Defender Operasyonu Başladı "Trabzon'dan"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ndogru Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 169
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,749

ndogru

Kamp II
Yer
Trabzon
Merhaba
Yıllardır uzaktan ilgi ve küçük araştırmalar son günlerde "Gezenbilir.com" da yapılan detaylı incelemeler sonucunda karar verilmişti ... MKE nin aralık ayı ihalelerine ( 2 ve 9 Aralık) iştirak etmek ve eğer varsa da parekende satıştaki araçları da incelemek amacıyla Kurban Bayramının 4. günü 1 Aralıkta Trabzondan yola çıkmaya karar vermiştim.Planlandığı gibi 1 Aralık günü operayona iştirak etmesini rica ettiğim arkadaşım TA7K kadir beyle beraber sabah 09 da benim emektar Vectra ile yola çıktık , Karadeniz sahilini yağışlı bir havada geride bıraktıktan sonra Sungurlu-Kırıkkale arasını ancak 10m. görüş sağlayan yoğun sis altında geçirdik. Akşam 18 de Kırıkkaleye varmıştık. Yemek vs. derken otel arayışımız başladı , bir esnaf beyin tavsiyesi üzerine Kayseri yolu üzerinde otel Dem e ulaştık.Kırıkkalede kalmayı düşünen arkadaşlara rahatlıkla tavsiye edebileceğim temiz ve güzel bir otel ... Şansımızdan otelimizle MKE Hurdasan arasında sadece 2km mesafe olmasıydı ...
Sabah kahvaltıdan sonra saat 08:30 da MKE Hurdasan'nın kapısındaydık ...İçeri giriş izni,kartlar dan sonra satıştan sorumlu şef Bekir beyden 2-9 Aralık şartname ve halihazır parakende listelerini aldıktan sonra ,araçların çekildiği sahaya doğru yola çıktık (yürüme) ,sisli ve soğuk havada sabah yürüyüşü epeyce zorlu olduysa da aslı zorluk park sahasındaki hepsi birbirinin aynısı araçlar arasından araç beğenmekte yaşadık. Önce 2 Aralıkta ihale edilecek araçları bulup incelemeye çalıştık , daha sonra 9 Aralık araçlarını ,nihayet perakende listedeki araçlardan henüz satılmamış olanları bulmaya çalıştık ve incelememizi bunlar üzerine yoğunlaştırdık.Saat 12 ye doğru perişan bir halde sahada çalışmaya devam ediyorduk .Bir ara kendimizi Clint Eastwood'un meşhur " The Good, the Bad and the Ugly" filminin final sahnesinde birbirinin aynı mezarların etrafında umutsuzca dönüp altın olan mezarı bulmaya çalışan oyuncuya benzettim. Durumumuz bu kadar umutsuz görünüyordu ...

Etiketler

Ynt: Defender Operasyonu Başladı "Trabzon'dan"

Araçları listeden bulup bakıp bir yorum yazdıktan sonra diğerini aramaya geçiyorduk , sonunda baktığımız bir aracı tekrar bakmakta olduğumuzu fark ettiğimiz durumları yaşamaya başlayınca arkadaşım Kadir beye düşüncemi açıkladım. İhaleye girmekten vaz geçip işaretlediğimiz birkaç araçtan 2 sini alıp dönmeye karar vermiştim. Kadir bey de bana hak verdi ,araçlara bir kere daha bakalım diye zorlu bir (!) arama çalışması daha yaptık. Sonra "acaba şu numara daha mı iyi idi ? sorunu sormaya başlamıştık ki tamam dedim ,yeter artık ne çıkarsa bahtımıza ...Öğleyin yemek ,banka için Kırıkkaleye geçip saat 13:30 da tekrar MKE Hurdasana ulaştık , araçların satın alma işlemlerine ve Trabzon için Kamyon bulma , yüklemek için kurtarıcı bulma işlemlerine aynı anda başladık , bir evrak benim elimde diğeri kadir beyin elinde alt kat üst kat , imza oraya buraya koşturmaca ,ancak akşam mesai bitim saatlerinde MKE hurdasanda görevli memur arkadaşların iyi niyetli gayretleri sonucu bürokratik işlemleri bitirebildik. Dışarıdan kiraladığımız acemi (!) kurtarıcı operatörümüz sayesinde akşam 18.30 da saha dışına önceden aldığımız araçları ancak yükleyebildik ve 2 adet 1987 model LR Defender yüklü kamyon önde , Kadir beyle ben Vectra da arkasından 2 Aralık akşamı Trabzona doğru yola koyulduk ... Kırıkkaleye çöken sis dolayısıyla yine yolculuğumuz yavaş ve zor şartlarda başladı ... Gece saat 02 sularında kamyoncu arkadaşın uykusu gelmesi nedeniyle Ordu da kendisinden ayrılıp Trabzona doğru yola devam ettik. Sabah 04:30 da Trabzondaydık, evlere gidip yattıktan sonra saat 10:00 da kalkıp kamyonu karşılamak üzere sahil yoluna indim. Araçların birini Fatih sanayi sitesindeki Şen kaporta atelyesine ,diğerini de fındık harmanına indirdim.
Site müdavimi arkadaşlardan ilgi ve talep gelirse operasyonun bundan sonraki aşamalarını ve çekebildiğim- çekeceğim fotograflarıyla birlikte yayınlamayı düşünüyorum.
Trabzondan Gezenbilir.com müdavimi arkadaşlara selamlar...

Beyrun bey çok teşekkür ederim. Uzun bir yazı olacağı için girişgahı iki mesajda yolladım. Son mesajımda yazdığım gibi konuyu devam ettirmeyi düşünüyorum. Selamlarımla ...

Benim en çok merak ettiğim maliyetler.
Satın aldığınız 87 Defender'lar benzinli mi, dizel mi?
Bir de sakıncası yoksa araçları MKE'den çıkarması kaça mal oldu?
Ondan sonrasını az çok biliyorum. Kendime bir hesap çıkarabilirim.
Teşekkürler,
Hayırlı olsun.

Onur bey
Perakende satışta şu andaki satış fiyatları 4200 tl civarı vergi dahil,benim aldıklarım dizel .Selamlar ...

Teşekkürler Nevzat Bey bilgiler için.
Daha önce arazi aracı ikinci aracımdı. Tekrar aynı şeyi düşünürsem faydalı olacak bu başlık.

Nevzat bey hikayenin devamını mutlaka takip edeceğimizden hiç şüpeniz olmasın maddi olmasada manevi ve teknik destek vermek için bekliyoruz :smiley:

ndogru' Alıntı:
Beyrun bey çok teşekkür ederim. Uzun bir yazı olacağı için girişgahı iki mesajda yolladım. Son mesajımda yazdığım gibi konuyu devam ettirmeyi düşünüyorum. Selamlarımla ...

hayırlısı olsun Allah utandırmasın umarım ıstedıgınız gıbı bır araca sahıp olursunuz saygılar...

Hayırlı olsun öncelikle

Devamını bekliyoruz; ayrıca resimde istiyoruz sizden bol bol

Selamlar

Hayırlı olsun.
Baştan sona kadar tüm hikayeyi sizin güzel anlatımınız ile dinlemeyi bekliyoruz.

İyi dileklerde bulunan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Bu günü sanayide geçirdik , motorcu Hasan usta ile araçları çalıştırıp , motor ve yürür aksam kontrolleri yapılıp revizyona alınacak ilk araç seçildi , bahçedeki araçla sanayideki aracı yürüterek yer değiştirdik ,birinin şaftlarında vuruntu-boşluk vardı onu sona bıraktık.Kırıkkalede fazla fotograf çekmeye fırsatım olmadı çektiğim bir kaç fotografı eklemeye çalışacağım.Kırıkkale araç park sahasında TA7K Kadir bey biteviye turların birkaçında görünüyor , burada TA7K "
" the Ugly " rolünün mezarlık sahnesinde gibi , tabi benim de ondan geri kalır kalır bir halim yok ...
Selam ve saygılarımla ...

IMGP1002.jpg

IMGP1004.jpg

IMGP1003.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR