defender ses izolasyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dturan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 111
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,821

dturan

hayal ettiğin yere git..
Yer
Kocaeli
Web
www.dekalazer.net
Telsiz Çağrı Kodu
TA1IDT
Selamlar arkadaşlar.
Ailece binebileceğim (2,5 yaşında bir kızım 4 aylıkda daha cinsiyetini öğrenmek nasib olmayan çocuğumla) bir def almayı planlıyorum. hatta buldum ve pazarlık aşamasından sonra iş gidip almaya kadar geldi. aracın motorundan yada mekaniğinden çok içi beni daha çok ilgilendirdiği için temiz bir araç seçmeye özen gösterdim. Beni yağmurlu havalarda çamurlu köy yollarında bırakmasın yeter. şimdi kafamdaki tek sıkıntı 2.5 dizel def in ses izolasyonunu nerede ve nekadar yaptırabilirim. bu işlemden sonra ses problemini ne kadar önleyebilirim. birde defenderlarda arazi vitesleri nasıl kullanılıyor (bu konudada hiçbir fikrim yok)cevap yazarsanız sevinirim.

Etiketler
Ynt: defender ses izolasyonu

Üstadım siz öncelikle aracınızı alın. O size kendisini nasıl kullanacağınızı ögretir.
Ses yalıtımına gelince ; sesi soluğu çıkmayan land Stop etmiş land dır.

SERİ 3 109' Alıntı:
Üstadım siz öncelikle aracınızı alın. O size kendisini nasıl kullanacağınızı ögretir.
ne desemki daha?? diyecek bişey bırakmadın hocam sen :smiley:

SERİ 3 109' Alıntı:

Ben bu gün ilk kez landı çalıştırabilrim yaklaşık 1 ay sürdü bu süreç Bırakın sesli çalışsın müthiş bir haz..................

http://www.youtube.com/watch?v=t7wF1dCNaD0

ONTURK' Alıntı:
elinize emeğinize sağlık.doğru söylüyorsunuz aslında bu sesi bile duymanın keyfi başka.ama işte insan çocuğunuda düşünmeden edemiyor.
bu gün ilk kez landı çalıştırabilrim yaklaşık 1 ay sürdü bu süreç Bırakın sesli çalışsın müthiş bir haz..................

http://www.youtube.com/watch?v=t7wF1dCNaD0

Şu çatı izolasyonlarında kullanılan ziftli bir malzeme var rulo olarak serip ısı ile eritip yapıştırıyorlar çok iyi ses izolasyonu olur gibi geliyor.

Ne dersiniz? aracın içinden tüm tabana uygulansa hatta kapı içlerine tavana V.B.

bende araştırıyorum. Dediğiniz malzeme su yalıtımında kullanılıyor, altdan uyğulandığında sıcak etkisi ile eriyor içerden uyğulanırsa koku yapıyor.En güzeli würth ün m2 sine 100 tl istediği ısıya dayanıklı süngerimsi kauçuk malzeme . yerlisi de var kendinden yapışkanlı yada derby ile yapıştırılan. 1X50 metre olarak satılıyor.m2 fiyatı ise 12_15 tl arasında.sese karşı oldukça etkili.

SERİ 3 109' Alıntı:
bende araştırıyorum. Dediğiniz malzeme su yalıtımında kullanılıyor, altdan uyğulandığında sıcak etkisi ile eriyor içerden uyğulanırsa koku yapıyor.En güzeli würth ün m2 sine 100 tl istediği ısıya dayanıklı süngerimsi kauçuk malzeme . yerlisi de var kendinden yapışkanlı yada derby ile yapıştırılan. 1X50 metre olarak satılıyor.m2 fiyatı ise 12_15 tl arasında.sese karşı oldukça etkili.

Peki ses ve ısı yalıtımı için nasıl bir yol izlemek lazım?

zıvıtlı kaplamaların kokusu bir yıl cıkmaz dıyorlar benım aracda tavana kullandıgım malzemenın 1 cm lıgını buldum kapı içleri ve tabana düşünüyorum ama üstunede ceta cegmek lazım taban için ses, ısı ,su ızalasyonu üçü biarada sımdılık yok yapılmadı gaiba ;)

Fotoğraf-0073.jpg

Merhaba

Hatırı sayılır bir izolasyona sahip Defender kullanıcısı olarak bu konuya şöyle yaklaşmak isterim..Eğer kullanmak istediğiniz Defender 2,5 ya da 300 TDI diye adlandırdığımız Dizel modellerden olacaksa azıcık gürültüye katlanmak zorundasınız..Zira % 100 bir izolasyon çok maliyetli olur..Taban , Tavan ve Ön Göğüs dediğimiz bölümlere o bahsettiğiniz malzeme gayet iyi uygulanıyor ve iyi de sonuç veriyor..1,5 yıldır kullandığım aracımda öyle abartı bir koku da duymadım..Bir de East Coast Rover firmasının kendi modifiyelerinde kullandığı Dynamat adlı bir malzeme var..

http://www.dynamatstore.com/

Bu malzeme de diğerleri gibi yapıştırılıyo..Plakalar halinde satılıyor..Ama azıcık pahalı bir malzeme..

Ben bugüne kadar bakımı düzenli olarak yapılıp yağmurlu köy yollarında yüzüstü bırakan bir Defender duymadım , görmedim ...Bu konuda içiniz rahat olsun..

Saygılar

Cenk

ilginize teşekkür ederim.
Herhalde biraz kendi çapımda bişeyler yapmaya çalışarak birazda buna gürültü olarak bakmayıp altında ki landın keyfini çıkartarak bir şekilde alışıcam bu duruma. :smiley:

dturan' Alıntı:
ilginize teşekkür ederim.
Herhalde biraz kendi çapımda bişeyler yapmaya çalışarak birazda buna gürültü olarak bakmayıp altında ki landın keyfini çıkartarak bir şekilde alışıcam bu duruma. :smiley:

Kesinlikle en doğrusunu yaparsınız..Yardımı olacağını düşündüğüm başka bir link veriyorum size..Burada da gezenbilir ailesinden birkaç arkadaş izolasyon konusuna değinmişlerdi..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=50050.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR