defender seçmek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan harung Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 101
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,337

harung

dfn arıyorum
Yer
bartın
iyi haftalar gezenbilir dostlarına
bu kadar çok ayrıntı ya dikkat ettiğimiz için sanırım defender sahibi olamadık.defender almaya kara verdiğimde bu işin bu kadar zor olduğunu hiç düşünemedim doğrusu.sanıyorum çok iyi ve bakımlı araçlar sanal ortama düşmeden el değiştiriyor.
malum sitedeki bir araç ,ile ilgili bilgisi olan defender sevdalısı arkadaşlardan bilgilerini paylaşabilirler ise minnettar kalırım.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-bir-esi-daha-yok-110-tdi-112340521/detay
,herkese iyi günler

Etiketler
Ynt: defender seçmek

Araç çok güzel duruyo belliki sahibi zevkli biri ve para harcamaktan çekinmemiş. Ben defenderden anlamam sadece fikrimi söylüyorum.
Araç güzel ama bence fiyat fazla o paraya modifikasyonsuz temiz bir araç alıp a dan z ye kendiniz araç yaptırabilirsiniz diye düşünüyorum.
Hem kendiniz yaptırırsanız içiniz daha rahat olur.
Allah hakkınızda hayırlısını versin. İnşallah iyi bir araç nasip olur size.

teşekkür ederim mustafa bey
bende uğraşmak istemediğimden hazır bir araç bakıyorum.

sanayıde zaman geçirmek istemedğimden biraz derli topku bir araç bakıyorum aslında bende anlamıyorum defender dan ama kafaya girdi bir kere .
hayırlısı allahtan

harung' Alıntı:
teşekkür ederim mustafa bey
bende uğraşmak istemediğimden hazır bir araç bakıyorum.

sanayıde zaman geçirmek istemedğimden biraz derli topku bir araç bakıyorum aslında bende anlamıyorum defender dan ama kafaya girdi bir kere .
hayırlısı allahtan

Ben sizin yerinizde olsam 16 - 17 bin lira verir temiz bir defender alır bu işi yapan ustalardan birini bulur ona teslim ederdim. İnternettende göz zevkinize uygun bir araç beğenip ustadan aynısını yapmasını isterdim, ki bunun için yeterli bütçeniz var sanıyorum.

onuda düşünmüyor değilim ama işin en can alıcı kısmı iyi usta olması benim yaşadığım şehirde bırakın defender ustasını daha defender yok inanın.bu arada bartın dayaşıyorum.aracı alıpta göz önunde olmayıca ne kadar iyi olur.oda tartışılır.

Defender toplama işi o kadar kolay değil beyler. Zamanı,parası ve sabrı bol biri isen bulaş, yoksa kaç :D

harung' Alıntı:
onuda düşünmüyor değilim ama işin en can alıcı kısmı iyi usta olması benim yaşadığım şehirde bırakın defender ustasını daha defender yok inanın.bu arada bartın dayaşıyorum.aracı alıpta göz önunde olmayıca ne kadar iyi olur.oda tartışılır.

sitede defender toplayanları sürekli takip ediyorum. birçok kişi farklı şehirlerde toplatıyor. bu durumu göz ardı etmeyin.

tahaozak' Alıntı:
Defender toplama işi o kadar kolay değil beyler. Zamanı,parası ve sabrı bol biri isen bulaş, yoksa kaç :D

aracım 4x2 olduğu için bende defender düşünüyorum. sırf doğa gezileri için. ancak toplanmış araçların motoruna ve hırpalanma durumuna güvenemiyorum. resimlerde araçlar iyi. gidip incelesek motor vb. iyi olabilir ama ya sonrası ?

Defender alacaksanız öncelikle motor tipine karar verin. Dizel tercihinizse Tdi, benzinli tercihiniz ise V8 performans olarak tatmin eder.
Alınacak araçta dikkat edilecek 3 nokta var.
Motor: durumu ne olursa olsun yapılır. Önemli olan alırken motorun durumunu doğru tespit edip aracın fiyatını doğru belirlemek.
Yürüyen: sağlam olanı seçilmeli, tamiri tabiki mümkün ama çok can sıkar.
Kaporta: olsa da olur olmasa da.

nkurtkaya' Alıntı:
Defender alacaksanız öncelikle motor tipine karar verin. Dizel tercihinizse Tdi, benzinli tercihiniz ise V8 performans olarak tatmin eder.
Alınacak araçta dikkat edilecek 3 nokta var.
Motor: durumu ne olursa olsun yapılır. Önemli olan alırken motorun durumunu doğru tespit edip aracın fiyatını doğru belirlemek.
Yürüyen: sağlam olanı seçilmeli, tamiri tabiki mümkün ama çok can sıkar.
Kaporta: olsa da olur olmasa da.

2,5 düz dizellere sonradan turbo takılıyomu takılıyosa eğer verimliliği nasıl bilginiz varmı.

Defender toplama işi o kadar kolay değil beyler. Zamanı,parası ve sabrı bol biri isen bulaş, yoksa kaç

çok haklısınız toplatmaktan gözüm korktuğu için zaten alıp marşa basıp binebileceğim aracı bulmaya çalışıyorum zaten

benimde tercihim v8 yada tdi ama yaklaşık birbuçuk yıldan beri araştırıyorum alanya dan trabzon a gitmediğim yer kalmadı doğru arac nasip olmadı daha bakalım ne ile karşılasıcaz

ilgilenirseniz benim aracım ortak aldık abimizin galeri sitesine koyduk şanzıman ve motor yeni yapıldı komple yenilendi sadece test için kullanıldı gerçek alıcıysanız pişman olmazsınız gelip bakabilirsiniz araç iki hafta önce istanbul maslak otosanayideki oktay usta tarafından şanzıman arazisiyle komple deyişti ayrıntılı bilgiyi aşagıdaki linkten alabilirsiniz

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-1988-turbo-orjinal-ingiliz-kampanya-115259008/detay

"Senin motoru turbo yaparım abi ..." diyen ustalarla karşılaşabilirsin , ne de olsa çöpe atılacak para senin paran . Belki şansın varsa bir kaç bin km gider de , sonra piston haşladı , yatak sardı vs vs vs ... Bloklar benzer olsa bile turbo motorla düz motordaki fark sadece turbo değil , motorun piston gibi diğer parçaları da değişik ... Bu olmayacak iş vesselam .
İlk araçta motor gücü 101 125 hp yazıyor ama detay yok motorun ne olduğu belli değil , çoğu düz motoru 101 125 hp olarak yazabiliyor. Pioner mioner önemli değil motor önemli ... kırmızı defender puma motor gayet güzel ve uygun görünüyor ben benzerini topladım. 65000 tl den aşağı vermem.

Mustafa E' Alıntı:
2,5 düz dizellere sonradan turbo takılıyomu takılıyosa eğer verimliliği nasıl bilginiz varmı.

Evet bu yapılıyor hatta fabrika çıkışlı turbolu düz dizeller de var. Ama güç farkı çok az. Risklerine değmez bence. Maliyeti de çok düşük değil. Bunun yerine motoru değiştirmek daha sağlıklı bir alternatif. Turbo dizel motor olarak Puma kod adlı Ford Transit'lerde kullanılan motor veya turbosuz BD30 olarak bilinen Nissan motoru en yaygın kullanılan ve adaptasyonu kolay ve performanslı motorlar.

harung' Alıntı:
benimde tercihim v8 yada tdi ama yaklaşık birbuçuk yıldan beri araştırıyorum alanya dan trabzon a gitmediğim yer kalmadı doğru arac nasip olmadı daha bakalım ne ile karşılasıcaz

Geçen ay Erzurum'da satılık bir V8 vardı, 94 model TEDAŞ çıkması. Neredeyse alıyordum. Sonra kendimi mantıklı olmaya ikna edebildim güçlükle.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR