordic1903' Alıntı:
Yerinde duramayan kısrak hareketi gibi mi ;D Bırakın beni uçayım mı diyor ??

Abi bende onu nasıl anlatırım diye düşündüm bulamadım.
Ahanda tam öyle senin dediğin gibi oluyor. Takmamak lazım Defender'a TD5 falan :D

nordic1903' Alıntı:
Yerinde duramayan kısrak hareketi gibi mi ;D Bırakın beni uçayım mı diyor ??

Hele hele Mustafa Abinin aracı görünce, biz arabaya binmiyormuşuz, sandala biniyormuşuz dedim.

O zaman da işte GÜÇ başa bela oluyor, örneğini gördük değil mi? :D :D

vallahi 1 2 gundur kullanıyorum ben std motorlu defender ımı, Temden Ümraniye ye git gele, düz yolda üzüyor bu motor ya:smiley: 130 luk filan puma motorla nasıl olur kimbilir. hp/tork olarak 2 katına yakın bir fark var rakamsal olarak, muhtemelen his olarak da vardır ciddi fark:smiley:

Ama Serhat Abi ;D o araca da araç denmez ki ..Muhtemelen öndeki telsiz anteni , aksamı ve güç kaynağı bizim araçların değerine yakındır :smiley:

Yanından geçerken bi " fıs" sesi ile irkildim.Yanımdakiler güldü bana :smiley: " Korkma kompresör " dediler ..Aracın her yeri başka bi şaheser..

Mustafa Abinin aracı tanımlarken UFO benzeri bi kısaltma kullanmayı öneriyorum ;D

göktu' Alıntı:
vallahi 1 2 gundur kullanıyorum ben std motorlu defender ımı, Temden Ümraniye ye git gele, düz yolda üzüyor bu motor ya:smiley: 130 luk filan puma motorla nasıl olur kimbilir. hp/tork olarak 2 katına yakın bir fark var rakamsal olarak, muhtemelen his olarak da vardır ciddi fark:smiley:

Acı olmadan kazanç olmaz ( No pain no gain ) ;D ;D

Yok ööle aracı bitir , dön hemen puma tak..Az buçuk bi eziyet çek yaw :smiley: Cebin de dinlensin bu arada..Hislerini tekrar kazansın...Hem bu araç düz yol aracımı ?? Ne işi var düz yolda ??

nordic1903' Alıntı:
Ama Serhat Abi ;D o araca da araç denmez ki ..Muhtemelen öndeki telsiz anteni , aksamı ve güç kaynağı bizim araçların değerine yakındır :smiley:

Yanından geçerken bi " fıs" sesi ile irkildim.Yanımdakiler güldü bana :smiley: " Korkma kompresör " dediler ..Aracın her yeri başka bi şaheser..

Mustafa Abinin aracı tanımlarken UFO benzeri bi kısaltma kullanmayı öneriyorum ;D
:D :D :D

nordic1903' Alıntı:
Acı olmadan kazanç olmaz ( No pain no gain ) ;D ;D

Yok ööle aracı bitir , dön hemen puma tak..Az buçuk bi eziyet çek yaw :smiley: Cebin de dinlensin bu arada..Hislerini tekrar kazansın...Hem bu araç düz yol aracımı ?? Ne işi var düz yolda ??
abi ben mesela araziden de öte, burdan basıym gidiym sağa sola, konaklıym yeri gelir kamp, yeri gelir otel, dağ bayır geziym düşüncesi ağır basıyor...

şimdi çıkıp gidecem Amasra'ya haftasonu rakı balık için diyelim, ortalam kaç saat sürecek peki? ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.